*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Ιουνίου

ΣΤΟΧΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ: Πολλαπλάσιοι οι κίνδυνοι! Της φωτιάς στο ΧΥΤΑ Ξάνθης από την…πυρκαγιά στη Sunlight!

21 Ιουνίου
*Απίστευτο… δημοσιογραφικό «πόρισμα» από τον Γ. Σιδηρόπουλο, στην προσπάθειά του να ρίξει λάσπη στον Δήμαρχο Τοπείρου Θωμά Μίχογλου και να «υπερασπιστεί» τα αφεντικά της Sunlight!
*Γύρω - γύρω όλοι και στη μέση… Ζαγναφέρης, Ραψομανίκης και η «παρέα» του πρώην Δήμαρχου Στέλιου Χατζηευαγγέλου!
Είπαμε να ρίξουν στο πυρ το… εξώτερο τον Δήμαρχο Τοπείρου Θωμά Μίχογλου οι κύκλοι του Χατζηευαγγέλου για το θέμα της φωτιάς στο ΧΥΤΑ Ξάνθης! (Σ.Σ. Παρόμοιες φωτιές έχουν συμβεί στο παρελθόν δεκάδες…).
Αναμενόμενο άλλωστε, από την ώρα που αυτοί που έχουν πάρει και πάλι τα «φτυάρια» όχι μόνο έχουν μηνυθεί αλλά κάποιοι έχουν ήδη καταδικαστεί με τελεσίδικες αποφάσεις για ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ λάσπη σε βάρος του!
Όχι όμως κι έτσι…
Να φτάνουνε στο σημείο και να βγάζουν δημοσιογραφικά «πορίσματα» χωρίς κανένα στοιχείο, ισχυριζόμενοι για δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα ότι… οι κίνδυνοι μιας φωτιάς στο ΧΥΤΑ Ξάνθης (σ.σ. Τέτοιες φωτιές  ξεσπούν συχνά σε όλες σχεδόν τις εν Ελλάδι χωματερές), περικλείουν… ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ από την πυρκαγιά στη βιομηχανία Sunlight, μια τεράστια δηλαδή εταιρεία στην οποία μάλιστα οι εργαζόμενοι κυκλοφορούν εν ώρα εργασίας σε πολλά τμήματα με… μάσκες λόγω ακριβώς της επικινδυνότητάς του περιβάλλοντος;
Αφού λοιπόν η συγκεκριμένη «επιστημονική»… αποκάλυψη στην αρχή εμφανίστηκε στο fb από ανθρώπους μάλιστα που έχουν ΣΤΕΝΗ ΣΧΕΣΗ τόσο με την βιομηχανία Sunlight όσο και με τον πρώην Δήμαρχο Τοπείρου Στέλιο Χατζηευαγγέλου και δικαιούνται μέχρι ένα σημείο να κάνουν τέτοιους παραλληλισμούς προκειμένου να «ελαφρύνουν» την θέση των «αφεντικών» στη συγκεκριμένη εταιρεία, χθες έγινε… ρεπορτάζ που αλλού; Στο site του δημοσιογράφου Γιάννη Σιδηρόπουλου!!! Που λίγο πολύ όλοι ξέρουμε (σ.σ. Και ο Ζαγναφέρης που συνειδητά ή ασυνείδητα χρησιμοποιήθηκε για μια ακόμη φορά από τον εν λόγω κύριο...) πλην των στενών σχέσεών του με τον ΣΥΡΙΖΑ και ποιους άλλους «κύκλους» εκφράζει και εκπροσωπεί τα τελευταία χρόνια, πρωτεργάτη άλλωστε της ΛΑΣΠΗΣ και συκοφαντίας κατά του Δήμαρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου!!!
Διαβάστε λοιπόν τι απίστευτους παραλληλισμούς έκανε ο συγκεκριμένος… αξιόπιστος δημοσιογράφος, στην προσπάθειά του από το πουθενά να «στοχοποιήσει» για μια ακόμη φορά τον Δήμαρχο Τοπείρου Θωμά Μίχογλου, ώστε να τον… κατηγορήσει για μια πυρκαγιά που κατά πάσα πιθανότητα και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οφείλεται σε ανυπέρβλητα καιρικά φαινόμενα! Σε κεραυνούς, βροντές και καταιγίδες που –τι σύμπτωση!- συνέβαιναν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Γ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ…SUNLIGHT!
Σχολίασε λοιπόν ο Γ. Σιδηρόπουλος με προφανή στόχο και σκοπό να βάλει στο κάδρο των «ενόχων» χωρίς κανένα στοιχείο τον Δήμαρχο Τοπείρου Θωμά Μίχογλου, δηλαδή τον άνθρωπο που παρά τα προβλήματα υγείας, ξενύχτησε και αναζητούσε συνεργεία και ανθρώπους να βοηθήσουν μαζί με τον διευθυντή του ΣΔΑΝ κ.Αϊβαλιώτη, προκειμένου να κάνουν το αδύνατο δυνατό, για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά στα σκουπίδια, από αυτές που επαναλαμβάνουμε, έχουν ουκ ολίγες φορές ξανασυμβεί στο παρελθόν, αλλά τότε άπαντες ΣΙΩΠΟΥΣΑΝ!
Παρακάτω το κείμενο του Γ. Σιδηρόπουλου αυτούσιο. Διατηρώ την ορθογραφία του:
«Η φωτιά στο ΧΥΤΑ είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό που πρέπει να απασχολήσει τις αρμόδιες αρχές και υπάρχουν πολύ σοβαρές και προφανείς ευθύνες στη διαχείριση της κατάστασης. Οι κίνδυνοι για το περιβάλλον και τους κατοίκους είναι πολλαπλάσιοι από αυτούς στο ατύχημα της Sunlight αλλά τέσσερα 24ωρα μετά τη φωτιά δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να ενημερώσει την κοινή γνώμη και μόνο ο Αντιπεριφερειάρχης παρέκαμψε το Δήμο και το Σύνδεσμο και ζήτησε από το Πανεπιστήμιο να ξεκινήσει την εξέταση των ρύπων. 
Ο ίδιοι άνθρωποι που κινδυνολογούσαν για “σύννεφα μολύβδου που μόλυναν την περιοχή” πριν λίγες μέρες, τώρα που οι κίνδυνοι από την παραγωγή διοξινών και φουρανίου από την καύση απορριμμάτων είναι πολλαπλάσιοι, έχουν εξαφανιστεί γιατί τώρα υπεύθυνοι για την καταστροφή είναι οι ίδιοι. Κάποιοι μιλούν για εγκληματική αμέλεια αλλά και κάποιοι άλλοι για σκοπιμότητα ώστε να μην καταγραφούν επιστημονικά τα αιωρούμενα σωματίδια τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα.
Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αποδωθούν. Να υπάρξει ένα ατύχημα στο ΧΥΤΑ είναι κάτι που μπορεί να συμβεί αλλά να εγκαταλειφθεί η κοινωνία στην τύχη της είναι μια πολύ σοβαρή ευθύνη που βαρύνει αυτούς που ήταν λαλίστατοι και κινδυνολογούσαν πριν λίγες μέρες για τη Sunlight. Περιέργως εξαφανίστηκαν και οι “ψεκασμένοι” που στο ατύχημα της Πρωτομαγιάς μιλούσαν για “θεωρίες της συνομωσίας” προκειμένου να υπάρξει “συγκάλυψη”. Όλοι εύχονται να μην υπήρξε τίποτε επιβλαβές (παρότι δεν καταγράφηκε στην ώρα του) αλλά ο χειρισμός είναι μνημείο ανευθυνότητας».
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΜΑΧΗΤΗ»
 
1. Εμείς όχι μόνο δεν είδαμε εξαφανισμένο τον Δήμαρχο Τοπείρου Θωμά Μίχογλου, όχι μόνο μας απάντησε στο κινητό του, αλλά τον είδαμε να τρέχει πάνω κάτω με τον Αϊβαλιώτη κάνοντας τεράστιες προσπάθειες. Ο Θωμάς Μίχογλου ενημερώθηκε στις 12 το βράδυ του Σαββάτου ότι η πυρκαγιά είναι δύσκολο να σβήσει και από την ώρα εκείνη, κινητοποιήθηκε άμεσα.
2. Την Κυριακή το πρωί ο Δήμαρχος Τοπείρου και Πρόεδρος του ΣΔΑΝ επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Ξάνθης και ζήτησε βοήθεια, ενώ ο διευθυντής του ΣΔΑΝ είχε ήδη ενημερώσει την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ.
3. Στις 14.23 ο Δήμαρχος Τοπείρου πήρε τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα  Ζαγναφέρη αλλά το κινητό του ήταν… κλειστό! Προφανώς θα ήταν απασχολημένος είτε στο γεύμα της ΑΧΕΠΑ ή θα είχε πάει για ύπνο. Οι καπνοί ωστόσο φαίνονταν στον ορίζοντα, η είδηση είχε βγει στο fb, τι άλλο ήθελε επακριβώς ο κύριος Ζαγναφέρης.
4. Την ίδια σχεδόν ώρα ο Δήμαρχος Τοπείρου πήρε τηλέφωνο και στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ προκειμένου να αναζητήσει τσάπες και διάφορα εργαλεία για την κατάσβεση της φωτιάς από την Πολιτική προστασία της Περιφέρειας. Ο κύριος Μέτιος δεν απάντησε στην κλήση, τελικά επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΣΔΑΝ στις 8 το βράδυ της Κυριακής.
5. Η φωτιά ξέσπασε στις 10 το βράδυ του Σαββάτου, ο κύριος Ζαγναφέρης επισκέφθηκε την περιοχή γύρω στις 11 το πρωί της Δευτέρας και ενημέρωσε… το μεσημέρι τον κύριο Ραψομανίκη, ενώ ήδη από την Κυριακή στο fb όπου μόνιμα απασχολεί την… δραστηριότητά του βούιζε!
6. Χθες μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» του Xanthi channel ο διοικητής της Πυροσβεστικής στη Βιομηχανική ζώνη Ξάνθης κ. Πλέτσας με ηρεμία, σοβαρότητα και χωρίς κραυγές, αναφέρθηκε στην φωτιά στο ΧΥΤΑ, υπενθυμίζοντας βέβαια το αυτονόητο…
Ότι τέτοιες φωτιές, έχουν συμβεί ουκ ολίγες φορές και στο παρελθόν. Αυτοί που σήμερα ξεσηκώθηκαν όταν ήταν Πρόεδρος του ΣΔΑΝ ο Στέλιος Χατζηευαγγέλου που… βρίσκονταν;
7. Ο καθηγητής κ.Ραψομανίκης μπορεί να μας πει στις πυρκαγιές που είχαν συμβεί στο παρελθόν στο ΧΥΤΑ Ξάνθης, αν ποτέ ενημερώθηκε από τους προκάτοχους του Θωμά Μίχογλου και πότε;
8. Μπορεί ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ να μας «συγκρίνει» ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ κ.Ραψομανίκης την φωτιά στο ΧΥΤΑ Ξάνθης με την τρομερή ΠΥΡΚΑΓΙΑ στην βιομηχανία Sunlight; Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε όλοι μας… όπως και ποιοι είναι οι «πολλαπλάσιοι» κίνδυνοι… στην ατμόσφαιρα! Κι αυτό γιατί φωτιές στους ΧΥΤΑ σε όλη την Ελλάδα, συμβαίνουν δυστυχώς συχνά πυκνά… Να τις συγκρίνουμε όμως με τις πυρκαγιές σε βιομηχανίες μπαταριών και μάλιστα εμβέλειας Sunlight πρώτη φορά το είδαμε!!!
9. Περιμένουμε από τον δημοσιογράφο Γ. Σιδηρόπουλου επίσης να μιλήσει με ΣΤΟΙΧΕΙΑ και ΟΝΟΜΑΤΑ και να αναλάβει τις συνέπειες αυτών που «διαδίδει», διότι κατά την άποψή μου το «ρεπορτάζ» του σε μια περίοδο που ήδη έχουν παρέμβει οι αρμόδιες αρχές, επιχειρεί ευθέως παράλληλα να… «ελαχιστοποιήσει» τις ευθύνες των ιδιοκτητών της Sunlight που όφειλε να λάβει πολύ καλύτερα μέτρα ασφαλείας, αφού  η πυρκαγιά που έκανε κυριολεκτικά στάχτη το συγκεκριμένο εργοστάσιο, να οφείλεται –το πιο πιθανό- σε ανθρώπινο λάθος!
10. Δεν θα γίνουμε υπερασπιστές του Προέδρου του ΣΔΑΝ και Δημάρχου Τοπείρου –έχει άλλωστε άριστο νομικό σύμβουλο να προστατέψει την τιμή και την υπόληψή του ο κύριος Μίχογλου- από την σε βάρος του μεθοδευμένη στοχοποίηση και εκστρατεία, είναι όμως παντελώς ΑΔΙΚΟ έναν άνθρωπο που κυριολεκτικά έκανε τεράστιες και υπεράνθρωπες προσπάθεις, να τον βγάζεις… τεμπέλη, άσχετο και ΑΔΙΑΦΟΡΟ για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών.
Αυτά προς το παρόν…
Π.Π. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »