*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Οκτωβρίου

Το καθαρό μήνυμα! ΟΠΟΙΟΣ ΝΑ ‘ΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΟ! Εκτός από τον… ακατάλληλο Μέτιο! Άλλως «χάνεται» η Περιφέρεια ΑΜΘ

18 Οκτωβρίου
Σύσκεψη παρωδία, ο Αυγενάκης έβγαλε έξω από το γραφείο του τον γιατρό Σπύρο Τσιλιγγίρη γιατί «αρπάχτηκε» με τον Χατζηγκενέ, ενώ ο Μιχάλης Αμοιρίδης ήταν και με Ζαγναφέρη αλλά και με…Μαρκόπουλο

ΠΕΡΙΠΟΥ 4 ώρες διήρκεσε η συνάντηση που διεξήχθη στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα για το ζήτημα του υποψήφιου περιφερειάρχη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Με γενικό συμπέρασμα κατά την γενική αντικειμενική εκτίμηση, «όποιος νάναι Κυριάκο, πλην του…»ακατάλληλου» Μέτιου, άλλως «χάνεται» η Περιφέρεια ΑΜΘ.
Όπως αποκάλυψε μάλιστα στη χθεσινή «Ανοιχτή γραμμή» και ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, «τα ¾ των παρόντων Περιφερειακών συμβούλων και των χωρικών  αντιπεριφερειαρχών» ανοιχτά κατά του Χρήστου Μέτιου τον οποίο φανερά στήριξαν μόνο τρεις Περιφερειακοί σύμβουλοι και συγκεκριμένα η Δημούδη του Έβρου, ο Χρήστος Γεωργιτσόπουλος της Δράμας και ο Κώστας Αντωνιάδης που ανήκουν στην «παρέα».
Όπως είναι γνωστό στη συνάντηση προσεκλήθησαν οι γαλάζιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες της «Περιφερειακής Αναγέννησης», οι οποίοι έγιναν δεκτοί από τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης και τον επικεφαλής της αρμόδιας για τις υποψηφιότητες του κόμματος στην τοπική αυτοδιοίκηση, επιτροπής, Νικήτα Κακλαμάνη, ενώ απουσίαζε ο Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Τρίτης.
Στην συνάντηση επικράτησε πλήρως το αντιΜΕΤικό μέτωπο με τον νυν Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο (σ.σ. Ήταν έξω από την αίθουσα…), να δέχεται έντονες επικρίσεις από όλους, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος τάχτηκε ανοιχτά υπέρ του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης όπως και ο Γιάννης Μπούτος, ενώ αντίθετα ο Μιχάλης Αμοιρίδης τάχτηκε και με τον Ζαγναφέρη αλλά και με τον Μαρκόπουλο. Και πάνω από όλα με τον…εαυτό του φυσικά!
Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατούσε μάλιστα, ήταν και η επίθεση που δέχτηκε από τον γιατρό Σπύρο Τσιλιγγίρη ο Περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης Ιρφάν Χατζηγκενέ με αποτέλεσμα να τον βγάλει έξω από το…γραφείο του ο Αυγενάκης! Πράματα και θάματα δηλαδή…
 Ουδέτερη στάση κράτησε η Περιφερειακή Αντιπεριφερειάρχης Κυριακή Αλατζά, υπέρ της κομματικής πειθαρχίας ο Νίκος Ευφραιμίδης και σε διπλό ταμπλό το έπαιξε ο γιατρός Σπύρος Τσιλιγγίρης που εγκωμίασε τον Ζαγναφέρη γιατί κατεβαίνει….ανεξάρτητος Υποψήφιος Περιφερειάρχης!!!
Ένα άλλο δυσάρεστο περιστατικό σημειώθηκε σε βάρος του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Πατακάκη, όταν ο Περιφερειακός σύμβουλος Δράμας κ.Κινατζίδης είπε, «εγώ με υπόδικο δεν κάθομαι..» με αποτέλεσμα να τον βγάλει έξω από την αίθουσα ο Αυγενάκης!
Μετά το τόσο έντονο αρνητικό για τον Μέτιο κλίμα Αυγενάκης και Κακλαμάνης προβληματίστηκαν ιδιαίτερα γιατί ήταν κάτι που δεν το περίμεναν….και παρέπεμψαν στον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη που θα πάρει και την τελική απόφαση!
Τελικό αποτέλεσμα; Ζαγναφέρης VS Μέτιος 20-9!!!
Αίσθηση πάντως προκάλεσε η «μεσοβέζικη»  στάση του Περιφερειακού συμβούλου Ξάνθης Νίκου Ευφραιμίδη, μέχρι πρότινος φίλου του Ζαγναφέρη που απογοήτευση ακόμη και τους πιο φανατικούς υποστηριχτές του.
Εντυπωσιακός ήταν ο πολιτικός λόγος του Νικήτα Κακλαμάνη που κράτησε εμφανώς αποστάσεις και προβληματίστηκε ιδιαίτερα από το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην Περιφέρεια κατά του Μέτιου.
Από την συνάντηση απουσίαζαν 7 περιφερειακοί σύμβουλοι, και συγκεκριμένα οι: Ζήνα Ζάχαρη, Χρήστος Τερτσούδης, Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ, Γεωργία Χειράκη, Σωτήρης Παπαδόπουλος, Αθανάσιος Αραμπατζής και Χρήστος Λιθηρόπουλος.
ΚΑΙ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ «20» ΚΑΤΑ ΜΕΤΙΟΥ!

Σημειώνεται ότι στο γραπτό τους «μανιφέστο» κατά του Χρήστου Μέτιου, οι «20» γαλάζιοι Περιφερειακοί σύμβουλοι, τόνιζαν μεταξύ άλλων: «Με στόχο τη διαφύλαξη της ενότητας της παράταξής μας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που έχει κλονιστεί τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά και τη διασφάλιση μιας νικηφόρας πορείας και προοπτικής στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλώνουμε ότι επιθυμούμε τη σύνθεση και όχι την αντιπαράθεση.
Δηλώνουμε πως θα αποδεχθούμε μόνο αποφάσεις που θα εξασφαλίζουν εμπράκτως συναίνεση υποψήφιου επικεφαλής Περιφερειάρχη, με γνώμονα τη συνολική πορεία και τις αποφάσεις του στη διαχείριση της ενότητας της παράταξής μας, στην παραγωγή έργου, αλλά και στην ευρύτερη αποδοχή του από την κοινωνία της Περιφέρειάς μας, στοιχεία που δεν υπάρχουν τα δύο τελευταία χρόνια».
Επίσης επιστολή κατά του Χρήστου Μέτιου έστειλε και ο Περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης Οντέρ Μουμίν, εκφράζοντας την αρνητική του θέση στο πρόσωπό του.!
Σύμφωνα πάντως με αποκλειστικές πληροφορίες του «Μ», «αν ο Κυριάκος επιμείνει στην τελική επιλογή για τον Χρήστο Μέτιο…», τότε είναι σίγουρη η κάθοδος ανεξάρτητου Υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Σε αναμονή λοιπόν.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »