*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Ιανουαρίου

Το site που πληρώθηκε το 2016 και ποτέ...δεν λειτούργησε! Οι ειδήσεις με άλλο στυλ...

15 Ιανουαρίου
Ο Υφυπουργός Οικονομίας Στάθης Γιαννακίδης, κέρδισε το φλουρί στην εντυπωσιακή σε κοσμοσυρροή φετινή κοπή της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Ξάνθης για το 2019.
…………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Ο εκδότης του «Μαχητή» Πάνος Παπαδόπουλος πέταξε το γάντι χθες στο «δίδυμο» Νίκος Χατζόπουλος-Σταύρος Καρυπίδης μετά τις αποκαλύψεις του Δημάρχου Αβδήρων Γιώργου Τσιτιρίδη, τον οποίο συνεχάρη για την γενναιότητά του να μην πτοηθεί και να τους καταγγείλει μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων!
Τους προκαλώ να πάνε στο δικαιοσύνη για το θέμα του site αλλά και της προμήθειας φακέλων και εντύπων μια και έκαναν τους «θιγμένους», λογικές που μου θυμίζουν έντονα εποχές Τσέπελη - Σταύρου Καρυπίδη και στην ΔΕΥΑ… Αβδήρων, όπως στη ΔΕΥΑΞ! Ρωτήστε και τον νυν Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αβδήρων Μαρίνο Σδρέβανο, τόνισε χαρακτηριστικά για να καταλήξει ως εξής:
«Και θα πάω εγώ μάρτυρας υπεράσπισης του μοναδικού Δημάρχου που είχε το θάρρος όχι μόνο να μη συμβιβαστεί, αλλά και να καταγγείλει τον «υπερασπιστή» του Προέδρου της ΔΕΥΑ Αβδήρων!... Υπερασπιστής αλλά με το…αζημίωτο φυσικά».
……
*Μάλιστα ο Πάνος Παπαδόπουλος υπενθύμισε στην εκπομπή του και τις δημόσιες συγνώμες του Σταύρου Καρυπίδη στις υποθέσεις συκοφαντίας του με τον Δήμαρχο Τοπείρου Θωμά Μίχογλου τον οποίο έλεγε….Χρυσαυγίτη για να στηρίξει την Μαρία Καραλευθέρη στις δημοτικές εκλογές του 2014, αφήνοντας εκτεθειμένο και τον Κανάλι 6 στη συνέχεια, ενώ υπενθύμισε και τις περιπτώσεις του Δήμαρχου Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλου αλλά και του πρώην αντιδήμαρχου Ξάνθης Δημήτρη Μπένη.
-Που υπέκυψαν και του έδωσαν άφεση… αμαρτιών!
……
*Τέλος αποκάλυψε από την εκπομπή του με ντοκουμέντο εκείνη την στιγμή ότι «το site που πλήρωσε ο κύριος Χατζόπουλος και δεν λειτούργησε ποτέ ενώ το πλήρωσε 6.500 ευρώ από τα λεφτά της ΔΕΥΑ Αβδήρων…».
Και την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 δεν… λειτουργούσε όπως έπρεπε να λειτουργεί! Δηλαδή δεν είχε περιεχόμενο, ενώ υποτίθεται σύμφωνα με την σύμβαση και την πληρωμή, λειτουργεί απο το 2016!!!
……
*Και μια είδηση από τη στήλη. Από την ΔΕΥΑ Ξάνθης ανακοινώνεται ότι λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης του δικτύου ύδρευσης είναι απαραίτητη η διακοπή της υδροδότησης την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 από10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. στον οικισμό Δροσερού, Ανθούπολης και στην οδό Λ. Στρατού από την οδό Κύθνου έως την οδό Δοϊράνης.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
……
*Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ανακοινώνει ότι συνδράμει ενεργά στις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, με τη διάθεση ενός Επιμελητή Β΄ Παθολογίας για δύο (2) εφημερίες για το μήνα Ιανουάριο 2019.
Ο Διοικητής
Γερόπουλος Αχιλλέας

Με 10.000 ευρώ ενισχύθηκε το Γηροκομείο Ξάνθης από το Κρατικό Λαχείο με συντονισμένες προσπάθειες του βουλευτή Ξάνθης Γρ. Στογιαννίδη
Το Διοικητικό Συμβούλιο, οι γέροντες και οι γερόντισσες και το προσωπικό του Γηροκομείου Ξάνθης «Ο Μέγας Βασίλειος» θέλουν να εκφράσουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον Βουλευτή Ξάνθης κ. Γρηγόρη Στογιαννίδη και τους συνεργάτες του, που μετά από συντονισμένες προσπάθειες κατάφεραν να επιδοτηθεί το Γηροκομείο της καρδιάς μας με το ποσό των 10.000 €, από την κατανομή των καθαρών εσόδων του Ειδικού Κρατικού Λαχείου Κοινωνικής Αντίληψης σε πιστοποιημένους φορείς παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οικονομικού έτους 2018, για την εξυπηρέτηση λειτουργικών δαπανών του Ιδρύματος.
Το Δ.Σ. θα συνεχίσει να εργάζεται με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο, και θα συνεργάζεται με όλους τους φορείς προκειμένου το Ίδρυμα να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και να είναι σε θέση να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των τροφίμων γερόντων του.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΧΡΟΝΗΣ

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και 1η Ετήσια συνάντηση εθελοντών Europe Direct Κομοτηνής
Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και οι εθελοντές του, σε κλίμα γιορτινό, κόβουν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα τους και σας προσκαλούν, την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 και ώρα21:00 στα γραφεία του Κέντρου (Ν. Τσανακλή 15).
Με αφορμή την κοπή της Βασιλόπιτας, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του ετήσιου πλάνου δράσεων για το 2019, στους εθελοντές αλλά και στους συνεργαζόμενους φορείς, συλλόγους, εκπροσώπους της Περιφέρειας και του Δήμου. Πρόκειται για την σημαντικότερη συνάντηση, που πραγματοποιείται στην αρχή κάθε νέας χρονιάς και έχει στόχο την ενημέρωση, την παρουσίαση νέων ιδεών, την γνωριμία και την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων συνεργατών του Κέντρου!

ΔΗΛΩΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΡΙΤΣΙΝΗ: Παραιτηθείτε και αποχωρήστε από τώρα. Ο Δήμος Αβδήρων δεν χρειάζεται μόνο αλλαγή, αλλά και μια νέα αρχή.
Η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων το βράδυ της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου, απέδειξε ότι ο Δήμος Αβδήρων έχει σοβαρό πρόβλημα διοίκησης σε όλα τα επίπεδα. Αλλά και πρόβλημα αντιπολίτευσης. Ο ένας δεν γνώριζε αλλά στέλνει στον Εισαγγελέα τον Πρόεδρο που ο ίδιος διόρισε στη ΔΕΥΑ Αβδήρων. Ο άλλος Διοικούσε ναι μεν, αλλά ενημέρωνε για όλα τον Δήμαρχο που έπρεπε να φτάσουμε  πέντε μήνες πριν τις εκλογές, για να «ξυπνήσει» και να ανακαλύψει τα όσα συνέβαιναν στέλνοντας τον "εκλεκτό του στον Εισαγγελέα. Οι κερκίδες που ξηλώθηκαν από  το γήπεδο Σελέρου και στοίχησαν στο Δήμο Αβδήρων περίπου110.000 ευρώ, σκουριάζουν στα αζήτητα και κανείς δεν ενδιαφέρεται για τους φιλάθλους του οικισμού που  ενέπαιξαν και οι μεν αλλά και οι δε. Την ίδια ώρα το γήπεδο της Διομήδειας παραμένει χωρίς κερκίδες. Και κοντά σε όλα αυτά, η πλήρης υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου σε όλα τα επίπεδα με πλήρη ευθύνη πλην του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων που μετέτρεψε τη συνεδρίαση σε "παιδική χαρά", τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης.
Κύριοι, φτάνει πια.
Ο Δήμος Αβδήρων δεν χρειάζεται μόνο αλλαγή, αλλά και μια νέα αρχή. Χρειάζεται αξιοπιστία, όραμα και σοβαρότητα. Αφού δεν μπορείτε, τουλάχιστον αναλάβετε από τώρα τις ευθύνες σας, παραιτηθείτε και αποχωρήστε.
Φτάνει πια.
Αθανάσιος Κριτσίνης
Υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, «Όλοι μαζί μπορούμε»

6.2 εκατ. ευρώ θα δοθούν για να κοπούν 152.500.000 μεταλλικά κέρματα!
Την κοπή και κυκλοφορία 152.500.000 μεταλλικών κερμάτων του ευρώ για την κάλυψη των συναλλακτικών αναγκών του 2019 ενέκριναν με κοινή τους απόφαση ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.
Η αθροιστική αξία των κερμάτων αυτών ανέρχεται συνολικά στα 12,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα έξοδα κοπής, τύπωσης και κυκλοφορίας των νομισμάτων κοστίζουν λιγότερο.
Η απόφαση των κ.κ. Στουρνάρα και Χουλιαράκη αναφέρει ρητά πως η κοπή και κυκλοφορία των 152.500.000 μεταλλικών κερμάτων θα προκαλέσει συνολική δαπάνη ύψους 6,2 εκατ. ευρώ σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, το Ίδρυμα Εκτύπωσης Τραπεζογραμματίων και Αξιών της Τράπεζας της Ελλάδος θα προβεί στην κοπή και τύπωση 1.500.000 κερμάτων των 2 ευρώ, 3.000.000 κερμάτων των 50 λεπτών, 12.000.000 κερμάτων των 20 λεπτών, 24.000.000 κερμάτων των 10 λεπτών, 36.000.000 κερμάτων των 5 λεπτών, 35.000.000 κερμάτων των 2 λεπτών και στην κοπή 41.000.000 κερμάτων του 1 λεπτού.

Διανομή καυσόξυλων σε οικογένειες του Δήμου Μύκης με την ευγενική υποστήριξη της Καπνοβιομηχανίας Japan Tobacco International...στο δρόμο που χάραξε πρώτη η ΣΕΚΕ για τις Ακριτικές Ορεινές περιοχές!
Στο δρόμο που χάραξε και η ΣΕΚΕ με τους 100 τόνους καυσόξυλα, προχώρησε και η καπνοβιομηχανίας Japan Tobacco International για την ορεινή περιοχή της Μύκης και μπράβο της. 
Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Δήμου Μύκης:
Στο πλαίσιο στήριξης των αδύναμων οικογενειών του Δήμου, ο Δήμος Μύκης προχώρησε τις τελευταίες ημέρες σε διανομή επιπλέον  ποσοτήτων από καυσόξυλα σε οικογένειες του Δήμου μας που αυτή τη χειμωνιάτικη περίοδο βρίσκονται σε ανάγκη.
Πιο συγκεκριμένα, με την ευγενική χορηγία της καπνοβιομηχανίας Japan Tobacco International ο Δήμος Μύκης προχώρησε σε διανομή 160 τόνων καυσόξυλων. 
Με την ευκαιρία αυτή, ο Δήμος Μύκης ευχαριστεί δημοσίως τη Εταιρία Japan Tobacco International για την ευγενική αυτή χειρονομία και επισημαίνει την προθυμία που επιδεικνύει η εταιρεία για προσφορά σε θέματα αλληλεγγύης και ανθρωπιστικών δράσεων στην περιοχή μας.
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιαννακίδη Στάθη καθώς και τους Βουλευτές Ξάνθης κ.κ. Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και  Στογιαννίδη Γρηγόρη για την  πολύτιμη συνεισφορά τους στην επίλυση του ανωτέρω θέματος.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΗΣ

ΚΑΠΖΑ ΤΖΕΜΗΛ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »