*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

06 Ιουλίου

Τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca τίμησαν με μετάλλιο την οικογένεια του Αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη

06 Ιουλίου
-Χειροκροτήθηκε θερμά ο Λούκας Γιώρκας ερμηνεύοντας με την κιθάρα του Μάνο Χατζιδάκι
Τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca διοργάνωσαν στον «Πολυχώρο Τέχνης & Σκέψης Μάνος Χατζιδάκις» το βράδυ της Τετάρτης 4 Ιουλίου εκδήλωση με τίτλο «Επιστήμη & Τέχνη μέσα από το Μικροσκόπιο», στην οποία η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστολογίας - Εμβρυολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Μαρία Λαμπροπούλου παρουσίασε πώς μέσα από τη μικροσκόπηση μπορεί να γεννηθεί ένα μοναδικό έργο τέχνης.
Παράλληλα τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca τίμησαν με μετάλλιο την οικογένεια του Αείμνηστου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη για την ιδέα του να δημιουργήσει τον πολυχώρο Μάνος Χατζιδάκις.
Το μετάλλιο παρέλαβαν η κόρη του Αείμνηστου Περιφερειάρχη Μαρίνα Παυλίδου με την μητέρα της Αθηνά Λιάπη – Παυλίδου.
Τις εντυπώσεις πάντως και το χειροκρότημα των παρόντων κέρδισε ο δημοφιλής τραγουδιστής Λούκας Γιώρκας ερμηνεύοντας με την κιθάρα του Μάνο Χατζιδάκι καταχεικροτούμενος.
Παράλληλα λειτούργησε και τις δυο ημέρες έκθεση με όλα τα έργα της κυρίας Λαμπροπούλου, τα οποία αποτύπωσαν το συναπάντημα Ιατρικής και Τέχνης μέσα από το μικροσκόπιο και τα οποία παρέμειναν έως και την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018.
Την εκδήλωση χαιρέτισε η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Βασιλική Μπαφατάκη, ενώ σ’ αυτή παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, η Αντιδήμαρχος Ξάνθης Αλεξία Γκιρτζίκη, ο πρόεδρος του Ν.Τ. Ξάνθης της ΑΔΕΔΥ Χαράλαμπος Ευστρατίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης Χρήστος Μούρκας και πλήθος κόσμου.





Share this

Related Posts

Previous
Next Post »