*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Μαρτίου

Γιατί σιωπά η Διεύθυνση Υγιεινής της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης; ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΜΕ; Η ΔΕΥΑΞ ή Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

31 Μαρτίου
Απολύτως υγιεινό είναι το νερό της ΔΕΥΑΞ, διαβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η Διοίκηση της Εταιρείας, ύστερα από δημοσίευμα τοπικού εντύπου (Φωνή της Ξάνθης) που συνήθως απηχεί τις απόψεις του Μ. Φανουράκη και της αντιπολίτευσης. Επειδή το συγκεκριμένο είναι ιδιαίτερα σοβαρά, έχει όμως δυο παραμέτρους, εμείς ως εφημερίδα καλούμε  την Εισαγγελική αρχή Ξάνθης και ιδιαίτερα την Διεύθυνση Υγιεινής να προχωρήσουν άμεσα σε έλεγχο του νερού  που πίνουν οι δημότες της Ξάνθης, προκειμένου να διαπιστώσουμε ποιος λέει την αλήθεια. Ο Σταύρος Βλαχόπουλος που βγάζει ακατάλληλη και επικίνδυνη την ποιότητά του, ή η διοίκηση της ΔΕΥΑΞ που ισχυρίζεται ότι το νερό είναι υγιές και απολύτως αβλαβές;
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΞ
1. Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα (Παρασκευή 23-3-2018, αριθμ. φύλλου 12340) της εφημερίδας « ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ» με αναφορά στην ποιότητα του νερού, με το γενικό και αόριστο όρο στους «δρόμους κάτω από την Μιχ.Καραολή… » ενημερώνουμε τους δημότες της Ξάνθης τα παρακάτω:
α) Το Σάββατο 24-3-2018 το τμήμα περιβάλλοντος της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. έλαβε δείγματα νερού από την περιοχή που περιλαμβάνεται  μεταξύ των οδών Νέστου – Μιαούλη – Τσιμισκή – Μιχ.Καραολή καθώς και στην οδό Καπνεργατών.
β) Από τον έλεγχο των δειγμάτων, ως προς την θολότητα, τα όρια του χλωρίου αλλά και τις μικροβιολογικές αναλύσεις διαπιστώθηκε ότι όλες οι αναλύσεις είναι εντός των καθοριζομένων από την νομοθεσία ορίων.
γ) Το τμήμα Περιβάλλοντος διενεργεί ετησίως (250) δειγματοληψίες έναντι  (40)  προβλεπομένων. Τα δείγματα αναλύονται τόσο από πιστοποιημένο με ISO 9001: 2000  χημικό εργαστήριο της Δ.Ε.Υ.Α. ΞΑΝΘΗΣ, αλλά και στο πιστοποιημένο εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ.
δ) Σε τοπικό επίπεδο είναι πιθανή η εμφάνιση κάποιας θολότητας μετά από αποκατάσταση βλάβης του δικτύου, η οποία όμως ελλείπει μετά από ολιγόλεπτη ροή της βρύσης.
2.    Διαβεβαιώνουμε τους δημότες ότι η ποιότητα του πόσιμου νερού που φτάνει στις βρύσες μας είναι απολύτως αβλαβές και υγιεινό και μπορούν να το καταναλώνουν, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα αναληθή  και αόριστα δημοσιεύματα, τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν ανησυχία, χωρίς λόγο και αιτία, αλλά και δυσμενή σχόλια εις βάρος της επιχείρησης.
3.  Αναλυτικά τα αποτελέσματα των ελέγχων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Υ.Α.ΞΑΝΘΗΣ, αλλά και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξάνθης.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Της Δ.Ε.Υ.Α.ΞΑΝΘΗΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »