*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Οκτωβρίου

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ. Τίνος…»λαγός» είναι η παράταξη Δημαρχόπουλου-Μελισσόπουλου-ΚΙΝ.ΑΛ τελικά; Του Τσέπελη ή του Δημαρχόπουλου;

14 Οκτωβρίου
ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΖΗΤΟΥΣΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ Ο ΤΣΕΠΕΛΗΣ ΣΤΗ ΔΕΥΑΞ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΝΟΗΣΕΙ "ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ" ΣΤΑ ΚΙΜΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΣΕΡΟ! ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ!



*Την παραίτηση Τσέπελη από την ΔΕΥΑΞ και ανάληψη ευθύνης από τον τότε Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη, ζητούσαν Σάββας Μελισσόπουλος, Χρίστος Πούλιος, Θανάσης Ξυνίδης, Βασιλούδης κλπ! Τώρα οι Φανουράκης-Χαριτωνίδου, έγινε υμνητές και συνομιλητές του!



Τσέπελης: Επί ημερών του το έλλειμμα της ΔΕΥΑΞ έφθασε στα 11.000.000 ευρώ!

ΤΕΛΙΚΑ η σημερινή παράταξη Φανουράκη-Σάββας Μελισσόπουλος (Κοινωνία Δημοτών-πρώην Πολίτες για την Αλλαγή), με πρώτο και καλύτερο τον «γυρολόγο» παρατάξεων και κομμάτων νυν επικεφαλής, τίνος…»λαγός» είναι; Του κυρίου Δημαρχόπουλου και του κυρίου Λύρατζη ή του κυρίου….Τσέπελη, του οποίου εμφανίζεται…όψιμη υπερασπίστρια και γελάει και το παρδαλό κατσίκι;! Κι έχει μάλιστα και το θράσος να εμπαίζει την νοημοσύνη των Ξανθιωτών;

Τα παραπάνω ερωτήματα δεν είναι δικά μας, αλλά της τοπικής κοινωνίας, με αφορμή την συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης 11 Οκτωβρίου 2018 που εξελίχθηκε όπως αναμένονταν σε βατερλό του πρώην  Προέδρου της εταιρείας Μανώλη Τσέπελη, αφού αυτός βεβαίωσε την οφειλή του ποσού των 319.000 ευρώ σε βάρος των εργαζομένων και όφειλε τόσο το 2013 όσο και το 2014 να έχει ήδη εισπράξει η ΔΕΥΑΞ τα χρήματα αυτά;
Ο «Μαχητής» και την περίοδο Τσέπελη αλλά και τώρα, μιλούσε πάντα με ντοκουμέντα και θέσεις κι όχι με γραφικότητες και …«καλαμπούρια» των επαγγελματιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μπήκαν στο Δήμο Ξάνθης για να εξυπηρετήσουν τα επιχειρηματικά και προσωπικά τους συμφέροντα και κυρίως τα μαγαζιά τους! Ήταν πάντα (σ.σ. Και το πλήρωσε ακριβά…), απέναντι στο ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΣΕΠΕΛΗ-ΛΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ στη ΔΕΥΑΞ! Από την περίοδο που εργαζόμενοι της εταιρείας, έκαναν…εργασίες ακόμη και σε διάφορες…βίλες και ξενοδοχεία!
ΤΟΤΕ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΣΕΠΕΛΗ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ…ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ!
Διαβάστε λοιπόν ποια ήταν η θέση της Κοινωνίας Δημοτών (πρώην Πολίτες για την Αλλαγή)  για τον Τσέπελη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης επί…Πούλιου, Σάββα Μελισσόπουλου, Θανάση Ξυνίδη, Βασιλούδη κλπ! Την παραίτηση του οποίου τότε ζητούσαν, καταγγέλλοντας μάλιστα τον τότε Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη ότι…μετ’ επαίνων καλύπτει τα ανομήματα του Τσέπελη!  
Στο Δημοτικό Συμβούλιο λοιπόν της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου 2009 και κατά τη συζήτηση των δύο θεμάτων που αφορούσαν στη ΔΕΥΑΞ οι «Πολίτες για την Αλλαγή» ζητήσανε την άμεση παραίτηση του κ. Τσέπελη από την Προεδρία της Δημοτικής Επιχείρησης, δίνοντας στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση. Διαβάστε την προσεχτικά, για να δείτε και για ποιο λόγο ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ από το 2009 τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΞ στα Κιμμέρια, στο Δροσερό κλπ αφού σύμφωνα με την παράταξη που ηγούνται τώρα Φανουράκης-Σάββας Μελισσόπουλος, μεθόδευαν…ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ για τους ημετέρους τους!!!
Αναλυτικά όλη η ανακοίνωσή της:
«ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ: Η ευθύνη είναι καθ ολοκληρίαν, πλέον, του Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη
Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι οι αποφάσεις της ΔΕΥΑΞ που ήρθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση και πρόκειται να εφαρμοσθούν από το νέο έτος, είχαν ληφθεί νωρίτερα στο Διοικητικό της Συμβούλιο με την πλειοψηφία της παράταξης Στυλιανίδη.
Αφορούσαν δε:
1. την τροποποίηση συστατικής της πράξης της ΔΕΥΑΞ, ώστε να πληρώνουν και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου το νερό που καταναλώνεται σ’ αυτά χωρίς όμως αυτή η απόφαση να έχει αναδρομική ισχύ, πράγμα που σημαίνει ότι ο κ.Τσέπελης και η Δημοτική Αρχή αποφάσισαν να χαρίσουν τα χρέη στους μεγαλοφειλέτες της ΔΕΥΑΞ και
2. την τιμολογιακή της πολιτική για το 2010, που μεταφράζεται σε αύξηση του παγίου κατά 10 ευρώ ετησίως, όταν το τιμολόγιο της ΔΕΥΑΞ είναι ένα από τα ακριβότερα και όταν μόλις πέρυσι είχε δεσμευτεί η Δημοτική Αρχή ότι η επιβολή αύξησης στο πάγιο θα ίσχυε μόνο για το 2009.
Η καταψήφιση των θεμάτων αυτών από τους «Πολίτες για την Αλλαγή» ήταν αυτονόητη και συνεπής με τις θέσεις μας.
Η εκ νέου καταγγελία της ζημιογόνου διαχείρισης της ΔΕΥΑΞ από τον κ.Τσέπελη, αναγκαία.
Η μομφή κατά της Διοίκησής του στη Δημοτική Επιχείρηση, αναπόφευκτη:
1. διότι αρνούμαστε την ετσιθελική επιβολή νέας αύξησης στο πάγιο για λόγους συγκεχυμένους και αδιευκρίνιστους (ίδια συμμετοχή σε έργα, ισχυρίζεται ο κ. Τσέπελης) από τη στιγμή, μάλιστα, που ήδη οι συμπολίτες μας καταβάλλουν το περίφημο 80% επί της αξίας νερού για τους ίδιους λόγους.
2. διότι αρνούμαστε το δικαίωμα στον, ελέω Δημάρχου, Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ να μετακυλύει συστηματικά τις συνέπειες της κακής διαχείρισης που κάνει, στις τσέπες των συμπολιτών μας.
3. διότι αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε την ευνοιοκρατική πολιτική που έχει εφαρμόσει επιλεκτικά ο κ. Τσέπελης και μέλη της Δημοτικής Αρχής απέναντι σε Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, τα οποία κατ επιλογή άφηναν απλήρωτους τους λογαριασμούς τους στην ΔΕΥΑΞ χωρίς να έχουν κυρώσεις ή έστω να κληθούν για ρύθμιση οφειλών.
4. διότι, εν τέλει, η οποιαδήποτε εξυγίανση της ΔΕΥΑΞ, όπως ομολόγησε πλέον ο κ. Στυλιανίδης ότι πρέπει να γίνει, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ υπό τη διοίκηση αυτού που προκάλεσε το σημερινό κατάντημα της Επιχείρησης.
Η ομολογία του κ. Στυλιανίδη για την ανάγκη «εξυγίανσης της ΔΕΥΑΞ» ήταν ΑΝΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ. Πριν αλέκτωρ λαλήσει, όχι απλώς υποστήριξε τις προτάσεις Τσέπελη για χαρίσματα οφειλών στους ολίγους κι «εκλεκτούς» και αυξήσεις στο πάγιο για τους πολλούς, αλλά υπερασπίστηκε με θέρμη το …μεγάλο, ζηλευτό κι απαράμιλλο έργο που επιτελεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης για το λαό της Ξάνθης!
Ο κ.Στυλιανίδης ΚΑΛΥΠΤΕΙ πλήρως τις ενέργειες του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ. Αντ αυτού λοιπόν,
1. καλούμε τον ίδιο το Δήμαρχο να δώσει στη δημοσιότητα τα οικονομικά στοιχεία που εδώ και πολλούς μήνες μας αρνείται ο κ.Τσέπελης.
2. Τον καλούμε, επίσης, να αποδώσει στην κοινωνία της Ξάνθης λογαριασμό για τη μαύρη τρύπα των 11.000.000 ευρώ που χάσκει στο Ταμείο της Επιχείρησης.
3. Τέλος, τον καλούμε να αναλάβει και τις ευθύνες που απορρέουν από την κάλυψη την οποία παρέχει στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ».
ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ
(Χρίστος Πούλιος-Μελισσόπουλος- Θ. Ξυνίδης, Η. Βασιλούδης κλπ)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »