*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Ιουνίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Συναυλία της Ορχήστρας Μίκη Θεοδωράκη στη Ξάνθη και τα τελευταία παραπολιτικά...

13 Ιουνίου
Ο καλός, ο κακός και ο… κολλητός!
(Εσείς τι λέτε;)
…………………..…………
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 1
Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης  Γ. Χατζηθεοδώρου έστω και δια του Σπρίρτζη ή κάποιων άλλων Υπουργών, απέδειξε στη πράξη ότι ξέρει να στηρίζει τους φίλους του (!;)…!
-Κάποιοι άλλοι που το παίζουν «φίλοι» με μας,  μήπως το μόνο που ξέρουν κι έχουν μάθει στη ζωή τους είναι η αφιλία, η αχαριστία και η αγνωμοσύνη;
(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στον «Μαχητή»)
-Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες"
…………………..…………
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 2
Γέμισε η πόλη της Ξάνθης, με "πισίνες"... βάλτε τα μαγιό σας... και Μπλουμ Μπλουμ... Μπράβο πάντως για το σκεπτικό του Δήμου Ξάνθης...τώρα δεν έχει καμία δικαιολογία κανένας οδηγός να δικαιολογηθεί ότι "δεν είδε την θέση στάθμευσης αναπήρων"... Δημαρχοπουλε KEEP WALKING
(Ο γνωστός δημοσιογράφος και αθλητικογράφος Στάθης Παπαδόπουλος στο fb)
-Υπενθυμίζω ότι ο Στάθης κατέβηκε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης κάποτε με τους «Πολίτες για την Αλλαγή» με επικεφαλής τον Χρίστο Πούλιο…

ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ
*Λίαν συντόμως θα σας διηγηθώ μια αληθινή (;!) για με ένα… «ξεφτέρι» που θέλει να γίνει λέει, «ο νέος Κοντός στη Ξάνθη…» και ήδη «πέφτει» φυσικά το γέλιο της αρκούδας..!
-Όχι γι’ αυτό που θέλει να γίνει, αλλά για τις γελοιότητες που λέει δεξιά κι αριστερά!
(σ.σ. Το κακό είναι τον πήρανε  χαμπάρι με την πρώτη…και ήδη τον δουλεύουνε όλοι...σε σημείο που σε λίγο το παιδί θα χρειάζεται ψυχιατριακή ανάλυση 24 ώρες το 24ωρο…)
……
*Γιατί όλοι όσοι με πιάνουν στο δρόμο με ρωτάνε συνεχώς για τον Δημήτρη Σαλτούρο, αν θα ξεπεράσει ως υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. τους… 1.500 σταυρούς;
Και δεν ρωτάνε τους όψιμους… επικοινωνιολόγους του στα τσίπουρα; Why;
…..
*«Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Μέτιο», αποκάλυψε χθες στην Ανοιχτή γραμμή ο Αντιπεριφεριεάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης…
Και τότε γιατί λένε όλοι ότι παραλίγο να πιαστείτε στα… χέρια και να μαλώσετε, διότι τον… «έβρισες» άγρια για το Χατζιδάκειο;
Τόσο… κακία κυκλοφορεί;
*Κάποιοι μάλιστα από την Κομοτηνή να λένε ότι ήταν και μπροστά στον καυγά όταν τον έβρισες και σας… χώρισαν πριν γίνει… αρένα ο χώρος; Μια απάντηση κύριε Ζαγναφέρη;
....
*Το έβαλε ο Φανουράκης αυτό το "ξεφτέρι" που ακούει στο όνομα Μιχάλης Ρεκάρης εκπρόσωπο της παράταξής του στο Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης κι αυτός όταν έχουν συνεδρίαση, δεν πηγαίνει ποτέ...! Όπως έπραξε και το μεσημέρι (14.30) της Τρίτης 12 Ιουνίου! Μονίμως απών δηλαδή...
Κι υποτίθεται οτι ως νέος, θα είναι και πιο ορεξάτος..! Υποτίθεται...
......
*Συνεδρίαση και συζήτηση για τις μεταγραφές της ομάδας εν όψει Γ' Εθνικής, είχε το Δ.Σ. του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ Ξάνθης το βράδυ της Τρίτης στη "Ξανθίππη" Απών  ο Πασχάλης Λύρατζης....παρών ο Θωμάς Ξανθόπουλος και μονίμως παρών ο Πρόεδρος Ματθαίος Σαββίδης! 
17.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΙΣ 22/6/2018 ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΙΑΣ ΓΚΙΡΤΖΙΚΗ
Μουσική συναυλία με την Ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη και οργανωτή τον Δήμο Ξάνθης, διοργανώνει η Αλεξία Γκιρτζίκη. (σ.σ. Έχω απορία αν θα της βάλει εξέδρα η κυρία Μανά…)
Η συναυλία θα δοθεί στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης την Παρασκευή 22 ή 29 Ιουνίου και ώρα 20.00 και τα τραγούδια του Μίκη θα ερμηνεύσουν οι Γεράσιμος Ανδρεάτος και Κλεονίκη Δεμίρη ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Το κόστος της συναυλίας ανέρχεται στις 17.000 ευρώ (μαζί και ο ΦΠΑ) και το πρόγραμμα των τραγουδιών επιμελήθηκε ο ίδιος ο Μουσικοσυνθέτης.
Σημειώνω ωστόσο ότι η συναυλία συμπίπτει  σχεδόν με την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής του Μιχάλη Τσέπελη (20-24) και συνδιοργανωτή και πάλι τον Δήμο Ξάνθης! Μήπως έπρεπε να γίνει καλύτερος συντονισμός στο χρόνο των (διαφορετικών) συναυλιών;
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης παρουσιάζει στην Κύπρο το βιβλίο 
του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας
Το βιβλίο του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Σί Ζιπίνγκ που αναφέρεται στη νέα στρατηγική της Κίνας, θα παρουσιαστεί σήμερα Τετάρτη 13 Ιουνίου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου σε ανοιχτή εκδήλωση, την οποία θα συντονίσει ο Επίκουρος Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πρώην Υπουργός Παιδείας της Ελλάδας και τ. Βουλευτής Ροδόπης Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.
Θα μιλήσουν ως εκπρόσωπος της Κίνας ο Πρέσβης κ. Χουάνγκ Ξιγκουάν και ο Πρυτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Καθηγητής κ. Κώστας Γουλιάμος.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου κ. Δημήτρης Συλλούρης.
Κώστας Καραμανλής: Πτολεμαϊδα-Χρυσούπολη 15.51 ευρώ από 08.40!
Ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής, έκανε την παρακάτω δήλωση μετά τις διαμαρτυρίες των Σερραίων για τα νέα διόδια και τις αυξήσεις:
«Η διγλωσσία και η ανικανότητα της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε όριο σε ό,τι αφορά τα διόδια. Από το “Δεν Πληρώνω” ως αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ως κυβέρνηση -εν μια νυκτί- στην αύξηση των διοδίων της Εγνατίας από 66% εώς και 150%, όπως συμβαίνει στο σταθμό των Μαλγάρων, όπου το τίμημα από 1,20 ευρώ θα εκτιναχθεί στα 3 ευρώ. Από το “όλοι να διέρχονται ελεύθερα” υπερδιπλασίασε τις τιμές  στους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας.
 Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, είναι ένας οδηγός που διανύει τη διαδρομή Πτολεμαΐδα – Χρυσούπολη, να καταβάλλει στο εξής 15,51 ευρώ από 8,40 που πλήρωνε μέχρι σήμερα. Κι όλα αυτά, σε έναν αυτοκινητόδρομο που είναι ήδη κατασκευασμένος από ευρωπαϊκούς κι εθνικούς πόρους κι όχι από ιδιώτες. Έναν αυτοκινητόδρομο, του οποίου η κυβέρνηση αυξάνει τα διόδια σε τέτοιο βαθμό που θα δικαιολογούνταν μόνο αν χρηματοδοτούνταν η κατασκευή  του έργου από την αρχή. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο δώρο στον υποψήφιο παραχωρησιούχο. Και δεν σταματά εκεί, αλλά του δίνει τη δυνατότητα να προβεί και σε νέες αυξήσεις των διοδίων μελλοντικά».


Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στις Πρέσπες -Την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας
 Νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ετοιμάζεται, αυτή τη φορά στις Πρέσπες, και μάλιστα για την ημέρα που θα υπογραφεί η συμφωνία.
Στόχος των διοργανωτών είναι να συγκεντρωθεί κόσμος από όλη την Ελλάδα στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας, στο σημείο όπου θα διεξαχθεί η συνάντηση Τσίπρα και Ζάεφ.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος των πολιτιστικών συλλόγων Μακεδονίας, Γιώργος Τάτσιος «όπου θα ανακοινωθεί το προσύμφωνο θα είμαστε όλοι εκεί, είτε Πρέσπες, είτε οπουδήποτε αλλού».
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εάν το σημερινό τηλεφώνημα Τσίπρα – Ζάεφ είναι αυτό που θα ολοκληρώσει τη συμφωνία, τότε οι δυο πρωθυπουργοί θα έχουν συνάντηση για την υπογραφή μέσα στο σαββατοκύριακο, πιθανότατα στις Πρέσπες.
Όπως τόνισε ο κ. Τάτσιος «θα είμαστε όλοι στις Πρέσπες, αφού δεν είναι δυνατό να παίζεται η τύχη της Μακεδονίας και να λείπει ο λαός από τις εξελίξεις».
Μητσοτάκης: Κακή η συμφωνία για Βόρεια Μακεδονία-Δεν νομιμοποιείται ο Τσίπρας να την υπογράψε
Ως κακή συμφωνία την οποία δεν νομιμοποιείται να υπογράψει ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων.
Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι ο κ. Τσίπρας «δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα υπογράφοντάς μια συμφωνία η οποία δεν έχει την στήριξη της ίδιας της κυβέρνησής του». Προϊδέασε δε ότι θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας (σ.σ. θα γίνει δεκτός αύριο, Τετάρτη στις 09:30 από τον Προκόπη Παυλόπουλο) γι’ αυτή την «πρωτοφανή εξέλιξη» όπως την χαρακτήρισε.
Λεβέντης σε Τσίπρα: Οσο ζω θα πολεμάω τη συμφωνία -Iστορικό λάθος να δώσουμε το όνομα «Μακεδονία»

Ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο των τηλεφωνικών επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς για την συμφωνία με τον Ζάεφ, επικοινώνησε και με τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός είπε στον κ. Λεβέντη: «Εγινε το καλύτερο δυνατό για τη χώρα. Η συμφωνία έχει ασφαλιστικές δικλίδες για την ένταξη σε ΝΑΤΟ και ΕΕ». Εκτίμησε δε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου η ΠΓΔΜ θα κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να κυρώσει η ελληνική Βουλή την συμφωνία.
Από την πλευρά του ο Βασίλης Λεβέντης απάντησε: «Οσο υπάρχω στη ζωή θα πολεμάω για να ακυρώσω τη συμφωνία αυτή. Δεν εμπιστεύομαι τους σκοπιανούς». Πρόσθεσε δε ότι «είναι μοιραίο και ιστορικό λάθος που δώσαμε το όνομα “Μακεδονία”».
Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: Αν οι γείτονες δεν κάνουν όλα όσα αναφέρονται στη συμφωνία, τότε η συμφωνία θα είναι άκυρη»
Ελευθέριος Συναδινός: Να παραιτηθεί άμεσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας 
Μετά τις εμετικές δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής «δήθεν» Δημοκρατίας, τη συνέντευξη παρωδία του Καμμένου και, τέλος, το διάγγελμα Τσίπρα παραχωρούνται 3500 χιλιάδες χρόνια Ελληνικής ιστορίας στους ΑλβανοΣκοπιανούς. Η Ελληνική ιστορία δεν αποτελεί προϊόν συνδιαλλαγής, εκδούλευσης, φαλκίδευσης ή εκμαυλισμού για την πολιτική επιβίωση των άλλων. Στον βωμό της σταθερότητας των Σκοπίων, δεν θα προσφέρουμε τη δική μας εσωτερική αποσταθεροποίηση.
Προειδοποιώ τους Βουλευτές όλων των κομμάτων, ιδιαιτέρως αυτούς της Νέας Δημοκρατίας, που μετά από Κύπρο είναι έτοιμοι για μια νέα Εθνική Προδοσία, ότι σε περίπτωση επικύρωσης της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, να είναι έτοιμοι για μια νέα Βαστίλη - ένα νέο Γουδί. Θα αντιμετωπίσουν την οργή του Ελληνικού Λαού και, μάρτυς μου ο Θεός, θα οδηγηθούν στα εδώλια των κατηγορουμένων με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Έστω την ύστατη στιγμή, μπορούν να θυμηθούν ότι έχουν ορκιστεί στο Ελληνικό Σύνταγμα και να παραιτηθούν ομαδικώς. Καλώ, δε, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου, να παραιτηθεί άμεσα ώστε βάσει του Συντάγματος να διαλυθεί η παρούσα Βουλή.
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να βεβηλώνει τη μνήμη των αρχαίων και νεότερων Μακεδόνων, των Μακεδονομάχων και όλων όσων γενικά και διαχρονικά πότισαν με το αίμα τους τη Μακεδονική γη.
Ελευθέριος Συναδινός
Αντιστράτηγος ε.α
Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια δεν αποτελεί λύση, αλλά εθνική ήττα. Υποχωρώντας στο όνομα και αναγνωρίζοντας στα Σκόπια μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζεται το εθνικό συμφέρον. Με δεδομένο ότι αυτή η απαράδεκτη ‘συμφωνία’ δεν αποτελεί κυβερνητική πρόταση, αλλά πρόταση μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, η μόνη λύση είναι να την κρίνει ο λαός, είτε με εκλογές, είτε με δημοψήφισμα».
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »