*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Οκτωβρίου

Αποκλειστικό. Στις 4 τα ξημερώματα ξεκινάει το Nea Dimokratia-travel για τη συνάντηση με τον…Αυγενάκη! Τους πήρε όλους τηλέφωνο ο Νέζης!

15 Οκτωβρίου
Θέμα ημερών να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης με «σημαία» την εγκατάλειψη του Έβρου από τους Μέτιο-Πέτροβιτς!
Στις 4 τα ξημερώματα ξεκινάει από την Κομοτηνή το πούλμαν της Νέας Δημοκρατίας που θα μεταφέρει τους γαλάζιους Περιφερειακούς συμβούλους ΑΜΘ στην Αθήνα προκειμένου το απόγευμα της Τρίτης να έχουν συνάντηση όχι τελικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που αποφάσισε τελικά να είναι…απών, αναθέτοντας στον...Αυγενάκη τα «δύσκολα»! (σ.σ. Τον άνθρωπο δηλαδή που...εγκατέλειψε τη Νέα Δημοκρατία και κατέθεσε επί Σαμαρά αγωγές εναντίον του κόμματος...!!!)
Δηλαδή να «πείσει»Ζαγναφέρη, Μαρκόπουλο, Πατακάκη, Μιχάλη Αμοιρίδη κλπ να «ματαιώσουν» τα σχέδιά τους και να στηρίξουν τον…εκλεκτό τους Χρήστο Μέτιο παρά την "ακαταλληλότητά" του, για χάρη της...ενότητας! 
Αποκλειστικές πληροφορίες του «Μ» αναφέρουν ωστόσο οτι Περιφερειακοί σύμβουλοι που αντιτίθενται στην επιλογή Μέτιου, έχουν συγκεντρώσει υπογραφές εναντίον του και θα κρατήσουν σκληρή στάση, θέτοντας την ηγεσία του κόμματος, υπεύθυνη για οτι μέλλει συμβεί, καθώς τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝ.ΑΛ κατεβάζουν πολύ δημοφιλείς υποψήφιους, όπως ο Γιώργος Κατσιμίγκας, στενός συνεργάτης πρώην Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη αλλά και ο πρώην Δήμαρχος Καβάλας κ.Σημιτσής.
Το....γαλάζιο πούλμαν (της χαράς...) θα ξεκινήσει από την Κομοτηνή, θα περάσει στη συνέχεια από την Ξάνθη και την Καβάλα (όπου θα πάρει και τους υπόλοιπους γαλάζιους Περιφερειακούς συμβούλους της Δράμας) προκειμένου να είναι κανονικά στην ώρα του, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας όπου μάλιστα θα παραταθεί και γεύμα προς τιμή τους απο το κόμμα!
Φημολογείται ότι από τους 36 γαλάζιους Περιφερειακούς συμβούλους παρόντες θα είναι περίπου 20-25, που αντιμετωπίζουν μάλιστα και την απειλεί της…διαγραφής, αν ακολουθήσουν τον Κώστα Ζαγναφέρη στην κάθοδό του. 
Πάντως όλα αυτά φαίνεται πως δεν είναι ικανά να πείσουν τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Έβρου Χριστόδουλο Τοψίδη να κάνει πίσω, αφού είναι θέμα ημερών να ανακοινώσει κι αυτός την απόφασή του να κατέβει υποψήφιος Ανεξάρτητος Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ με το επιχείρημα ότι Μέτιος-Πέτροβιτς αδιαφόρησαν για τον Έβρο και τον κράτησαν στο «τέλμα» μετά τον θάνατο του Αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη! 

Αναβρασμό ωστόσο στο πολιτικό σκηνικό της Λέσβου προκαλεί μετά τους Κώστα Ζαγναφέρη και Χριστόδουλο Τοψίδη κα ιη υποψηφιότητά του πρώην πρύτανη του Μετσόβειο Πολυτεχνείου και σημερινού πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής καθηγητή Κώστα Μουτζούρη, πρώην βουλευτή της Ν.Δ. για την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου.
Την υποψηφιότητα ανακοίνωσε ο ίδιος με συνέντευξη τύπου τονίζοντας ότι κατέρχεται «ως ανεξάρτητος τεχνοκράτης υποψήφιος». «Ο περιφερειάρχης δεν είναι απλά μια πολιτική θέση, είναι θέση ευθύνης και θέλουμε να παραγάγουμε έργο» τόνισε ο κ. Μουτζούρης, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι θα κερδίσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεύτερου βαθμού τον ερχόμενο Μάιο.
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »