*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Νοεμβρίου

Δεν είναι όλα… μαύρα! Όταν ο Δήμαρχος Μπάμπης "κρεμιέται" απο τους αντιδημάρχους του, τι τους θέλει τους...Τσέπελήδες;

15 Νοεμβρίου
*Μιλούσα χθες με βασικό συνεργάτη του Δήμαρχου Μπάμπη. Που θα ξανακατέβει μαζί του έστω και με… μαύρη καρδιά, αλλά δεν θα σας αποκαλύψω το όνομά του, διότι είναι φίλος μου και στο τέλος αυτός θα τα ακούσει και πάλι!
……
*Τον ρώτησα λοιπόν πως είναι δυνατόν, να είναι κάποιος εισηγητής ενός θέματος, από το πρωί τόσο ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος όσο και ο ίδιος, να λένε στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής τους, «είναι απαραίτητη το βράδυ η παρουσία σας γιατί για να περάσει αυτό το θέμα, θα πρέπει να συγκεντρώσει 21 ψήφους…»…
Και τελικά ο… εισηγητής να είναι απών και να μην περνάει το θέμα επειδή πήρε 20 ψήφους κι όχι… 21!!!
……
*Αυτά δεν γίνονται ή μάλλον μόνο στον δικό μας Δήμο μπορούν να γίνουν με τον σημερινό Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχό του… μου είπε ο άνθρωπος και ειλικρινά σοβαρολογούσε!
……
*Επί της ουσίας ωστόσο. Το βράδυ της Τρίτης λοιπόν συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης για 2η φορά μέσα στο μήνα με 5 αδιάφορα θέματα στην ημερήσια διάταξη και ένα εκτός… που ήταν ωστόσο και το πιο ΚΡΙΣΙΜΟ και ενδιαφέρον, αφού αφορούσε την παραχώρηση του μικρού θεατράκι από το Κέντρο Πολιτισμού στο Δήμο Ξάνθης, προκειμένου να το μισθώνει στα Λούνα πάρκ ή για διάφορες εκδηλώσεις και να υπάρχουν έσοδα!
-Πλην όμως για να γίνει αυτή η παραχώρηση, απαιτούνται 21 ψήφοι! Δηλαδή απόλυτη πλειοψηφία!
……
*Τι συνέβη λοιπόν όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας; Τελικά το θέμα ΔΕΝ πέρασε για τους παρακάτω λόγους:
1. Ο Εισηγητής αντιδήμαρχος Ξάνθης Κυριάκος Παπαδόπουλος που το είχε περάσει από την Οικονομική Επιτροπή, δεν ήταν… παρών, διότι δεν μπόρεσε να… ξυπνήσει, επειδή το μεσημέρι της ίδιας μέρας πήγε για… τσίπουρα!
Με αποτέλεσμα να απουσιάσει τελικά από την κρίσιμη συνεδρίαση…!!! Και να υποστεί μια ακόμη βαριά ήττα ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος!!!
2. Επισημαίνω ότι το πρωί της Τρίτης, Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος, είχαν επισημάνει στους δημοτικούς συμβούλους το πόσο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ήταν η ψηφοφορία στην βραδινή συνεδρίαση…
3. Αποτέλεσμα; Μολονότι ο γιατρός Ι. Καμαρίδης, η ανεξάρτητη Ειρήνη Πυρνάρη και ο Σωτήρης Τσιακίρογλου στήριξαν την πρόταση του Προεδρείου, διαφώνησαν οι παρατάξεις Ανταμπούφη, Γ. Κολλάρου και Φανουράκη, με αποτέλεσμα στην ψηφοφορία που ακολούθησε το συγκεκριμένο θέμα να πάρει 20 ψήφους όχι όμως… 21 ψήφους που απαιτούνταν!!! Και το θέμα τελικά δεν πέρασε!
……

*Κι όλα αυτά γιατί επαναλαμβάνω, ο Αντιδήμαρχος - εισηγητής δεν μπόρεσε να… ΞΥΠΝΗΣΕΙ και να είναι παρών στη συνεδρίαση, προφανώς γιατί δεν έβαλε… ξυπνητήρι!!!
-Να μειδιάσω ή να κλάψω; Ή και τα δυο μαζί;
*Και μιλάμε βέβαια για τον Τσέπελη 2 που ο κύριος Δημαρχόπουλος διατηρεί έμμισθο αντιδήμαρχο όλη την 5ετία…! Τουτέστιν το χρήμα είναι πολύ σε αντίθεση με κάποιους άλλους που βάζουν κι από την τσέπη τους! Και δεν θα ξαναπώ το όνομα του Τάσου Θεοδωρίδη που βάζει κι απο την...τσέπη του όλη την 4ετία! Γιατί στο τέλος, όλα αυτός τα ακούει...!  Και μάλιστα απο τους...υψηλά αμοιβόμενους του Δημαρχόπουλου!
..

*Συμπέρασμα. Όταν ο αντ’ αυτού αντιδήμαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος που στην 7ετία του θα εισπράξει από τον Δήμο γύρω στις 150.000 ευρώ δεν πάει στη συνεδρίαση αν και εισηγητής του θέματος και γελοιοποιείται για μια ακόμη φορά ο κύριος Μπάμπης Δημαρχόπουλος παρά την στήριξη που είχε και από την ανεξάρτητη Ειρήνη Πυρνάρη, αλλά και από τις παρατάξεις Ιπποκράτη Καμαρίδη και Σωτήρη Τσιακίρογλου, εγώ τι να… σχολιάσω;
-Αφήνω τους σχολιασμούς για τον… Αλέξανδρο Παυλικιάνο και τον Σταύρο Καρυπίδη! Τους αξίζει…!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »