*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Σεπτεμβρίου

Δεν είναι όλα… μαύρα! Η Διαγουμά, το όραμά της για την Π. Πόλη, ο Πριγγόπουλος και το πάρτι του Τσέπελη στη ξαφνική…μετάθεσή της!

15 Σεπτεμβρίου
*Γνωστή ταβέρνα της Π. Πόλης, με καραμπινάτες παρανομίες και παραβάσεις του Πολεοδομικού Διατάγματος, καταλήψεις ακόμη και δρόμου και ΠΑΡΑΝΟΜΗ συνένωση δυο διαφορετικών ακινήτων κατά παράβαση του Πολεοδομικού σχεδιασμού για την Παλιά Πόλη (ΦΕΚ 1037/11-9-1996), ήταν σύμφωνα με πληροφορίες μου, το μαγαζί για το οποίο είχε πολλές και σοβαρές καταγγελίες η πρώην προϊσταμένη Νεότερων Μνημείων κ.Διαγουμά που σημειωτέων ήρθε στη Ξάνθη με… ΔΥΣΜΕΝΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ επί Αντώνη Σαμαρά!!! Καθώς εθεωρείτο και «ασύμφορη» για το πολιτικό σύστημα αλλά και… «αριστερή»!!!
……
*Η ίδια λοιπόν όταν έρχονται εν γνώσει της τι έχει συμβείν, δίνει εντολή στον Πριγγόπουλο εντολή να πάει να… διερευνήσει το θέμα με βάση την άδεια λειτουργίας του μαγαζιού, του οποίου ωστόσο τα τετραγωνικά μέτρα έχουν σχεδόν… τριπλασιαστεί σε σχέση με την αρχική άδεια!
-Για να πάρει την απάντησή του τελικά ότι πήγε στο κατάστημα και τα βρήκε όλα… νόμιμα!
-Οι καταγγελίες όμως συνεχίζονταν, μέχρι όμως να πάει η ίδια…να «ελέγξει» τι ακριβώς έχει συμβεί, έρχεται η «εξπρές» μετάθεσή της στο Βόλο! Και ακολουθούν τα πάρτι του «συστήματος» που κυριαρχεί στη Παλιά  Πόλη και το είδαμε μάλιστα να γεμίζει τραπεζοκαθίσματα στις φετινές γιορτές μέσα στο δρόμο, κάνοντας πλήρη ΚΑΤΑΛΗΨΗ!!!
……
*Πως ωστόσο έγινε τελικά ο Πριγγόπουλος προϊστάμενος στην Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων στη Ξάνθη με υπογραφή Μέτιου!; Έχει κι αυτό την μικρή του ιστορία…
……
*Σχεδόν την ίδια λοιπόν περίοδο που ο Πριγγόπουλος ήταν στην Τεχνική Υπηρεσία της ΠΕ Αλεξανδρούπολης και έρχεται η Διαγουμά στη Ξάνθη, κάποια στιγμή έκανε αίτηση προκειμένου να έρθει στην Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων στη Ξάνθη με την αιτιολογία, «να είναι πιο κοντά στη σύζυγό του που είναι δικαστικός στη Κομοτηνή».
……
*Μάλιστα γνώριζαν εκείνη την περίοδο όλοι σχεδόν (και κυρίως οι μαγαζάτορες…), ότι θα έρθει ένας μηχανικός από την Αλεξανδρούπολη που θα γίνει…προϊστάμενος στο γραφείο της Ξάνθης.
Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο τότε Περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης, αρνιότανε να υπογράψει την τοποθέτησή του!
……
*Αποτέλεσμα; Από…»λάθος» τελικά γίνεται προϊσταμένη στη Ξάνθη η Ανδριανή Διαγουμά που θεωρούνταν «αριστερή», «ερωτεύεται» την Π. Πόλη (σ.σ. Όπως και τις Παλιές Καπναποθήκες) και αρχίζει να το «ψάχνει» διαπιστώνοντας ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΕΣ αυθαιρεσίες και παρανομίες!
-Έχοντας το όραμα να βάλει κάποια τάξη στα πράγματα και μάλιστα με συνεχή διάλογο με τους καταστηματάρχες!
……
*Το δυσάρεστο ωστόσο της υπόθεσης; Πεθαίνει ο Γιώργος Παυλίδης και σε χρόνο ρεκόρ υπογράφει την μετάταξη ο αντικαταστάτης του Χρήστος Μέτιος και αναλαμβάνει νέος προϊστάμενος ο Πριγγόπουλος στη Ξάνθη!
-Και αμέσως μετά… ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ η Διαγουμά, για να μην την έχουν πλέον στα «πόδια» τους…!
-Ούτε ο ίδιος ο Πριγγόπουλος, ούτε οι επαγγελματίες και το σύστημα Τσέπελη στην Π. Πόλη!
-Κι έτσι το ΣΥΣΤΗΜΑ ζει… και συνεχίζει όπως αποδεικνύεται και απο τα σημερινά μας ντοκουμέντα, αυτό συνεχίζει μάλιστα και  μας… οδηγεί! Τυχαίο άλλωστε ότι ο Ανταμπούφης στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο όταν πήρε την πρώην «Αρχόντσισσα» και ξεκίνησε τα… σκαψίματα και τις παρανομίες του, στράφηκε κατά του Χρίστου Πούλιου που έθεσε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και όσων ζήτησαν να συζητηθεί;
……
*Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε ότι ο Τσέπελης έκανε πάρτι πανηγυρίζοντας πως… «έδιωξε» την Διαγουμά… Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και… παραΣΥΡΙΖΑ στη Ξάνθη!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »