*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

26 Απριλίου

Για τον διεθνή διαγωνισμό για τους υπόγειους κάδους! Ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Κυριάκος Παπαδόπουλος, «τάπωσε» τον υπερασπιστή του… προμηθευτή Μανώλη Φανουράκη για τους υπόγειους κάδους!

26 Απριλίου
*Εξηνταβελώνης κατά Κομνηνού στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης. 
Ρεσιτάλ γνώσεων αλλά και το…»απόλυτο τάπωμα» από τον αντ’ αυτού Αντιδήμαρχο  Ξάνθης και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξάνθης Κυριάκο Παπαδόπουλο στον Φανουράκη, για το θέμα των υπόγειων κάδων κατά την χθεσινή συνεδρίαση.
Πιο αναλυτικά: Ενώ δεν είναι ο ίδιος μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, ενώ σύμφωνα με τον Νόμο  4472/2017, τρέχει κανονικά ο διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Φανουράκης «πρωτοτύπησε» και πάλι, αφού εκτός ημερήσιας συζήτησης, ήθελε… κουβέντα για τους υπόγειους κάδους που θα προμηθευτεί ο Δήμος Ξάνθης, λειτουργώντας και πάλι ως… γραφείο τύπου προμηθευτή!!! Πρακτική που αναμφίβολα δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, αφού τα λεφτά μάλλον είναι… πολλά, για να εκτίθεται με τον τρόπο αυτό ο επικεφαλής μιας δημοτικής παράταξης!!!
Ωστόσο ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Κυριάκος Παπαδόπουλος όταν ο Φανουράκης ζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης, συζήτηση για το θέμα των υπόγειων κάδων, τον καθήλωσε στη κυριολεξία, λέγοντάς του  ότι «ο διαγωνισμός που είναι ανοιχτός και διεθνής τρέχει αυτήν την στιγμή, οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να συμμετάσχουν  κι όποιος έχει αντιρρήσεις σύμφωνα με την Νομοθεσία, μπορεί να τις διατυπώσεις στο ΕΣΗΔΗΣ!!!


ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ Ο ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ;
Μολονότι λοιπόν ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής έδωσε κυριολεκτικά α «παπούτσια» στο χέρι, όταν ο Φανουράκης ήθελε εκ νέου να επαναλάβει αυτά που ήδη είπε ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κοινωνία Δημοτών, εντύπωση προκάλεσε ακόμη και στους δικούς του, η απέλπιδα προσπάθειά του να υπερασπιστεί και πάλι τα συμφέροντα προμηθευτή, πρακτική πραγματικά πρωτόγνωρη, προκειμένου ο Δήμος να πάρει από αυτόν τους…υπόγειους κάδους!
Δηλαδή από δω και πέρα όποιος προμηθευτής θέλει να προωθήσει τα προϊόντα του, θα …καταφεύγει και θα…πιέζει από την παράταξη του κυρίου Φανουράκη;

ΧΑΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ
Κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ένταση ωστόσο υπήρξε και στο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε τη συζήτηση – ενημέρωση επί της με αριθμό 71/2018 προγενέστερης απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής η οποία αφορά «Αποδοχή ένστασης, ακύρωση διαγωνισμού της προμήθειας με τίτλο: «προμήθεια μηχανογραφικού εξοπλισμού» και τροποποίηση των όρων διακήρυξης»
Ο επαγγελματίας κ. Εξηνταβελώνης που παραβρέθηκε στην συνεδρίαση άρχισε να διαμαρτύρεται κατά του Δήμου, λέγοντας ότι «δίνει με φωτογραφικούς διαγωνισμούς όλες τις δουλειές  στον… Κομνηνό» για να πάρει την απάντηση από τις υπηρεσίες ότι «υπάρχουν κι άλλες εταιρείες με τις προδιαγραφές των μηχανημάτων που θέλει ο Δήμος για τα φωτοτυπικά μηχανήματα».
Τελικά το θέμα ακυρώθηκε, ώστε να ξαναγίνει κατά ομάδες πλέον η δημοπρασία, μολονότι ο Δήμος θα μπορούσε να δώσει και με ανάθεση το συγκεκριμένο έργο!  Έτσι θα γίνει χωριστά  διαγωνισμός για τα φωτοτυπικά και ξεχωριστά για τα κομπιούτερ.
Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχουν αντιδράσεις εκ μέρους της εταιρείας Κομνηνός.
Σημειώνεται ότι όλα σχεδόν τα θέματα της χθεσινής συνεδρίασης πέρασαν κατά πλειοψηφία, εκτός από το τελευταίο θέμα (Επικαιροποίηση της με αριθμό 93/2017 προγενέστερης απόφασης της ΟΕ σχετικά με την «Ανάθεση σε δικηγόρο Αθηνών εξουσιοδότησης προκειμένου να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για την είσπραξη του δεσμευμένου ποσού στο ΤΠΔ υπέρ του Δήμου Ξάνθης από την καταδίκη των εταιριών Energa και Hellas Power μετά την έκδοση των με αριθμών 534/2017 και 1115/2017 αποφάσεων του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων Αθηνών και κατάθεση αγωγής αποζημίωσης καθώς και αίτησης για συντηρητική κατάσχεση και καθορισμός αμοιβής του δικηγόρου» (εισηγήτρια Ελένη Χατζηλιάδου) που πέρασε ομόφωνα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »