*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Αυγούστου

SEE THROUGH Ο Σάββας Μελισσόπουλος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με Ζαγναφέρη! Όλες οι ειδήσεις...

04 Αυγούστου
Με φαγάνες και χώμα, ΣΔΑΝ Ξάνθης και Πολιτική προστασία, έθεσε σε έλεγχο
την νέα φωτιά στο ΧΥΤΑ Ξάνθης.
       ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Τρέμε Φανουράκη. Ο Σάββας Μελισσόπουλος ανακοίνωσε ενώπιον του Παναγιώτη Ταρενίδη στον Κώστα  Ζαγναφέρη χθες το πρωί σε καφέ της πόλης ότι θα κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιό του…
Αυτήν τη φορά, προκόψαμε…
…..
*Δεν μας εκπροσωπεί και δεν μας εκφράζει ο Απόστολος Αγκόρτσας ξεκαθάρισε μιλώντας εκ μέρους του νεοσύστατου Συλλόγου Ξενοδόχων και Τουριστικών Επιχειρηματιών Ξάνθης στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» ο Γιάννης Ιερόπουλος, το πρωί της Πέμπτης.
…..
*Ερώτημα κρίσεως…Αλήθεια, με την Αγριανή τι γίνεται; Πληρώνει στο Δήμο Ξάνθης αυτά που οφείλει κι αυτά που πρέπει να δίνει ή όχι αντιδήμαρχε Κυριάκο Παπαδόπουλε;
Και το ίδιο ερώτημα ισχύει βέβαια και για τον Αντιδήμαρχο Δόμησης Μιχάλη Λομβαρδέα αλλά και για την διευθύντρια του Δήμου Ξάνθης κ.Τζανόγλου…
……
*Πάντως κάτι μου λέει ότι κάτι καινούργιο θα «σκάσει» λίαν συντόμως για την Αγριανή και αυτήν τη φορά θα εκτεθούν και πολλοί αυτοδιοικητικοί…
…..
*40 σκυλιά θα φιλοξενεί το νέο κυνοκομείο της πόλης που θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο 5 στρεμμάτων κοντά στη ΣΕΚΑΠ…
Αυτό αποκάλυψε χθες στην Ανοιχτή γραμμή ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Αχμέτ Ογλού Φερτούν…
-Και με 40 φιλοξενούμενα σκυλιά, πιστεύει ότι θα λύσει το θέμα των αδέσποτων ο Δήμαρχος Ξάνθης; Και πανηγυρίζει μάλιστα;
…..
*Προς τον  Πέτρο Ούτση Xanthi Press. Τελικά τι συνέβη; Απολογήθηκε ακόμη ο Θανάσης Ξυνίδης ή το άφησε για μετά τον 15Αυγουστο για να μας κρατάει σε…αγωνία; 
........


Σεισμική δόνηση της τάξης των 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 2 Αυγούστου 2018 στις 17:17 51 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά των Σερρών, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, κοντά στο Μπάνσκο. Ο σεισμός ήταν της τάξης των 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός τόσο στη Καβάλα όσο και σε γειτονικές πόλεις όπως η Ξάνθη και η Δράμα ενώ συνοδεύτηκε και από βοή.
Ορεστιάδα: Μετεωρολογικό Σταθμό αποκτά ο Δήμος, με Προγραμματική Σύμβαση με το ΔΠΘ

Την έγκριση υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ορεστιάδας και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για την εκπόνηση του έργου: «Μετεωρολογικός Σταθμός Ορεστιάδας», ενέκρινε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο. Σύμφωνα με την εισήγηση του δημάρχου, Βασίλη Μαυρίδη, «υπάρχει η ανάγκη δημιουργίας ενός μετεωρολογικού σταθμού, για την καταγραφή των στοιχείων, λόγω του αγροτικού χαρακτήρα της περιοχής» .
Η προγραμματική αυτή σύμβαση θα περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση ενός Μετεωρολογικού Σταθμού στο κτίριο ΔΗΜΗΤΡΑ του Πανεπιστημίου στην Ν. Ορεστιάδα, ο οποίος θα αποτελείται, μεταξύ άλλων, από αισθητήρα βροχής, ταχύτητας ανέμου, μέτρησης υγρασίας και θερμοκρασίας εδάφους σε ένα σημείο, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 9.550 € .

Έντεκα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κεντρική Μακεδονία

Έντεκα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφονται, μέχρι στιγμής, στην Κεντρική Μακεδονία. Συγκεκριμένα από ένα κρούσμα έχει καταγραφεί στους Δήμους Χαλκηδόνας, Βόλβης, Ωραιοκάστρου και Θεσσαλονίκης, ενώ τρία κρούσματα ταυτοποιήθηκαν στον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου.
Δύο ακόμη κρούσματα σημειώθηκαν στον Δήμο Αλεξάνδρειας και ένα στον Δήμο Βέροιας. Όλα τα παραπάνω περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου συνοδεύονταν από εκδηλώσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ ένα κρούσμα που ταυτοποιήθηκε στην Πέλλα δεν είχε τέτοια συμπτώματα. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, αναμένεται η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα (λόγω και της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας), ενώ θεωρείται πιθανή η εμφάνιση κρουσμάτων της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.
«Πράσινο φως» από τη Βουλή για τη συνταξιοδότηση των Μουφτήδων

Το α' θερινό τμήμα της Ολομέλειας της Βουλής ενέκρινε την τροπολογία σε ν/σ του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει την υποχρεωτική συνταξιοδότηση των Μουφτήδων στα 67 έτη. Οι δυο Μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής είναι υποχρεωμένοι μετά από αυτές τις εξελίξεις να παραιτηθούν μέσα σε δυο μήνες.
Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΑΝΕΛ, ενώ «παρών» δήλωσαν, η Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ και το Ποτάμι.
Κατά της τροπολογίας τάχθηκαν Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων.
Οι μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής θα πρέπει οφείλουν να αποχωρήσουν εντός διμήνου από την ψήφιση του νόμου και αναμένεται να αντικατασταθούν από τοποτηρητές. Τι σημαίνει αυτό; Ο χρόνος θα δείξει, πολλοί ωστόσο υποστηρίζουν οτι ανήγει πλέον ο δρόμος των "εκλεγμένων" Μουφτήδων, ένα πάγιο αίτημα της Τουρκίας επί σειρά ετών....

525.000 € στα αναχώματα των Φερών Αλεξανδρούπολης
– Μέτρα για τις πλημμύρες

Νέες παρεμβάσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στην περιοχή των Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για νέο έργο ενίσχυσης αναχωμάτων στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος Interreg Ελλάδα – Βουλγαρία που στοχεύει στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.
Να σημειωθεί πως στην ευρύτερη περιοχή των Φερών καταλήγει μεγάλος όγκος νερού κάθε χρόνο, κυρίως από τον Έβρο, με αποτέλεσμα οι αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού να βρίσκονται σε επιφυλακή, αφού σε πολλά σημεία πνέουν ισχυροί άνεμοι, όπως συνέβη πέρυσι. Το έργο «Ενίσχυση Αναχώματος με Λιθορριπές και Σαραζανέτ» εγκρίθηκε στις 30 Ιουλίου από την οικονομική επιτροπή της ΠΑΜ-Θ, με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου να δηλώνει αισιόδοξος για την έγκαιρη ολοκλήρωσή του μέσα στο 2018. Οι παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή του Δέλτα του Έβρου σύμφωνα με τον Δημήτρη Πέτροβιτς. Να σημειωθεί πως έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ανάλογα έργα όπως στο σημείο «Μελισσοκομείο», ενώ πέρυσι αν και η αύξηση των νερών έφτασε σε οριακό σημείο, δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα.  
Εργαζόμενοι ΟΤΑ: Θετικές αποφάσεις Δικαστηρίου
για καταβολή 13ου, 14ου μισθού

Θετικές αποφάσεις για την καταβολή 13ου και 14ου μισθού σε 150 εργαζόμενους του δήμου Περιστερίου έλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ειρηνοδικείο Περιστερίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αποφάσεις αφορούν τόσο εργαζόμενους αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) όσο και συμβασιούχους-παρατασιούχους (ΙΔΟΧ) για τα έτη 2015 και 2016.
Μάλιστα, μετά από παρέμβαση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Περιστερίου, ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης «δεσμεύτηκε ότι ΔΕΝ θα προσφύγει σε έφεση και αποφάσισε την καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους συναδέλφους».
Να σημειωθεί ότι το ποσό που θα καταβληθεί στους δικαιούχους αναμένεται να είναι περί τις 2 έως 2.500 ευρώ για τα δύο έτη που έχουν προσφύγει.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το προσεχές διάστημα αναμένεται απόφαση και για ακόμη 30  εργαζόμενους.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »