*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Σεπτεμβρίου

Αλάτι & Πιπέρι Ο συγγραφέας και καθηγητής Robert Dawson στην Ξάνθη, τα πολιτιστικά μας

22 Σεπτεμβρίου
Ο συγγραφέας και καθηγητής Robert Dawson στην Ξάνθη
Τον ξεχωριστό φωτογράφο, συγγραφέα και καθηγητή κ. Robert Dawson θα έχουμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018. Ο κ. Dawson είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο Stanford στις ΗΠΑ (Art and Art History Department). Έχει εκδώσει πολλά βιβλία και συμμετέχει σε πολλές εκθέσεις φωτογραφίας. Έχει εμπειρία 25 ετών στη φωτογράφηση βιβλιοθηκών στην Ευρώπη και την Αμερική.
Στο πλαίσιο του ταξιδιού του σε Ιταλία, Ελλάδα και Ισραήλ, θα επισκεφθεί και θα φωτογραφήσει και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη  Ξάνθης.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 6 το απόγευμα, στο Xanthi Tech Lab, θα συναντήσει τους λάτρεις της φωτογραφίας και θα συνομιλήσει μαζί τους.

Ενημέρωση για τα Social Media στο Xanthi Tech Lab
Το Xanthi Tech Lab την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου και ώρα 17:00 μας ενημερώνει για τα χρήσιμα εργαλεία των Social Media.
Μαθαίνοντας μια σειρά από χρήσιμα εργαλεία στα Social Media όπως  Facebook, Instagram και Linkedin. Δημιουργώντας σελίδες και διαφημίσεις. Τι να δημοσιεύσουμε και πότε! Στρατηγική και διαχείριση των Socıal Media. Ο Αντώνης Σπυριδάκης Social Media Marketing Specialist  θα μας εισάγει στο μαγικό κόσμο των Social Media.

Το Aperol Spritz Afternoon Festival στην Ξάνθη!
Το Aperol Spritz Afternoon Festival on Tour πραγματοποιεί την τέταρτη στάση του στην Ξάνθη και σας προσκαλεί ν’ απολαύσουμε μαζί #AperolSpritz συνοδεία αυθεντικών ιταλικών γεύσεων, αλλά και να διασκεδάσουμε με μοναδικά DJ sets. Είστε έτοιμοι;
Παρασκευή 21/09
19:00 – 21:00 - ΚΑΘ' ΟΔΟΝ (ITALIAN APERITIVO)
21:00 – 23:00 - ΦΑΒΕΛΑ (ITALIAN APERITIVO)
21:00 – 23:00 ΘΕΑ (DJ SET - KONSTANTINOS SOULTEKAS)
Σάββατο 22/09
19:00 – 21:00 - BEYOND (ITALIAN APERITIVO)
19:00 - 21:00 - DE NOVO (ITALIAN APERITIVO)
21:00 – 23:00 - PRESTIGE (DJ SET - FOTIS ILTSOS)

Άσ’ το πάνω μου! Διαγωνισμός δημιουργικότητας για νέους στο Δήμο Ορεστιάδας
Ο Δήμος Ορεστιάδας μέσω του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων Προαγωγής Υγείας, που είναι μέλος της Συμμαχίας για την υπεύθυνη πώληση οινοπνευματωδών ποτών, συμμετέχει στο Δημιουργικό Διαγωνισμό Νέων με τίτλο: «Άσ’ το πάνω μου!». Με μότο «Πάρ’ το πάνω σου» η Συμμαχία για την Υπεύθυνη Πώληση Οινοπνευματωδών Ποτών - Responsibility Alliance καλεί τους νέους από 18 έως 25 ετών να εμπνευστούν από την αξία της υπευθυνότητας, να δημιουργήσουν και να καταθέσουν τις συμμετοχές τους στον πρώτο της δημιουργικό διαγωνισμό. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να αναδείξει το ταλέντο των νέων, δίνοντάς τους κίνητρο για να αποτυπώσουν την έννοια της υπευθυνότητας, με τον τρόπο που οι ίδιοι την αντιλαμβάνονται.
Από τις 17/09/2018 έως τις 21/11/2018, όσοι νέοι ενδιαφέρονται, θα μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.astopanomou.com και να ανεβάζουν τις δημιουργίες τους σε όποια κατηγορία επιθυμούν: διήγημα, φωτογραφία ή βίντεο.

Σχολή Αγιογραφίας στη Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης
Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως, με απόφαση του Μητροπολίτου κ. Ανθίμου, συνεχίζει για πέμπτη συνεχή χρονιά τη λειτουργία της Σχολής Αγιογραφίας «Η Αγία Γλυκερία». Η Σχολή αυτή αποσκοπεί στην εκμάθηση της ιεράς τέχνης της Αγιογραφίας σε άτομα όλων των ηλικιών που το επιθυμούν.
Οι σπουδαστές της Σχολής έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν την βυζαντινή αγιογραφία, υλικά και τεχνικές, σχέδιο και χρώμα, ενώ οι πιο προχωρημένοι θα μπορούν να εντρυφήσουν σε ειδικά θέματα της αγιογραφίας.
Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο Ανθίμειο Εκκλησιαστικό Πολιτιστικό Κέντρο (παραπλεύρως Αγίας Κυριακής) κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή το πρωί από 10:00 έως 13:00, καθώς και τα απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης από 18:00 έως 21:00.
Τα μαθήματα της Σχολής Αγιογραφίας θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018.

Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής στην ΦΕΞ
Η χορωδία παραδοσιακής μουσικής της ΦΕΞ, είναι ένα μουσικό σύνολο το οποίο αποτελείται από ανθρώπους που θέλουν να έρθουν σε επαφή με την παράδοση μέσα από το τραγούδι. Η χορωδία έρχεται σε επαφή με τραγούδια από όλες τις περιοχές του ελλαδικού χώρου και προσπαθεί με απλό τρόπο να εισαγάγει τους συμμετέχοντες στην διαδικασία του τραγουδήματος. Σημαντικό είναι πως δεν προαπαιτούνται γνώσεις μουσικής, αρκεί η αγάπη και το μεράκι για την συμμετοχή. Η χορωδία στα 2 χρόνια λειτουργίας της, στηρίζει τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ ανατολικής μουσικής και συμμετέχει ενεργά και σε συναυλιακές συναντήσεις με άλλες χορωδίες του είδους.  
Υπεύθυνος επικοινωνίας & διδασκαλίας: Γιάννης Κατσούλης, 6944125845
Χώρος λειτουργίας: Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο
Συμμετοχή: 10€ το μήνα. Κάθε Τρίτη στις 19:30.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »