*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Αυγούστου

Παραιτήθηκε ο Νίκος Τόσκας -Οι αρμοδιότητές του στον ΥΠΕΣ Π. Σκουρλέτη

03 Αυγούστου
Ο πρωθυπουργός Aλέξης Τσίπρας είχε το απόγευμα της Παρασκευής συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό για την Προστασία του Πολίτη, Νίκο Τόσκα όπου και έγινε δεκτή η παραίτηση του μετά την μεγάλη καταστροφή στο Μάτι.
Ο κ.Τόσκας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης και με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επανήλθε 11 ημέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές στην παραίτηση που είχε καταθέσει στον πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του κου Τόσκα και τον ευχαρίστησε για την συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων.
Οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται στον Υπουργό Εσωτερικών και πολιτικό του προϊστάμενο Πάνο Σκουρλέτη.
Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για την παραίτηση Τόσκα: «Η γενναιότητα ενός στρατηγού δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης αλλά και την ώρα του απολογισμού. Ευχαριστώ θερμά τον Νίκο Τόσκα για την εντιμότητα και την αφοσίωση που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων που του ανέθεσα».
Στην πρώτη επίσημη δήλωσή του, μετά την παραίτηση, ο Νίκος Τόσκας αναφέρει: «Οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μου ανέθεσε κυβερνητικά καθήκοντα. Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή. Προσπάθησα σε όλη μου τη ζωή να προσφέρω στην υπεράσπιση και στην προστασία αυτού του τόπου και των πολιτών. Ευχαριστώ όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τους εθελοντές οι οποίοι πάσχισαν με όλες τις δυνάμεις τους να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα και βοήθησαν ανθρώπους να σωθούν. Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και ιδιαίτερα εκείνους που παρέμειναν δίπλα μου στα δύσκολα».
Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου με τον Δημήτρη Τζανακόπουλου και τους αρχηγούς Αστυνομίας και Πυροσβεστικής είχε δηλώσει ότι δεν έγιναν λάθη από τους αρμοδίους στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς με τους δεκάδες νεκρούς, ενώ και λίγες ημέρες μετά μιλώντας στην ΕΡΤ υπεραμύνθηκε για μια ακόμα φορά της ανταπόκρισης της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας στην πυρκαγιά στην ανατολική Αττική.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »