*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Φεβρουαρίου

«ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» με τους 4 Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αβδήρων και το πρόγραμμα ΕΣΠΑ! Ένας Εισαγγελέας;

13 Φεβρουαρίου
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΣΤΗΡΙΞΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΕ;
Φοβερές και αποκαλυπτικές καταγγελίες! Απέλυσαν εργαζόμενους που δεν είχαν λήξει οι συμβάσεις τους, ΕΚΛΕΙΣΕ τα μάτια η Διεύθυνση Υγιεινής και δεν πήγε να κάνει ελέγχους! 

ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ!;
*Η καθαρίστρια κάνει και την… μαγείρισσα, γονείς πληρώνουν και τροφεία κάθε μέρα για την φοίτηση των νηπίων πέρα από τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ!
Ο ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ ME TON ΜΠΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ 
ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ… FB!
*Ενώ έγινε καταγγελία στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π. Ενότητας Ξάνθης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, εν τούτοις ακόμη δεν προχώρησε ο έλεγχος. Ποιός τους σταμάτησε;
ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ καταγγελίες έκαναν χθες στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του NEXT tv πρώην εργαζόμενοι στους 4 Παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αβδήρων. (σ.σ. Αλήθεια γιατί στο συγκεκριμένο θέμα σιώπησε ο δημοτικός σύμβουλος Αβδήρων Δημήτρης Γαλανόπουλος;).
Μάλιστα σύμφωνα με τις καταγγελίες –ήδη η συγκεκριμένη υπόθεση έχει οδηγηθεί και στη Δικαιοσύνη- ενώ αυτές είναι εν γνώσει εδώ και μήνες της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης από την οποία ζητήθηκε να κάνει ελέγχους, αφού πρόκειται για χρηματοδοτήσεις από τα ΕΣΠΑ, αυτή τους ειδοποίησε ότι «δεν πηγαίνει για έλεγχο, γιατί δεν έχει… υπαλλήλους να συστήσει επιτροπές ελέγχου»!
Φυσικά ενημερωμένος στο συγκεκριμένο θέμα είναι και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης όπως και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Μπούτος, αλλά αδιαφόρησαν, διότι προφανώς είναι… απασχολημένοι με το… facebook.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες που δεχτήκαμε και όλα αυτά βέβαια είναι εν γνώσει και του Δημάρχου Αβδήρων Γιώργου Τσιτιρίδη, απολύθηκαν εργαζόμενοι από τους 4 Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αβδήρων ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ τους, από τον περασμένο Αύγουστο του 2018, μόνο και μόνο για να βάλει ο… Δήμαρχος με τον Πρόεδρό του… ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ εν όψει εκλογών!!!
Για να ενημερωθούν λοιπόν και οι γονείς που πάνε τα παιδιά τους στους συγκεκριμένους Παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αβδήρων που λειτουργούν στο Μαγικό, στον Πετεινό, στη Γενισέα και στον Πολύσιτο, αφού επαναλαμβάνουμε, πρόκειται για πρόγραμμα ΕΣΠΑ που τους χρηματοδοτεί για να είναι όλα τέλεια και νόμιμα, αναφέρουμε τα παρακάτω:
1. Δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό στους παιδικούς σταθμούς.
2. Υπάρχουν και γονείς που πληρώνουν τροφεία κάθε μήνα για την φοίτηση των νηπίων, πέρα από τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ!
Το πρωτόγνωρο της υπόθεσης; Χθες μιλώντας στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Next tv ο επικεφαλής της Δημοκρίτειας Κίνησης Δήμου Αβδήρων Κώστας Αντωνιάδης είπε ότι «τόσο ο Δήμαρχος Αβδήρων όσο και ο Δήμος Αβδήρων είναι πλήρως ενημερωμένοι εδώ και μήνες για όλα όσα συμβαίνουν», αποκαλύπτοντας ότι «η παράταξή του έχει ήδη θέσει το θέμα τρεις φορές και θα το ξαναθέσει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο».
Από την άλλη ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης μολονότι προσκλήθηκε από τον Πάνο Παπαδόπουλο να παρέμβει στην εκπομπή του και να απαντήσει στα όσα κατηγορείται ο Δήμος Αβδήρων, προτίμησε τη… ΣΙΩΠΗ!
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ 
-ΙΔΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ
ΚΑΙ επί της ουσίας:
Όλοι οι δημοτικοί Παιδικοί σταθμοί του Δήμου Αβδήρων (Μαγικό, Πετεινό, Γενισέα και Πολύσιτο), υπάγονται στο νομικό πρόσωπο με την επωνυμία : «Κέντρο Υποστήριξης & Κοινωνικής Φροντίδας Βρεφικής Παιδικής και Τρίτης Ηλικίας Δήμου Αβδήρων», με έδρα την Γενισέα Ξάνθης και πρόεδρο τον εκλεγμένο με τον Δήμαρχο δημοτικό σύμβουλο κ. Κασέρη Κωνσταντίνο. (σ.σ. Όταν τον ρώτησαν στο δημοτικό συμβούλιο τι συμβαίνει, απάντησε σε δημοτικό σύμβουλο, έλα έξω να σου πω…!)
Λειτουργούν με ελλιπές προσωπικό με κίνδυνο της προσωπικής υγείας των παιδιών –νηπίων και της ψυχολογικής τους ανάπτυξης φυσικά :
1.      Στο δημοτικό διαμέρισμα Πετεινού - με το εξής προσωπικό με δύο βρεφονηπιοκόμους ΔΕ και απουσιάζει από το προσωπικό ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΠΕ
2.      Στο δημοτικό διαμέρισμα Μαγικού λειτουργεί δημοτικός παιδικός σταθμός με μία βρεφονηπιοκόμο και μία καθαρίστρια. Απουσιάζει ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
3.      Στο δημοτικό διαμέρισμα Γενισέας, λειτουργεί με δύο βρεφονηπιοκόμους και μία καθαρίστρια απουσιάζει ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ.
4.      Στο δημοτικό διαμέρισμα Πολυσίτου, λειτουργεί με καθαρίστρια, βρεφονηπιοκόμο, και μάγειρα απουσιάζει ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ.
Δηλαδή λειτουργούν παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι χρηματοδοτούνται όλοι από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, με ελλιπές προσωπικό, χωρίς μάγειρες και νηπιαγωγούς και είναι άξιο απορίας ποιοι και πως σιτίζονται τα νήπια!!!!
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, απελύθησαν τον Αύγουστο χωρίς να λήξει η σύμβασή τους, ενώ όφειλα εκ του προγράμματος να το ανανεώσουν, μία μαγείρισσα, μία νηπιαγωγός ΠΕ και μία βρεφονηπιοκόμος.
Και ενώ έγινε καταγγελία στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π. Ενότητας Ξάνθης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, εν τούτοις ακόμη δεν προχώρησε ο έλεγχος, σύμφωνα με το Π3β /Φ.32/ΓΕΝ 31542/02 Υ.Α. ( ΦΕΚ ΄Β 577 ) όπως ισχύει και σύμφωνα με το ΠΔ 99/17, δια των Κοινωνικών Συμβούλων.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »