Μετατροπή προαύλιου χώρου παραδοσιακής ταβέρνας σε ιδιότυπο “wine bar” στην όμορφη πόλη της Ξάνθης!
Σε μία από τις σημαντικότερες και ιστορικότερες ταβέρνες της Ξάνθης, κλήθηκε το αρχιτεκτονικό γραφείο του Μιχαηλίδη Κυριάκου, να δώσει πνοή και ταυτότητα στην αυλή της, που για χρόνια αποτελούσε ένα αναξιοποίητο χώρο. Εκεί λοιπόν δημιουργήθηκε ένα ιδιότυπο “winebar” που γρήγορα έγινε σημείο συνάντησης των θαμώνων όλων των ηλικιών.
Στόχος του συγκεκριμένου project ήταν να διατηρηθεί το ύφος της παραδοσιακής ταβέρνας, δίνοντας έναν νέο αέρα από το σήμερα. Έτσι χρησιμοποιήθηκαν υλικά φυσικής προέλευσης όπως η πέτρα, το εμφανές τούβλο, το ξύλο και το μέταλλο. Στο κέντρο της επιφάνειας της αυλής δεσπόζει ένας πλάτανος 150 ετών.
Γύρω από αυτόν και σε διάμετρο 4 μέτρων τοποθετήθηκαν τέσσερις μεταλλικές διάτρητες κατασκευές, οι οποίες οριοθετούν και δημιουργούν χώρους για τραπέζια και “prive” εορτασμούς. Το αρκετό πράσινο που υπάρχει στην αυλή μαζί με τα φωτιστικά που σχεδιάστηκαν ειδικά για τον συγκεκριμένο χώρο, δημιουργούν την αίσθηση παλιάς πόλης που δεν την ακούμπησε καθόλου το πέρασμα του χρόνου.
Στοιχεία & Συντελεστές Έργου:
Έργο: «FANARAKIA» Restaurant – Wine Area, Τοποθεσία: Ξάνθη, Μελέτη – Σχεδιασμός: Κυριάκος Ν. Μιχαηλίδης, Κατασκευή – Επίβλεψη: Κυριάκος Ν. Μιχαηλίδης, Εμβαδόν: 325 m², Κείμενο & Φωτορεαλιστικές Απεικονίσεις: Κυριάκος Ν. Μιχαηλίδης, Φωτογράφιση: POLYGNOME
Προμηθευτές Έργου:
Έπιπλα – Κουζίνα – Ξύλινες Επενδύσεις – Δάπεδα – Μπάνια – Κατασκευές: LIVING GALLERY, Αρχιτεκτονικός Φωτισμός – Εγκατάσταση: Τσάκαλος Αντώνης, Customade Φωτιστικά: SIOUTAS LIGHTING, Σιδηροκατασκευές: Μιχαλόπουλος Γρηγόρης, Κουρτίνες – Λευκά Είδη: ΥΦΑΔΙ (Παπαδοπούλου Ελένη)