*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Ιουνίου

Αδιάβαστο και άσχετο αποκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θ. Μαρκόπουλος τον Ζαγναφέρη!

28 Ιουνίου
*Δεν ξέρω ποια είναι η σχέση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου με τον ημέτερο Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη…
-Θέλω όμως να πιστεύω ότι ήταν «καλή», τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη, αφού συχνά πυκνά τους έβλεπα και τους βλέπω στο Elisso Hotel να τα λένε σε φιλικό στυλ…!
-Παρόντος ή απόντος του Μιχάλη Αμοιρίδη…
……
*Κάποιοι βέβαια θα πουν ότι αυτό οφείλεται στο ότι ο Θόδωρος Μαρκόπουλος έχει στο Πολυτεχνείο τον γιο του και γι’ αυτό έρχεται τόσο συχνά στη Ξάνθη, ωστόσο προσφάτως ο Ζαγναφέρης τον «κάλυψε» πλήρως και διαφώνησε με το ατόπημα Μέτιου να επισκεφθεί στη Καβάλα την Ιχθυόσκαλα μόνος και να μην πάρει μαζί του και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας.
-Οπότε μάλλον φίλοι ήταν παρά… εχθροί και αντίπαλοι!
……
*Επί της ουσίας ωστόσο. Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου της Τετάρτης λοιπόν, την ώρα που συζητιόταν το θέμα της προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας ΑΜΘ με το ΤΕΙ Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης -που όπως είναι γνωστό έχει έδρα την Καβάλα- ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης δεν αρκέστηκε μόνο σε αρνητικά σχόλια, αλλά ήταν και ιδιαίτερα καυστικός και επικριτικός για τον διοίκηση του ΤΕΙ Καβάλας (χαμηλοφώνως…) με αποτέλεσμα να τα πάρει ωστόσο άγρια ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος και να του βάλει τις φωνές, αποκαλώντας τον μεγαλόφωνα…
-Αδιάβαστο και… άσχετο!!!
……
*Μάλιστα ήταν τόσο έντονη η αντίδραση του κυρίου Μαρκόπουλου στα λεχθέντα από τον κύριο Ζαγναφέρη, που απόρησαν άπαντες με τη στάση του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης…
-Ο οποίος αντέδρασε δια της… σιωπής κι εκεί έληξε και το επεισόδιο!
……
*Αυτό που δεν κατάλαβα από την κόντρα Μαρκόπουλου - Ζαγναφέρη για το ΤΕΙ Καβάλας…
Ο «πρώτος» σπρώχνει τον δεύτερο στον Μέτιο, ή ο Ζαγναφέρης «σπρώχνει» τον… Μαρκόπουλο στον… Μιχάλη Αμοιρίδη;
Όποιος το βρει… κερδίζει μια θέση στην Επιτροπή του… Χατζιδάκειου!
……
*Κι ένα κουφό που έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ.
-Ενώ λοιπόν ο επικεφαλής του Περιφερειακού συνδυασμού του ΚΚΕ Χρήστος Τρέλλης έφερε ως θέμα στη συνεδρίαση «να βγει ψήφισμα υπέρ του Προέδρου του Αγροτικού συλλόγου Καβάλας Θέμη Καλπακίδη (σ.σ. Σήμερα περνάει αυτόφωρο μαζί με 7 ακόμη άτομα ενώ νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καβάλας γιατί λιποθύμισε στο δικαστήριο…), καταδικάζοντας την σύλληψή του μέσα στα χωράφια στα Τενάγη Φιλίππων κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του TAP…!
-Η είδηση; Το παραπάνω θέμα τελικά δεν πέρασε γιατί το ψήφισαν μόνο 14 Περιφερειακοί σύμβουλοι μεταξύ των οποίων και Κώστας Βενετίδης, Μιχάλης Αμοιρίδης, Γάκης από την Περιφερειακή Αναγέννηση!
-Κι όλα αυτά ενώ ο Θέμης Καλπακίδης ανήκει στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας κι όχι στο χώρο του ΚΕΕ.
-Τυχαίο; Δεν νομίζω! Άλλωστε μήπως είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ. «τρώει» τα… «παιδιά» της;
-Αυτήν τη φορά μάλιστα και με εντολές… Μέτιου;!!
……
*Και μια αποκλειστική είδηση. Για δεύτερη φορά αναβλήθηκε για το Φθινόπωρο η συζήτηση της αγωγής που κατέθεσε κατά του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης, επειδή του αφαίρεσε τις αρμοδιότητες και τις παραχώρησε παρανόμως –κατά την άποψή του- σε απλούς Περιφερειακούς συμβούλους της Δράμας κι όχι σε κάποιον εκ των Αντιπεριφερειαρχών Ξάνθης ή Καβάλας!
-Ερώτηση κρίσεως. Με ποιόν εκ των δικηγόρων του χειρίζεται την συγκεκριμένη υπόθεση ο κύριος Μέτιος; Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »