*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Νοεμβρίου

See Through Τα "τραπέζια" του Λύρατζη, ο Θανάσης Γαλανόπουλος και οι ειδήσεις της ημέρας...με άλλο στυλ

15 Νοεμβρίου
Χαιρετίσματα από Λύρατζη στον… Δημαρχόπουλο και τον Τάσο Θεοδωρίδη που τον ρωτούσε πότε θα παρουσιάσει το συνδυασμό του!! Α… και στον Αλέξανδρο…
……………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Απίστευτο κι όμως… αποκαλυπτικό! Ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης λοιπόν απτόητος παρά το «χουνέρι» που του έκανε ο γιατρός και ο Παυλικιάνος με την αγέρωχη φωτογραφία του δίπλα στον Τσέπελη, μπορεί στην αρχή να «μούδιασε» λιγάκι από τα χτυπήματα…
-Επανήρθε όμως στον… Λύρατζη! Στον παλιό..."κακό" του εαυτό δηλαδή!
……


*Τι θέλω να πω… Ότι όχι μόνο κατεβαίνει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης, αλλά και αθόρυβα ναι μεν, αλλά με… φωτογραφίες δε για να μην τον αμφισβητούν ορισμένοι, επανήρθε δυναμικότερος από κάθε άλλη φορά.
-Προσέξτε ωστόσο την λεπτομέρεια! Ο Πασχάλης δεν είναι ότι βγήκε αγκαλιά με τον Αντιδήμαρχο Χασάν Ογλού Φερτούν, αλλά είχε δίπλα του και τον εξαιρετικό Θανάση Γαλανόπουλο που έκλεισε και κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος μαζί του, αλλά και τον δυναμικό Πρόεδρο του Σωματείου Συνεργείων Ξάνθης κ.Ιωαννίδη, του οποίου ο γιος κατεβαίνει επίσης υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Λύρατζη!
*Αυξάνεστε δηλαδή και πληθύνεστε και δεν μιλάμε πλέον για 10άδα, αλλά για έτοιμη 15άδα και μάλιστα Dream Team από την οποία προς το παρόν απουσιάζει μόνο ο… Πάνος Σταυρακάρας!
Ο οποίος όπως είναι  γνωστό, έχει δηλώσει στον Παυλικιάνο ότι «αν ο ξάδερφός μου ο Πασχάλης παρουσιάσει κάτι οργανωμένο, εγώ θα κατέβω μαζί του κι όχι με τον Σάββα Μελισσόπουλο…».
-Και τα ΓΡΑΠΤΑ μένουν! Και εκθέτουν Πάνο Σταυρακάρα!
.....
*Η είδηση; Τον είδα τον Πάνο Σταυρακάρα στην εκδήλωση του  Ζήση Κατσαρίκα και τον ρώτησα τελικά με ποιόν θα κατέβει; Με τον Λύρατζη ή με τον Σάββα Μελισσόπουλο και η απάντησή του, ήταν αφοπλιστική...! 
-Κάτσε πρώτα να κατέβουν αυτοί και μετά...βλέπουμε τα υπόλοιπα! 
……
*Και στις λεπτομέρειες. Στη συνάντηση λοιπόν του Πασχάλη Λύρατζη με μέλη των συνεργείων Αυτοκινήτων, το μόνο που συζητήθηκε ήταν τα δημοτικά και η κάθοδός του στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2019.
Με τον Πρόεδρο μάλιστα των συνεργείων κ.Ιωαννίδη (σ.σ. Στις εκλογές του 2002 ο έτερος γιος του είχε κατέβει με το ψηφοδέλτιο Δημήτρη Μπένη – Ξυνίδη - Παπαμαρκάκη κι ήρθε 4ος σε ψήφους αν θυμάμαι καλά..), να σηκώνει το ποτήρι και να τον… προσφωνεί «γεια σου Δήμαρχε»! (σ.σ. Κι είναι σκληρός "μαχητής" ο πατήρ Ιωαννίδης..)
……

Εθνική Ελλάδας – Τοροσίδης: “Δεν παρουσιάσαμε το πρόσωπο που έπρεπε με βάση την αξία μας”
Ο Βασίλης Τοροσίδης τόνισε πως οι διεθνείς θα πρέπει να βγάλουν και πάλι διάθεση στα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας, κάτι που δεν έγινε στα τελευταία ματς της "Γαλανόλευκης" και έκανε λόγο για μια νέα αρχή στην αναμέτρηση με την Φινλανδία.
Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της εθνικής Ελλάδας με την Φινλανδία για το Nations League, ο Βασίλης Τοροσίδης στάθηκε στο θέμα της διάθεσης που… έδειξαν όλοι οι ποδοσφαιριστές της “Γαλανόλευκης” στα προηγούμενα παιχνίδια.
“Σίγουρα μία νέα αρχή για την Εθνική ομάδα αν και για μένα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Αν κερδίσουμε τους Φινλανδούς με το σκορ που πρέπει όλα είναι πιθανά. Όσο υπάρχουν ελπίδες θέλω να τις εξαντλήσω. Μετά αν δεν τα καταφέρουμε αρχίζει ένας δύσκολος προκριματικός με τον νέο προπονητή για να πετύχουμε τον στόχο. Θα είναι κακό να μείνει από τρίτη σερί διοργάνωση έξω” τόνισε αρχικά ο Έλληνας αμυντικός.
Ως προς το τι πρέπει ν’ αλλάξει, ο Τοροσίδης ανέφερε πως θα πρέπει όλοι να βγάλουν το καλό τους πρόσωπο: “Το διαφορετικό που πρέπει να παρουσιάσουμε είναι το αγωνιστικό μας πρόσωπο. Δεν έχει να κάνει από άποψη ποδοσφαιρικού. Πρέπει να δείξουμε μία διαφορετική διάθεση. Δείξαμε στα δύο τελευταία ματς ειδικά πως δεν υπήρχε διάθεση. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους Έλληνες να παίξουμε με διάθεση”.
Για το αν πρέπει οι παίκτες να βγάλουν εγωισμό: “Δεν παρουσιάσαμε το πρόσωπο που έπρεπε με βάση την αξία που έχουμε. Το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν πως μπορούμε να κοιτάξουμε στο πρόσωπο όλους τους αντιπάλους. Έγινε σε κάποια ματς και στα προκριματικά του Μουντιάλ αυτό όπως σε εκείνο με το Βέλγιο”.
.....

(σφήνες) 
Συνοδευόμενος απο τον Τσέπελη αλλά και τον Αλέξανδρο Παυλικιάνο, εμφανίστηκε στην εκδήλωση του Ζήση Κατσαρίκα στο ELISSO hotel o επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Ιπποκράτης Καμαριδης, αλλά αυτή τη φορά, δεν χρειάστηκε να δώσει εντολή για το...κλικ! Ο Λύρατζης απουσίαζε κι είχαμε κι εμείς τους...φωτογράφους μας!

250.000 ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜΘ στο Δήμο Αρριανών 
για νέες γεωτρήσεις άρδευσης-"Μοιράζει" λεφτά ο Μέτιος!
Πόρους ύψους 250.000 ευρώ θα αποδεσμεύσει η Περιφέρεια ΑΜΘ για την ανόρυξη νέων γεωτρήσεων άρδευσης από τον Δήμο Αρριανών.
Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τον Δήμαρχο Αρριανών κ. Αμέτ Ριτβάν.
Οι νέες γεωτρήσεις θα είναι πλήρως εξοπλισμένες και θα γίνουν στις περιοχές Αρριανών, Φιλλύρας, Δοκού, Πάσσου, Δειλινών και Αρχοντικών.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διοίκησης και Διαφάνειας κ. Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ροδόπης κ.κ. Μουσταφά Κατραντζή, Αχμέτ Ιμπράμ και Ισμαήλ Χουσέ Μουσταφά και στελέχη της Περιφέρειας.
Χουριέτ: «Η Ελληνική Αστυνομία κακοποίησε, έγδυσε και επέστρεψε στην Τουρκία ομάδα μεταναστών»
Μια πολύ σοβαρή καταγγελία μεταναστών, δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, στην ηλεκτρονική της έκδοση. Σύμφωνα με το άρθρο, μια ομάδα μεταναστών από την Υεμένη και την Παλαιστίνη πέρασαν στο ελληνικό έδαφος από τον Έβρο. Εκεί, τους εντόπισαν οι ελληνικές αρχές και, όπως αποδίδει η τουρκική εφημερίδα στα λεγόμενα των μεταναστών, οι αστυνομικοί τους έδειραν, τους πήραν τα ρούχα και τους επέστρεψαν στην Τουρκία!
Οι τουρκικές αρχές στη συνέχεια τους... φρόντισαν σε καφενείο της Αδριανούπολης, δίνοντάς τους φαγητό και ρούχα. Η τουρκική εφημερίδα δεν υιοθετεί τα γεγονότα αυτά και ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για ισχυρισμούς των μεταναστών, ενώ δημοσιεύει και σχετικό βίντεο.
Πάντως, όπως ακούγεται στο βίντεο, οι μετανάστες από την Υεμένη και την Παλαιστίνη ομιλούν πολύ καλά την τουρκική γλώσσα...

Διπλή εκδήλωση στη Ξάνθη το Σαββατοκύριακο 1-2 Δεκεμβρίου.
Στην 01 Δεκεμβρίου, στη κεντρική πλατεία Ξάνθης κ ώρα 17:00 κοντά μας θα είναι η συναγωνίστρια Μπιτάκου Γεωργία. Η Γεωργία Μπιτάκου ακτιβίστρια -νομικός - δημοσιογράφος και επικεφαλής της ακομμάτιστης πατριωτικής Κίνησης Πολιτών ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΛΛΑΣ έρχεται στην Ξάνθη να μας συναντήσει και να εξηγήσει πως θα ανατραπεί το εθνομηδενιστικό καθεστώς που διαλύει μεθοδικά την Ελλάδα.
Η Θράκη μας χρειάζεται ανάδειξη, χρειάζεται ανάπτυξη. Μια πολύ πλούσια περιοχή σε αγαθά. Τη Κυριακή στις 2 Δεκεμβρίου στη Ξάνθη θα γίνει κάλεσμα όλων των παραγωγών από τη Θράκη, θα γίνει μια έκθεση για να αναδείξουν τα προϊόντα τους με τη δημοσιογράφο Γεωργία Μπιτάκου. Μέσω διαδικτύου θα γίνει προώθηση των προϊόντων σε όλη την Ελλάδα και την ομογένεια. Επίσης θα αφήνει οποίος θέλει τηλέφωνο κ όλα όλα στοιχεία όσα χρειάζεται να μάθει καποιος για τα προϊόντα του στη σελίδα που θα εχουμε. Όλοι μαζί λοιπόν στον αγωνα. Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες.
Επιτροπή Αγώνα Ξάνθης: +30 690 649 4377

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την κατάθεση πινακίδων 
Όσο περνούν οι ημέρες του Νοεμβρίου τόσο σκεφτικοί γίνονται οι ιδιοκτήτες ΙΧ καθώς σκέφτονται τη λυπητερή που τους περιμένει με τα τέλη κυκλοφορίας και δεν είναι λίγοι αυτοί που εξετάζουν την περίπτωση να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας.
Σημαντικός αριθμός ιδιοκτητών αυτοκινήτων καταθέτει τις πινακίδες κυκλοφορίας κάθε χρόνο, δηλώνοντας αδυναμία να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και τις δαπάνες συντήρησης. Υπολογίζεται ότι κατά την τελευταία οκταετία, ξεβιδώθηκαν από τα πλαίσια των οχημάτων και κατατέθηκαν στην Εφορία περισσότερες από 1.2 εκατ. πινακίδες.
Η θέση σε ακινησία -όπως ονομάζεται επισήμως το «κατέθεσα τις πινακίδες»-  είναι ο μοναδικός νόμιμος τρόπος, ώστε να μην πληρώσει ο ιδιοκτήτης τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς όμως να χάσει την κυριότητα του αυτοκινήτου του. 

Απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης των εισαγγελέων 
Διαφθοράς για την υπόθεση Novartis
Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς που είχε υποβάλλει ο γιατρός, σύζυγος της εισαγγελέως Ελένης Ράικου που για μεγάλο χρονικό διάστημα βρέθηκε στο τιμόνι της Εισαγγελίας Διαφθοράς, με αφορμή την υπόθεση Novartis.
Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με βούλευμα του (1896/2018) υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως Ράνιας Σταθέα, η οποία είχε ταχθεί υπέρ της απόρριψης του αιτήματος του συζύγου της Ελένης Ράικου, ο οποίος επιρρίπτει ευθύνες στους εισαγγελείς για τις διαρροές ότι ελέγχεται στο πλαίσιο της έρευνας για την πολύκροτη υπόθεση.
Στην πρόταση της η κ. Σταθέα, σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράζει την άποψη πως δεν προκύπτει ότι η διαρροή για το έμβασμα των 1.000 ευρώ που φέρεται να έλαβε ο σύζυγος της Ελένης Ράικου από την Novartis για ομαδική μελέτη, έγινε από την διάδοχό της Ελένη Τουλουπάκη και τους επίκουρούς εισαγγελείς.
Παράλληλα, από το ΣτΕ διαβιβάστηκαν αντίγραφα στην Εισαγγελία Εφετών της αγωγής κακοδικίας την οποία έχουν υποβάλλει η κ. Ράικου και ο σύζυγος της, ζητώντας αποζημίωση 300.000 ευρώ από τους συναδέλφους της.
Τώρα, το Δικαστικό Συμβούλιο καλείται να αποφανθεί εάν πρέπει να «παγώσει» η έρευνα που διενεργούν οι εναγόμενοι εισαγγελικοί λειτουργοί, ως προς το σκέλος που αφορά στον γιατρό, μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και θα κριθεί η αγωγή από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »