*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Αυγούστου

ΔΕΥΑΞ: Μήνυση στη Μαρία Λυκίδου!; Την κατηγορούν ότι…εξαπάτησε την Αποκεντρωμένη στην προσφυγή της, που κατατέθηκε...εκπρόθεσμα!

29 Αυγούστου
Η… εποχή Τσέπελη, ξεκίνησε από την ΔΕΥΑΞ! Δεν πήγαν στη συνεδρίαση της Τρίτης Ι. Καμαρίδης και κάποια μέλη προκειμένου να μην υπάρξει απαρτία γιατί επρόκειτο να ληφθεί απόφαση για νέο πειθαρχικό έλεγχο και υποβολή μήνυσης σε βάρος της πρώην διευθύντριας που "εξαπάτησε" την Αποκεντρωμένη με την προσφυγή της!
*ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ πανταχού παρών: Πρόεδρος ο Καμαρίδης, αντιπρόεδρος ο Μούρκας!

*Τι άλλο θα δούμε απο τους συνεργάτες του Τσέπελη; Η προσφεύγουσα στην Αποκεντρωμένη πρώην διευθύντρια, απέκρυψε την προηγούμενη (πραγματική) κοινοποίηση και γνωστοποίηση του περιεχομένου της υπ’ αριθ. 93/2018 αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Ξάνθης σε αυτήν,  διότι είχε απωλέσει την προθεσμία προσφυγής και… επικαλέστηκε, νεότερο έγγραφο που αφορούσε μόνο την εκτέλεση της απόφασης!!!
Απίστευτο κι όμως αληθινό. Πριν επίσημα αναλάβει Δήμαρχος ο Τσέπελης, ξεκίνησαν τα… ευτράπελα! Συγκεκριμένα και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, την Τρίτη στις 13.30 επρόκειτο να συνεδριάσει η ΔΕΥΑΞ με 9 θέματα στην ημερήσια διάταξη μεταξύ των οποίων: Η έγκριση Απολογισμού – Ισολογισμού - Αποτελεσμάτων χρήσης έτους 2018 που πρέπει να γίνουν απαραίτητα από την νυν διοίκηση με 9ο και  τελευταίο θέμα τη λήψη απόφασης για πειθαρχικό έλεγχο και για υποβολή μήνυσης σε βάρος της πρώην διευθύντριας Μαρίας Λυκίδου, για το σοβαρό αδίκημα της απάτης, καθώς κατηγορείται ότι στην Αποκεντρωμένη που είχε καταφύγει, απέκρυψε ότι είχε ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ για την πειθαρχική της ποινή τον Αύγουστο του 2018, ισχυριζόμενη ότι… ενημερώθηκε τον Ιανουάριο του 2019! Προκειμένου να νομιμοποιήσει την προσφυγή της και αυτή να θεωρηθεί εμπρόθεσμη, αφού σύμφωνα με το Νόμο, όφειλε να προσφύγει κατά της απόφασης τον Αύγουστο του 2018!
Προκειμένου λοιπόν να μη ληφθεί  απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα, ο Τσέπελης μεθόδευσε να μην είναι παρών σε αυτήν το μέλος του Δ.Σ. Ιπποκράτης Καμαρίδης ενώ παρόμοιες παρεμβάσεις έγιναν και σε άλλα μέλη!
Αποτέλεσμα; Για να μη συζητηθεί λοιπόν το θέμα της πρώην διευθύντριας της ΔΕΥΑΞ, μεθοδεύτηκε και τελικά επιτεύχθηκε η αναβολή της συνεδρίασης λόγω μη απαρτίας!!! Ενώ εμφανίστηκαν στην εταιρεία χωρίς να έχουν το δικαίωμα να παραβρεθούν στη συνεδρίαση, οι Φανουράκης και Χρήστος Μούρκας ως… συμπαράσταση στην Μαρία Λυκίδου!!!
(σ.σ. Ήδη ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μαρίνος Σδρέβανος πάντως όρισε νέα συνεδρίαση για την ερχόμενη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου την ίδια ώρα).

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ Η ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΚΑΙ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΤΣΕΠΕΛΗ!
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, «Η προσφεύγουσα στην Αποκεντρωμένη πρώην διευθύντρια, απέκρυψε την προηγούμενη (πραγματική) κοινοποίηση και γνωστοποίηση του περιεχομένου της υπ’ αριθ. 93/2018 αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Ξάνθης σε αυτήν,  διότι είχε απωλέσει την προθεσμία προσφυγής και …επικαλέστηκε, νεότερο έγγραφο που αφορούσε μόνο την εκτέλεση της απόφασης!». Ενώ σε διαφορετική περίπτωση, η προσφυγή της θα απορρίπτονταν ως εκπρόθεσμη, αφού όφειλε να την κάνει τον Αύγουστο του 2018 που ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ επίσημα από την Διοίκηση για την τιμωρία της!!! 
Εν όψει λοιπόν της εξέλιξης αυτής και σύμφωνα και την θέση της Νομικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΞ,  «θα πρέπει να κινηθεί η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της ανωτέρω υπαλλήλου» ενώ κατά την άποψή της,  «θα πρέπει να ληφθεί σχετική απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο αναφορικά με την υποβολή μήνυσης σε βάρος της για το αδίκημα της απάτης».
-Τι έκανε λοιπόν ο Τσέπελης, όταν ενημερώθηκε για τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η επί χρόνια έμπιστη συνεργάτιδά του; Ότι επιχείρησε να κάνει και με τις συνεδριάσεις της Οικονομικής  Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για το θέμα του γνωστού υπαίθριου παιδότοπου.
Την… αναβολή της συνεδρίασης λόγω μη απαρτίας!!! Η συνέχεια; Την ερχόμενη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.
Σημειώνουμε ωστόσο ότι «μπορεί ο Φανουράκης να προσφωνούσε τον Χρήστο Μούρκα την Τρίτη το μεσημέρι στη ΔΕΥΑΞ κύριε… Αντιπρόεδρε (έμμισθη θέση), σύμφωνα ωστόσο με την νομοθεσία, τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΞ θα εκλέξει το νέο Δ.Σ.! Όπου φαντάζει φυσικά ως… ΑΠΙΘΑΝΟ να συμφωνήσουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην εκλογή Μούρκα, που τώρα θέλει ο αντιπρόεδρο ο γιατρός Ιπποκράτης Καμαρίδης, ενώ επί Δημαρχόπουλου είχε δεσμευτεί στο δημοτικό συμβούλιο ως παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ θα έστελνε στον… Εισαγγελέα, επειδή ως μέλος της επιτροπής παραλαβής δημοτικών έργων, ΥΠΕΓΡΑΦΕ για την παραλαβή τους, χωρίς να  γνωρίζει που αυτά…κατασκευάστηκαν!
Τα συμπεράσματα για σας…! 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »