*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Μαρτίου

Η ΦΩΦΗ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΜΠΕΜΠΕΚΙΔΗ, Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΝΕΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΣΚΕ ΞΑΝΘΗΣ

31 Μαρτίου
Με απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της κεντρικής ΠΑΣΚΕ, ορίζεται νέος Γραμματέας (επικεφαλής) της παράταξής μας στο Ν. Ξάνθης ο συνάδελφος Κώστας Γαβριηλίδης.
Ο συνάδελφος Κώστας, είναι εργαζόμενος και συνδικαλιστικό στέλεχος προερχόμενο από τον ιδιωτικό τομέα, Πρόεδρος Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων ΣΕΚΑΠ και αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, ενώ επί σειρά ετών είχε διατελέσει Γενικός Γραμματέας  της ΟΣΕΓΟ.
Η παράταξή μας προχωρά σε ριζική ανανέωση – αντικατάσταση στελεχών στην περιοχή, σε μια διαρκή προσπάθεια για ένα συνδικαλιστικό κίνημα Μαζικό – Ταξικό – Πολιτικοποιημένο – Αυτόνομο στην υπηρεσία του λαού και του τόπου, τμήμα του ευρύτερου δημοκρατικού – προοδευτικού κινήματος που συνενώνει κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις με όραμα και στόχο τις αρχές της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης, την εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής απελευθέρωσης.
Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να είναι ΜΑΖΙΚΟ και αυτό συμβαίνει όταν δεν αποτελεί υπόθεση των «επαγγελματιών», των «συνταξιούχων», των «ειδικών» και των πλασματικών συσχετισμών, αλλά όταν στους κόλπους του εκφράζονται και δρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως επαγγέλματος, οικονομικού και μορφωτικού επιπέδου, φυλής, θρησκεύματος, πολιτικών αντιλήψεων και κομματικών προτιμήσεων ή εντάξεων.
Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να είναι ΤΑΞΙΚΟ και αυτό συμβαίνει
όταν εκφράζει τα ανεξάρτητα και αυθεντικά συμφέροντα των δυνάμεων της εργασίας για τη βελτίωση του επιπέδου και της ποιότητας των όρων εργασίας και διαβίωσης και αγωνίζεται για την κοινωνία αλληλεγγύης και δικαιοσύνης όπου οι δυνάμεις της μισθωτής εργασίας θα έχουν το ρόλο που τους ανήκει, ισχυρό ρόλο σε μία κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης.
Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ: με την έννοια ότι δεν εμφορείται από συντεχνιακές αντιλήψεις και πρακτικές αλλά εντάσσει στη δράση του ευρύτερους κοινωνικούς στόχους συγκροτώντας συμμαχίες με κοινωνικές δυνάμεις που οι επιδιώξεις τους είναι συμβατές, ίδιες ή ταυτόσημες με αυτές των δυνάμεων της εργασίας.
Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να είναι ΑΥΤΟΝΟΜΟ: στο μέτρο που δεν εξαρτάται από κόμματα, εργοδότες, κράτος ή κυβέρνηση, δεν χειραγωγείται και δεν εντάσσει την στρατηγική και την τακτική του σε σχεδιασμούς εκτός των γραμμών του. Είναι ΑΥΤΟΝΟΜΟ στο μέτρο που έχει ρόλο και λόγο. Που αναπτύσσει τη δική του στρατηγική και την υποστηρίζει με τακτικές που εκπορεύονται από τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους.

ΠΑΣΚΕ ΞΑΝΘΗΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »