*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Σεπτεμβρίου

ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΔΙΚΑΙΩΣΗ! Όλο το 4σέλιδο «αφιέρωμα» του «Μαχητή» για τον Δημήτρη Μπένη έγραφε μόνο αλήθειες!

18 Σεπτεμβρίου
*Το Τριμελές Πλημ/κείο Ξάνθης αθώωσε τον εκδότη του «Μ» Πάνο Παπαδόπουλο για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και απλής δυσφήμησης κατά συρροή δια του τύπου στη μήνυση του Δημήτρη Μπένη και τον καταδίκασε μόνο για σκοπό εξύβρισης 

*ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ στο δικαστήριο:
Ζητώ να καταθέσει ο…Θανάσης Ξυνίδης, γιατί είναι ο καλύτερος μάρτυρας υπεράσπισής μου μ’ αυτά που έλεγε για τον Μπένη!
   
*Η μάχη θα συνεχιστεί στο Εφετείο για την εξύβριση, η δικηγόρος υπεράσπισής μας ζήτησε από τον Θανάση Ξυνίδη να καταθέσει την αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Πλημ/κείου στο πρωτόδικο δικαστήριο του Δημήτρη Μπένη!
Το Τριμελές Πλημ/κείο Ξάνθης αθώωσε χθες στις 3 το μεσημέρι τον εκδότη του «Μ» Πάνο Παπαδόπουλο για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και απλής δυσφήμησης κατά συρροή δια του τύπου στη μήνυση του Δημήτρη Μπένη για πρωτοσέλιδο που είχε δημοσιεύσει στις 21 Νοεμβρίου 2017, με αφορμή την αθώωση του πρώην αντιδήμαρχου Ξάνθης, καταδικάζοντάς τον για εξύβριση.
Το πρωτοσέλιδο του «Μ» στις 21 Νοεμβρίου 2017 ανέφερε μεταξύ των άλλων τα παρακάτω:
«Η σύγκρουση δυο κόσμων και γιατί πρέπει ν’ ανοίξουν οι λογαριασμοί του Δ. Μπένη! ...πιο από τα δυο δικαστήρια βρέθηκε σε πλάνη!;;
Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ, Η ΠΑΥΣΗ ΑΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΕΝΗ, ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΥΨΟΥΣ 512.416 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΥΠΈΓΡΑΨΕ ΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ, Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΠΛΗΜ/ΚΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΔΙΟΥ!
Θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας του Ταραντίνο με έντονο άρωμα διαπλοκής. Αλλά δεν είναι. Δυστυχώς είναι μια απλή συνταρακτική αλήθεια και απλά θα πρέπει από την πολύ οσμή να πιάνεις μετά την… μύτη σου!»

ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ
Ξεκινώντας χθες στις 10.10 το πρωί η διαδικασία ο εκδότης του «Μ» ζήτησε τον λόγο από την Πρόεδρο του Τριμελούς Πλημ/κείου Ξάνθης κ.Αικατερίνη Τσιτσεκλίδου καταθέτοντας αίτημα -προκειμένου να λάμψει η αλήθεια-, να καταθέσει στη δίκη και ο δικηγόρος κ.Θανάσης Ξυνίδης (πολιτική αγωγή), διότι θεωρεί ότι θα ήταν ο καλύτερος μάρτυρας στη δίκη προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.
Όταν ωστόσο πήρε αρνητική απάντηση, τότε κατέθεσε δημοσίευμα συνέντευξη του Θανάση Ξυνίδη στις 2  Δεκεμβρίου 2010 στην εφημερίδα «Θράκη» με τίτλο. «Το κόστος των λαθών που καλούνται να πληρώσουν οι Ξανθιώτες για την ενοποίηση των πλατειών….Θ. ΞΥΝΙΔΗΣ: Λάθος μέτρημα αξίας…145.000 ευρώ! Δεχόμαστε την συναίνεση αλλά όχι την συνενοχή…!»
Διαβάστε τις δηλώσεις του κυρίου Ξυνίδη στην εφημερίδα "ΘΡΑΚΗ" στις 2/10/2010
«Θ. ΞΥΝΙΔΗΣ: «ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΡΒΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΟΡΙΑ» αφήνοντας σοβαρές αιχμές τόσο κατά του τότε Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη όσο και κατά του πελάτη του Δημήτρη Μπένη που τώρα υπερασπίζονταν.
Αναλυτικά το δημοσίευμα της «Θράκης» ανέφερε μεταξύ των άλλων, τα παρακάτω:
.....Σχολιάζοντας στην «Θ» τα παραπάνω ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης των «Πολιτών για την Αλλαγή», κ. Θανάσης Ξυνίδης, ο οποίος άσκησε δριμύτατη κριτική για την εισήγηση αυτή, τόνισε ότι «σα να μην έφτανε που στην κατασκευαστική εταιρεία, η οποία εκτελεί το συγκεκριμένο έργο, προΐσταται δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής αρχής, πρέπει να δεχθούμε μόλις μερικές μέρες μετά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές να εγκρίνουμε τέτοια σκανδαλώδη έξοδα. Προσωπικά δέχθηκα μάλιστα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και τις παρατηρήσεις ορισμένων συμβούλων της συμπολίτευσης ότι κινούμαστε εκτός των ορίων της συναίνεσης. Όμως με όλα αυτά δεν έχουν οι ίδιοι τους καταλάβει ότι έχουν ξεπεράσεις πλέον τα όρια. Δεν μπορούμε να προσυπογράφουμε τέτοια αιτήματα και να ψηφίζουμε τέτοια θέματα, ως παράταξη, διότι ιδιαίτερα με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» θα υπάρχουν σοβαρές ευθύνες για όσους το κάνουν. Άλλωστε εμείς συμφωνήσαμε σε συναίνεση όχι σε συνενοχή».
Σε ερώτηση της «Θ» για το κατά πόσο μπορεί οι αποφάσεις έγκρισης τόσο του συγκεκριμένου όσο και άλλων παρόμοιων θεμάτων της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου να αποτελέσουν αντικείμενο ακύρωσής τους από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ., δήλωσε ότι «κάτι τέτοιο είναι πάρα πολύ πιθανό να συμβεί, δεδομένου ότι μόνο κατεπείγοντα θέματα επιτρέπεται να συμπεριλαμβάνονται στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, τόσο ένα μήνα πριν από τις δημοτικές εκλογές, όσο και μέχρι την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή που έχει προκύψει από αυτές».
(ΘΡΑΚΗ 2/12/2010)

ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!
Η δίκη ξεκίνησε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε με τις καταθέσεις των μαρτύρων (Ελένη Κίτσου, Χρίστου Πούλιου, Ηλία Βασιλούδη) και τις αγορεύσεις της πολιτικής αγωγής (Θανάσης Ξυνίδης) και της υπεράσπισης (η δικηγόρος Λίτσα Μιχαηλίδου).
Η τελευταία ζήτησε από τον Θανάση Ξυνίδη να προσκομίσει και να καταθέσει στο δικαστήριο την αθωωτική απόφαση για τον κύριο Μπένη στο πρωτόδικο δικαστήριο, "για να γνωρίσουμε τελικά το σκεπτικό των δικαστών, αλλά αυτός δεν το έπραξε".
Υπενθυμίζουμε ότι η Πρόεδρος είχε απορρίψει πριν λίγες μέρες παρόμοιο αίτημα της δικηγόρου του Πάνου Παπαδόπουλου κυρίας Λίτσας Μιχαηλίδου.
Την αθώωση του εκδότη του «Μ» Πάνου Παπαδόπουλου για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και της απλής δυσφήμησης δια του τύπου πρότεινε ο Εισαγγελέας της έδρας κ.Μηνάς Στρουμπής και την καταδίκη του για εξύβριση.
Με την απόφαση του Εισαγγελέα ευθυγραμμίστηκε τελικά και το δικαστήριο που καταδίκασε τον Πάνο Παπαδόπουλο με ποινή φυλάκισης 10 μηνών για σκοπό εξύβρισης. Επί της αποφάσεως ασκήθηκε έφεση που θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Εφετείο Θράκης στην Κομοτηνή. Ωστόσο αναμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση για να δούμε ποιές ήταν οι εξυβριστικές φράσεις και λέξεις...
ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΥ «Μ»

Ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την δίκη του,
«Η μάχη θα συνεχιστεί στο Εφετείο Κομοτηνής όπου είμαι σίγουρος ότι θα αθωωθώ πανηγυρικά, σημασία έχει όμως ότι έγραψα μόνο ΑΛΗΘΕΙΕΣ για τον κύριο Μπένη και αυτό αποδείχτηκε καθαρά και  από την σημεινή δικαστική απόφαση. Ευχαριστώ την δικηγόρο μου Λίτσα Μιχαηλίδου που έδωσε ΨΥΧΗ στην υπεράσπισή μου. Το ταξίδι συνεχίζεται…».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »