05 Μαΐου

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! 35 εκατ. ευρώ για χρονικό διάστημα 18 μηνών, θα πάρει ο Γερμανός για την πυρκαγιά στη Sunlight απο τις Ασφάλειες!!!

05 Μαΐου

 *Για να δούμε τι θα μας πει σήμερα -μετά 4 μέρες!!!-και ο καθηγητής κ.Ραψομανίκης! Το πιο πιθανό οτι όλα βαίνουν καλώς και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!
Ενώ τελικά το Σάββατο (σήμερα) στις έντεκα το πρωί, θα γραφεί ένα ακόμη «επεισόδιο» της υπόθεσης, καθώς θα παρουσιαστούν –επιτέλους!- τα αποτελέσματα των μετρήσεων ατμοσφαιρικών ρύπων από τον καθηγητή του Εργαστηρίου ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Δ.Π.Θ. κ. Σπύρο Ραψομανίκη, το εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών της Sunlight   στο Νέο Όλβιο της Ξάνθης θα τεθεί εκ νέου σε πλήρη παραγωγική λειτουργία σε διάστημα περίπου έξι μηνών από τώρα, διαψεύδοντας τον διευθυντή του εργοστασίου Ξάνθης κ.Καρτάλη που μιλούσε για…3 μήνες!!!

Διαβεβαίωση της εταιρείας είναι ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να αμείβονται, κάτι που πολλοί θεωρούν πολύ σημαντικότερο, ακόμη και για το αν τελικά οι συνέπειες για την υγεία είναι μεγαλύτερης από ότι ενδεχομένως θα ειπωθεί από επίσημα χείλη, ωστόσο ένα δημοσίευμα ανατρέπει τα πάντα, αφού αποκαλύπτει ότι ο Γερμανός θα εισπράξει από τις ασφάλειες για τους 18 μήνες μετά την φωτιά, 35 εκατομμύρια ευρώ!!!!

Διαβάστε επακριβώς τι αναφέρει:
Ασφαλιστικές κόντρες  και πολλές επιχειρηματικές ιστορίες για να διηγείται κανείς, βρίσκονται πίσω από μία από τις μεγαλύτερες ασφαλίσεις στην ελληνική ασφαλιστική  για το εργοστάσιο της  Sunlight στην Ξάνθη.  Με ασφαλιζόμενα κεφάλαια 154 εκατ. ευρώ, και μέσα σ’ αυτά 35 εκατ. ευρώ για απώλεια κέρδους, μία από τις πλέον επιτυχημένες ελληνικές επιχειρήσεις ήταν φυσικό να αποτελέσει το δέλεαρ για ολόκληρη την ασφαλιστική αγορά.
Η κοινοπραξία των 8 εταιρειών που την ασφάλισαν αποτέλεσε συνέχεια της προηγούμενης ασφάλισης της εταιρείας.  Η Ergo (25%) ως leader μαζί με την Ευρώπη ΑΕΓΑ (20%), Interamerican (19%), Generali (15%), Εurolife ERB (9%), Interasco (4%) Ορίζων (4,%) και Ευρωπαϊκή Πίστη (4,%) είναι οι ασφαλιστικές που καλύπτουν ασφαλιστικά, μέσω της ΑΟΝ, το εργοστάσιο Sunlight. Την ασφάλιση της εταιρείας  είχε πραγματοποιήσει  η μεσιτική ‘Νταλιάνη’  από την Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες  από την αγορά, η μεσιτική είχε προσφέρει  χαμηλότερες προσφορές (ανταγωνιστικές τις λένε κάποιοι).  Σε κάθε περίπτωση, το δέλεαρ της ασφάλισης της Sunlight ήταν η μεγάλη πρόκληση για την ασφαλιστική αγορά της Θεσσαλονίκης  αλλά και ευρύτερα.  Ας μην ξεχνάμε ότι τα ασφαλισμένα κεφάλαια ύψους 154 εκατ. ευρώ ήταν εξαιρετικά υψηλά για τα μεγέθη της ελληνικής αγοράς.
Στην Ξάνθη αυτή τη στιγμή βρίσκονται στελέχη και εμπειρογνώμονες απ’ τις ασφαλιστικές εταιρείες για να παρακολουθήσουν την καταμέτρηση των ζημιών.  Μία καταμέτρηση που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί  την επόμενη εβδομάδα για να υπάρξει έτσι η πρώτη εικόνα του τι αποζημιώσεις θα χρειαστεί να πληρωθούν.
Το I.W επικοινώνησε με  στελέχη από τις εταιρείες που είχαν ασφαλίσει το εργοστάσιο αλλά και τις εργασίες της Sunlight στην Ξάνθη, αλλά δεν θέλησαν να προδικάσουν τις ζημιές, ούτε βεβαίως να μιλήσουν επωνύμως για τις εξελίξεις μιας και βρίσκεται εν εξελίξει η διαδικασία και της καταμέτρησης και της αποκατάστασης μέρους των λειτουργιών, αλλά κυρίως της προστασίας του κοινωνικού συνόλου στις γειτονικές περιοχές.
Οι κίνδυνοι που πλέον καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ασφαλιστικές δεν είναι μόνο οι αποζημιώσεις για την αποκατάσταση των ζημιών αλλά κυρίως τα διαφυγόντα έσοδα και κέρδη από την διακοπή των εργασιών για όσο διάστημα διαρκέσει η  ασφαλιστική κάλυψη των οποίων αγγίζει  τα 35 εκατ. ευρώ  για χρονικό διάστημα 18 μηνών. Επίσης ουδείς γνωρίζει τι διεκδικήσεις θα υπάρξουν από γειτονικές επιχειρήσεις αλλά κοινότητες στην περίπτωση που η καταμέτρηση ζημιών δείξει ότι υπάρχουν ζημιές στην ευρύτερη περιοχή.
Επίπτωση  για την ασφαλιστική αγορά οι ζημιές
Εντύπωση προκαλεί η άποψη ορισμένων στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, ότι οι ζημιές από την πυρκαγιά , σε καθαρά επαγγελματικό επίπεδο θα σταματήσουν την πτωτική τάση των ασφαλίστρων για τον βιομηχανικό κλάδο  και ταυτόχρονα θα καταδείξουν την αναγκαιότητα της ασφάλισης όχι μόνο για τις επιχειρήσεις αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.
Πηγή: Insuranceworld.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »