*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Φεβρουαρίου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Έπιασε τόπο η επιστολή του Δημάρχου Ξάνθης! Αναστέλλεται προσωρινά το λουκέτο στη θυρίδα του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς Σταυρούπολης.

13 Φεβρουαρίου
Αναστέλλεται το λουκέτο στη θυρίδα του καταστήματος Τράπεζας Πειραιώς στην Σταυρούπολη που όπως είναι γνωστό, λειτουργεί για τους κατοίκους κάθε Τρίτη και Πέμπτη, εξυπηρετώντας και δεκάδες άλλους οικισμούς.
Η έντονη αντίδραση του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου στην Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, είναι φανερό ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση έκανε «δουλειά»
Έτσι χθες η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς με επείγον μήνυμα στον Δήμαρχο Ξάνθης και στον αντ’ αυτού αντιδήμαρχο Κυριάκο Παπαδόπουλο, ανέφερε τα παρακάτω:
Σας ενημερώνουμε ότι αναστέλλεται προσωρινά η μεταφορά του καταστήματος επί της Κεντρικής πλατείας Σταυρούπολης, είμαστε κοντά σας σε κάθε Τραπεζική σας συναλλαγή.
Υπενθυμίζουμε ότι η επιστολή του Δημάρχου Ξάνθης στην Διοίκηση της Τράπεζας ανέφερε τα παρακάτω:
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΥ
Προς:
1.Τον Πρόεδρο του Δ. Σ. κ. Γιώργο Χατζηνικολάου
Αμερικής 4, ΑΘΗΝΑ,10564
2. Τον Δ/νοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστο  Μεγάλου
Αμερικής 4, ΑΘΗΝΑ,10564
Αξιότιμοι κύριοι,
Σας γνωρίζουμε την έντονη ανησυχία των κατοίκων της ορεινής περιοχής του Δήμου Ξάνθης,  για το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας του Καταστήματος του Ομίλου Πειραιώς  στον οικισμό της Σταυρούπολης  και επομένως την αδυναμία εξυπηρέτησης των πολιτών στην ως άνω περιοχή του Δήμου μας.
Και μόνο η πληροφορία αυτή δημιουργεί αισθήματα αγανάκτησης και πικρίας τόσο στην τοπική κοινωνία της Δημοτικής Ενότητας  Σταυρούπολης όσο και ολόκληρου του Δήμου μας και της Δημοτικής Αρχής καθώς η κοινωνικά και αναπτυξιακά ανεξήγητη και αιφνίδια απόφαση της Διοίκησης πλήττει την ήδη ευαίσθητη περιοχή του Δήμου Ξάνθης.
Θεωρούμε ότι οι Χρηματοπιστωτικοί Οργανισμοί είναι και πρέπει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται, καθώς επηρεάζουν κα επηρεάζονται από τα δεδομένα της περιοχής και του χώρου δράσης τους.
Στο πλαίσιο αυτό οφείλουν να αναγνωρίζουν την ευθύνη που τους αναλογεί απέναντι στο περιβάλλον δράσης τους και η λειτουργία τους θα πρέπει να γίνεται σεβαστή όχι μόνο για τα οικονομικά αποτελέσματα που παράγει αλλά και για τη συνεισφορά  και ανταπόκριση στο κοινωνικό σύνολο με το οποίο αλληλεπιδρά.
Ο Δήμος Ξάνθης  διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεών του στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς και  θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις σας θα συντελέσουν στο να συνεχιστεί το καλό κλίμα συνεργασίας και  να μη χρειαστεί να επανασταθμίσουμε συνολικά τις σχέσεις μας, καθώς από τις τελικές αποφάσεις σας διακυβεύονται η κοινωνική συνοχή και η ανάπτυξη του ορεινού όγκου του Δήμου μας.
Εκφράζοντας την ανησυχία μας για την περιοχή, παρακαλούμε αφενός,  να επανεξετάσετε το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του Υποκαταστήματος στη Δ.Ε. Σταυρούπολης, καθώς είναι το μοναδικό Τραπεζικό Ίδρυμα στην Ορεινή περιοχή και εξυπηρετεί είκοσι οκτώ(28) οικισμούς του Δήμου μας αλλά και οικισμούς όμορων Δήμων Νέστου και Παρανεστίου (45 συνολικά) και αφετέρου, απευθυνόμενοι στην κοινωνική εταιρική σας ευαισθησία , να σταθμίσετε την όποια περιοριστική «ορθολογική» πολιτική σας με κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια,  συμβάλλοντας έτσι και βοηθώντας την ανάπτυξη και όχι την συρρίκνωση της περιοχής.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα λάβετε υπόψη τις εύλογες ανησυχίες μας και θα επανεκτιμήσετε το όλο ζήτημα για τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του καταστήματος του Ομίλου σας στη  Σταυρούπολη.
Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος
Δήμαρχος Ξάνθης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »