*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Ιουλίου

SEE THROUGH Σαλή Ιλιάζ....Ο "Ψαραντώνης" της Ξάνθης συγκίνησε! Οι ειδήσεις με άλλο στυλ...

31 Ιουλίου
Εκπληκτικός και σαν συνθέτης και τραγουδιστής ο Σαλή Ιλιάζ που άνοιξε το βράδυ της Κυριακής τις εκδηλώσεις της Γενισέας στα πλαίσια των «Δημοκριτείων 2018). Ο «Ψαραντώνης» της Ξάνθης!

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Το μεσημέρι της Κυριακής ο ΣΚΑΪ επανέλαβε τις «Ιστορίες» του γνωστού δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου με θέμα τον «εμφύλιο» στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. (σ.σ. Η εκπομπή βγήκε στον αέρα για πρώτη φορά στις 23/1/2018)
….
*Ιστορίες. Το ελληνικό πανεπιστήμιο του 21ου αιώνα: Ο πρύτανης, ο εργολάβος σίτισης, τα ερευνητικά προγράμματα, η βία. Η έρευνα του Τάσου Τέλογλου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης φαίνεται δεν προκάλεσε καμιά αντίδραση στον πρώην Πρύτανη, για να επαναληφθεί την Κυριακή το μεσημέρι και μάλιστα χωρίς την ένδειξη…επανάληψη αν θυμάμαι καλά!
*Το αφήγημα. Το καλοκαίρι του 2017 ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γραβρόγλου έθεσε σε αργία τον μέχρι τότε πρύτανη του ΔΠΘ Θανάση Καραμπίνη. Αιτία: ένα πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης σύμφωνα με το οποίο ο κ. Καραμπίνης είχε αναθέσει σε εργολάβο σίτισης τη διατροφή των φοιτητών του ΔΠΘ με τον οποίο ο πρώην πρύτανης Κωσταντίνος Σιμόπουλος ήταν συνέταιρος, ο οποίος με τη σειρά του ήταν συνέταιρος της συζύγου του Καραμπίνη. Λίγο πριν από αυτή την απόφαση, την άνοιξη του 2017, οι "Ιστορίες" έγιναν αποδέκτες καταγγελιών τεσσάρων πανεπιστημιακών του ΔΠΘ, σύμφωνα με τις οποίες, είτε ασκείτο συστηματικά βία εναντίον φοιτητών από μικρές ομάδες - και ο ίδιος ο Καραμπίνης είχε πέσει θύμα μιας τέτοιας επίθεσης το 2005 κλπ
…..
*Γιατί κάνω αυτόν τον πρόλογο; Διότι είδα τον φύλακα του Δημοκρίτειου να ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ τις τρομερές καταγγελίες του για ΑΝΗΛΙΚΑ που συχνάζουν σε «στέκι» που λειτουργεί εντός του Πανεπιστημίου και παίρνουν ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!
-Και ερωτώ. Έγινε κάποια προκαταρκτική από την Εισαγγελία Ξάνθης ή την Εισαγγελία ΕΦΕΤΩΝ για την διερεύνηση των συγκεκριμένων ΕΠΩΝΥΜΩΝ καταγγελιών και τι κατάληξη είχαν εκείνες οι καταγγελίες;

51χρονος στη Καβάλα έκλεβε ρεύμα για το μαγαζί του 

Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, σε βάρος 51χρονου ημεδαπού, διότι, όπως προέκυψε, κατά το χρονικό διάστημα 05-07-2017 έως και 13-03-2018, προέβαινε σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., έχοντας παραβιάσει τον μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε κατάστημα που διατηρεί, στην Καβάλα.   
Η οργή της Ράνιας Μάρκου για την ανικανότητα των υπεύθυνων
 της Εθνικής Τραγωδίας!

Ξέσπασε η Ράνια Μάρκου εξοργισμένη στο fb με όλο αυτό το θέατρο και την υποκρισία των «υπευθύνων» που δυστυχώς συνεχίζουν να διακατέχονται από μια πρωτοφανή έπαρση, αντί να κρύβονται.
Διαβάστε την οργισμένη ανάρτησή της που την συνυπογράφει η μισή τουλάχιστον Ελλάδα:
Όταν διοικείς κόσμο το πρώτο που πρέπει να κανεις είναι πρόληψη για οποιοδήποτε φαινόμενο υπάρχει ώστε να τους προστατέψεις σε περίπτωση που χρειαστεί. ΟΧΙ!!!.. δεν Ζητάς τα ρέστα επειδή ήταν αυθαίρετα!! Έτσι παρελαβες μεγάλε την χώρα!! Άρα;; έπρεπε να δουλέψεις πάνω στα δεδομένα που είχες!!! Υποχρέωση σου λοιπόν ήταν να δουλέψεις πρώτα πάνω στην ασφάλεια του Κοσμάκη και μετά να τους ξεσκίζεις στους φόρους!!! Ρεύμα νερό ενφια κ ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα έκανες όμως για να τα παίρνεις!!! 88 ψυχές!!! Και πόσοι από αυτούς που είναι στα νοσοκομεία μπορεί να μην ανακάμψουν ποτε!! Το ψυχολογικό όλων;; ποτε δεν σας πίστεψα!! Μου επιβεβαιώνετε για άλλη μια φορά την αχρηστιλα σας!!! Μπαίνω στην θέση των μανάδων που έχασαν στα καλά καθούμενα τα παιδιά τους και τρελαίνομαι!! ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑ!! ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ!! ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΙΚΑΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ! ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!!! ΕΛΕΟΣ!! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ!!!

Ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του, ενώ κολυμπούσε απέναντι απο
το κάμπινγκ Πόρτο Λάγος
Ένας ακόμη νεκρός το φετινό καλοκαίρι στις παραλίες μας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, πρόκειται για έναν ηλικιωμένο περίπου 75 ετών που έπαθε ανακοπή καρδιάς την ώρα που κολυμπούσε στα αβαθή νερά του Πόρτο Λάγος, σε μικρή απόσταση απο το κάμπινγκ Πόρτο Λάγος. 
Τον νεκρό που είναι Ξανθιώτης συνταξιούχος (απο τη Διομήδεια), εντόπισαν στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής να επιπλέει άλλοι λουόμενοι μέσα στη θάλασσα, ήταν ωστόσο αργά αφού ήδη επέπλεε νεκρός.
Ενημερώθηκε αμέσως το Υπολιμεναρχείο και το θύμα μεταφέρθηκε στο Γεν. Νοσοκομείο Ξάνθης για νεκροψία και νεκροτομή.

 «ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ»
Τουρκικό πρωτοσέλιδο πρόκληση: Λόγω της εχθρότητας που αισθάνεται η Ελλάδα για Τουρκία πέθαναν δεκάδες άνθρωποι
«Λόγω της εχθρότητας που αισθάνεται η Ελλάδα για Τουρκία πέθαναν δεκάδες άνθρωποι». Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου της εθνικιστικής εφημερίδας Γενί Ακίτ.
Όπως αναφέρεται στο ίδιο άρθρο, η Τουρκία ήθελε να στείλει βοήθεια στην Ελλάδα και να μην την αφήσει μόνη της στην πιο καταστροφική πυρκαγιά στην ιστορία της γείτονος, αλλά οι ελληνικές αρχές απορρίπτοντας την πρόταση της Τουρκίας, έγιναν η αιτία να χαθούν δεκάδες ζωές. Αυτή η κίνηση προκάλεσε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, την αντίδραση του λαού  και σχολιάστηκε ως «ένδειξη έχθρας κατά της Τουρκίας από την γείτονα κυβέρνηση». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην Τουρκία ήταν έτοιμα 5 αεροσκάφη και 24 ελικόπτερα για να πάνε να προσφέρουν βοήθεια στην Ελλάδα, έτοιμα ήταν και τα συνεργεία διάσωσης της χώρας, αλλά η Ελλάδα απέρριψε τη βοήθεια της Τουρκίας, η Ε.Ε. ακόμη δεν είχε στείλει βοήθεια και έτσι την πρώτη βοήθεια την πήρε από τους Κύπριους.

ΚΑΛΗ Η…ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΞΑΝΘΗ, Ο «ΘΡΥΛΟΣ» ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ…

Με το που κάλεσε ο «Θρύλος» τον Βασίλη Τοροσίδη να τελειώσει εκεί την καριέρα του, ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ρόμα και της Μπολόνια, δεν δίστασε καθόλου και είπε φυσικά το «ναι» στον Μαρινάκη και το όχι στην Ιταλική Πάρμα και μάλιστα δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό και την χαρά του…
Φυσικά μαζί του χαιρόμαστε κι εμείς για την επιστροφή του στην Ελλάδα και απλά ευχόμαστε αν κάποτε ολοκληρώσει την καριέρα του, να παίξει κι 1-2 χρόνια στη Ξάνθη…
Εμείς τουλάχιστον που ήμασταν από την αρχή στα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα, το ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας..
Να «κλείσει» την καριέρα του στην ΑΟΞάρα μας!

 Συνελήφθη 43χρονη που πέταξε κουτάβι από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας
Ένα βάναυσο περιστατικό θανάτωσης κουταβιού στην περιοχή του Βαρδάρη προκάλεσε την αναστάτωση της ζωόφιλης κοινότητας της Θεσσαλονίκης. Για την υπόθεση συνελήφθη μία 43χρονη, εις βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη για θανάτωση ζώου συντροφιάς και βασανιστήρια, ενώ παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αυτόφωρο.
Η συλληφθείσα, κάτω από άγνωστες συνθήκες, φέρεται να πέταξε κουτάβι από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας όπου ζει με συγγενικά της πρόσωπα. Όπως έγινε γνωστό, η ίδια είναι ιδιοκτήτρια κι ενός δεύτερου κουταβιού, ενώ γείτονες που ειδοποίησαν την αστυνομία κατήγγειλαν ότι άκουγαν από το διαμέρισμα της 43χρονης κραυγές ζώων και σχημάτισαν την εντύπωση ότι τα κακοποιούσε. Μετά την απαγγελία των κατηγοριών, ζήτησε και πήρε από το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τη νόμιμη αναβολή για να δικαστεί τη Δευτέρα. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν είναι ύποπτη φυγής και την άφησε ελεύθερη. Στο μεταξύ, η φιλοζωική οργάνωση «Αδέσποτα στη Θεσσαλονίκη - Βοηθήστε», ανακοίνωσε ότι το δεύτερο κουτάβι που κατασχέθηκε από την αστυνομία, ήδη υιοθετήθηκε από φιλόζωη εθελόντρια.
....
ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ....Με τον Στέλιο Αρσενίου 
Ο Ψαραντώνης της Ξάνθης, λέγεται Σαλή Ιλιάζ
 
Ο Ψαραντώνης ( Αντώνης Ξυλούρης ) είναι Έλληνας μουσικός και ενας απο τους πιο γνωστούς Κρητικούς λυράρηδες.
Γεννήθηκε το 1942 στα Ανώγεια Μυλοποτάμου Ρεθύμνου Κρήτης και είναι αδελφός του Νίκου Ξυλούρη και του Γιάννη Ξυλούρη.
Ξεχωριστή μορφή της κρητικής μουσικής, διαθέτει φωνή με ιδιαίτερη χροιά στο παίξιμο της λύρας και των άλλων μουσικών οργάνων.
Έμαθε μουσική δίπλα στο μεγαλύτερο αδελφό του το Νίκο απο πολύ μικρός.
Έκπροσώπησε την Ελλάδα πολλές φορές σε φεστιβάλ του εξωτερικού.
Η λύρα του Ψαραντώνη σήμερα εκτίθεται στο ΄΄ The World΄s First Global Instrument Museum ΄΄ στο Φοίνιξ της Αριζόνα των ΗΠΑ, όπου και προβάλλεται  video με τον Ψαραντώνη να παίζει λύρα.
Ο Σαλή Ιλιάζ είναι ο Ψαραντώνης της Ξάνθης.
Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε, τόσο περισσότερα θα κερδίσει ο τόπος.
Δεν είναι λυράρης.
Ποιητής και κιθαρίστας.
Γεννήθηκε στις 26/10/1955 στην Βελόνη της Ξάνθης.
Μεγάλωσε στη Γενισέα Ξάνθης όπου και τελείωσε το μειωνοτικό δημοτικό σχολείο.
Απο μικρός προκειμένου να βιοποριστεί δούλεψε σε διάφορες δουλειές και παράλληλα πήγαινε με τα πόδια στην Ξάνθη προκειμένου να σπουδάσει μουσική που ήταν η μεγάλη του αγάπη, γράφοντας δική του μουσική και τραγούδια.
Το 2004 εκδόθηκε η πρώτη ποιητική του συλλογή με τίτλο ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ, με 44 ποιήματα.
Στα πλαίσια των ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΩΝ 2018 το εσπέρας της Κυριακής 29/7/2018 στο πνευματικό κέντρο της Γενισέας απο τον εκδότη Μιχάλη Σπανίδη  και τις εκδόσεις  ΣΠΑΝΙΔΗ έγινε η παρουσίαση κάποιας ακόμα ποιητικής του συλλογής με 55 ποιήματα.
Ο Αντώνης Μουσαδές μελοποίησε δυο απο αυτά διαβεβαιώνοντας τους πάντες ό,τι πολύ σύντομα θα τα τραγουδάει το Πανελλήνιο.
Ο ίδιος ερμήνευσε στην παρουσίαση το ενα.
΄΄ Συγχώρεση είναι...Συνέχεια!
Δίχως γνώση είναι...Κατάληξη! ΄΄
Ο τίτλος της ποιητικής συλλογής.
Μια μαύρη και μια άσπρη πεταλούδα μας μεταφέρουν σε κόσμους μαγικούς κι ονειρεμένους.
Οι κιθάρες με περισσή δεξιοτεχνία απο τον Σαλή και τον Αντώνη μας θυμίζουν τη μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων, μας πάνε και μας φέρνουνε σε ταξίδια που όμως έχουν κάποιο κωδικό. Την καθαρότητα της ψυχής.
Τάχει αυτά η ζωή.
Αφήνει στους ποιητές, τους ερμηνευτές, τους κάθε λογής εκφραστές τον ταξιδιωτικό της χαρακτήρα.
Άλλωστε σε παρόμοιες διαχρονικά οντότητες ανατρέχουμε στα δύσκολα, τα πολύ δύσκολα, τα ακατόρθωτα.
Τα κάνουμε κατορθωτά.
Με την Ελευθερία Αρβανιτάκη να μας λέει μέχρι τώρα πως δυνατά, δυνατά γίναν όλα δυνατά τα αδύνατα.
Εφεξής θα έχουμε μελωδό τον Αντώνη Μουσαδέ, ερμηνευτή τον δικό μας Ψαραντώνη. Τον Σαλή Ιλιάζ.
Ο Δήμαρχος των Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης τοποθετήθηκε πρώτος στην παρουσίαση, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Γενισέας Χρίστος Μαστοροστέργιος, φίλοι του ποιητή στη συνέχεια. Μεταξύ των παρευρεθέντων οι πολιτευτές Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος, Κώστας Μολλά.
Μια απο τις σημασίες της αρχαιοελληνικής λέξης ψυχή ήταν η πεταλούδα.
Με τα φτερά της ορθάνοιχτα απεικονίζεται στο εξώφυλλο της ποιητικής συλλογής του Σαλή Ιλιάζ.
- Με παραλάσσουσα μορφή είδα να την εκφράζουν επιστρέφοντας απο τη Γενισέα οι Σαμαρείτες και Διασώστες του Ερυθρού Σταυρού στον όμιλο αντισφαίρισης στις 10.05 μ.μ. παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες σε τραυματισθείσα αθλήτρια του 4ου Πανελλαδικού Τουρνουά Αντισφαίρισης - που διεξάγεται στην πόλη μας.
Στέλιος  Αρσενίου

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »