*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Μαΐου

Σε κλίμα κατάνυξης αλλά υπό βροχή, η συνάντηση των Επιταφίων στην Ξάνθη την Μ. Παρασκευή - Ποιοι παραβρέθηκαν (φώτο)

04 Μαΐου

   *Το Next tv Θράκη- Μακεδονία, παρά την βροχή, μετέδωσε απευθείας την  Περιφορά των Επιταφίων από τη Ξάνθη συμμετέχοντας ευλαβικά στο κορυφαίο Θρησκευτικό γεγονός. 

 *Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στον κόσμο  η "προσπάθεια" του πορτιέρη αντιδήμαρχου Πολιτισμού Μ. Τσέπελη να ... "σπρώχνει" για να φωτογραφιστεί δίπλα στον Δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό, μετά την επιστολή του Μητροπολίτη Ξάνθης για την συναυλία του "Σατινιστή" Σάκη Τόλη. 


*Έλαμψαν δια της απουσίας τους, η Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Πολυξένη Μπρίκα, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Κουρτίδης, η πρώην γραμματέας Σοφία Ψωμά κ.α. 



Σε κατανυκτικό κλίμα, καταρρακτώδη βροχή αλλά με θρησκευτική ευλάβεια πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής η καθιερωμένη συνάντηση των Επιταφίων, στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης μπροστά σε εκατοντάδες πιστούς.

Η σύναξη των Επιταφίων ξεκίνησε λίγο μετά τις 21:00, με τους επιτάφιους να καταφτάνουν από διάφορες ενορίες της στην κεντρική πλατεία της πόλης  και τους πιστούς να ακολουθούν κρατώντας κεριά και ψέλνοντας αψηφώντας την βροχή και δίνοντας το παρόν με ομπρέλες. 

Μεταξύ αυτών ήταν ο Δήμαρχος Ξάνθης Στράτος Κοντός με την σύζυγο και τα παιδιά του, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης, πρώην και νυν αντιδήμαρχοι, ο πρώην δήμαρχος Τσέπελης κλπ ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η "προσπάθεια" του πορτιέρη αντιδήμαρχου Πολιτισμού Μ. Τσέπελη μετά την καταπέλτη επιστολή του Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελήμονα να καταγγείλει την συναυλία του γνωστού "σατανιστή" Σάκη Τόλη στο μαγαζί του! 

(σ.σ. Δεν φταίω εγώ αλλά οι συνεταίροι μου Αλέξης, Δαργανάκης, Ντορόζ η επίσημη δικαιολογία του όταν τον ρωτάνε..!)

'Ελαμψαν δια της απουσίας τους η Αντιπερερειάρχης Ξάνθης Πολυξένη Μπρίκα, ο "άφαντος" βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης..

Λίγη ώρα νωρίτερα, το απόγευμα της Μ. Παρασκευής, ο Μητροπολίτης Ξάνθης χοροστάτησε στον Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Ξάνθης όπου τελέσθηκε η Ακολουθία του Επιταφίου και στη συνέχεια μετέβη στην κεντρική πλατεία.

Οι πιστοί έδωσαν και φέτος το παρών στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για την κορύφωση του Θείου Δράματος, ενώ από νωρίς το πρωί της Μ. Παρασκευής αυξημένη ήταν η προσέλευση στις ενορίες τη  Ξάνθης, με τους πολίτες να σπεύδουν να προσκυνήσουν τους επιτάφιους, ωστόσο η καταρρακτώδης βροχή στις 3 το μεσημέρι με το ισχυρό χαλάζι, ανάγκασε πολύ κόσμο να μην πάει στους επιτ

Η σύναξη των Επιταφίων στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης  αποτελεί κορυφαίο θρησκευτικό γεγονός για την Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα. \

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρά τον συνεχή πόλεμο που δέχεται, το Next tv Θράκη - Μακεδονία μετέδωσε και φέτος απευθείας από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης, το Κορυφαίο Θρησκευτικό Γεγονός. 




Υπό βροχή και με ομπρέλες ο κόσμος στην κεντρική πλατεία της πόλης.


Ο πρώην Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ηλίας Ασκαρίδης με τον Μανώλη Φανουράκη.
Από τον γνωστό "συνοδό" του συνοδεύονταν ο Τσέπελης στην Περιφορά των Επιτάφιων. Και συνεχώς  δίπλα στον αντιδήμαρχο Τάσο Ταρενίδη και τον Παναγιώτη Σγουρίδη.
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »