*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Φεβρουαρίου

Τη μέρα που ο Φλωρινιώτης ανακάλυψε το Πικαντίλι! Κι οι ειδήσεις σε άλλο στυλ...

14 Φεβρουαρίου
Σήμερα στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, η μουσικοχορευτική επιθεώρηση της Θρακικής Σκηνής, «Η επιστροφή στο Πικαντίλι»
………………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Σήμερα στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, η μουσικοχορευτική επιθεώρηση της Θρακικής Σκηνής, «Η επιστροφή στο Πικαντίλι»… Συμμετέχουν 30 περίπου ηθοποιοί, τραγουδιστές και καλλιτέχνες, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
Γκέστ σταρ της βραδιάς ο Γιάννης Φλωρινιώτης που φέρνει μαζί του κι ένα μεγάλο καλλιτεχνικό team. Την κόρη του Αννούλα, το Γωγουλίνη, τον γιο του Νίκο και έναν εκπληκτικό μίμο που θ’ αφήσει εποχή, τον Χρήστο Τσικνιά! Που ήδη στην Αθήνα αποκαλούν νέο ζαχαράτο...
……
*Η έκπληξη του Δημήτρη Πετρόπουλου που έχει την μουσική ενορχήστρωση της σημερινής εκδήλωσης; Μα κατάφερε να πείσει και την νεαρή ηθοποιό Ειρήνη Ασλανάκη να τραγουδήσει ένα τραγούδι στην παράσταση…!
......
*Απο τις μέχρι τούδε πρόβες, τρεις ηθοποιοί δίνουν πραγματικό ρεσιτάλ στην επιθεώρηση. Κι αυτοί είναι ο τραγουδιστής Γιώργος Καρυπίδης στον πρώτο θεατρικό του ρόλο, (σ.σ. Παίζει τον αγαπητικό...), η φοβερή Ρένα Καραγιάννη και ο Δημήτρης Πετρόπουλος. Αυτός που βέβαια σκίζει χορευτικά είναι και πάλι ο Δημήτρης Χατζηευστρατίου, δάσκαλος χορών στο Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Ξάνθης. 
....
*Και δυο δυσάρεστα θεατρικά νέα. Πέθανε η γιαγιά του Χαράλαμπου Κυρκούση που αναγκαστικά το βράδυ της Τρίτης έφυγε απο την Κυρκούση και η πνευμονία του Σταύρου Μωραϊτη που τον ανάγκασε όχι μόνο να μείνει κλινήρης, αλλά να μπει και στο Νοσοκομείο. Αν δεν παίξει σήμερα ο Σταύρος, σίγουρα θα είναι πρόβλημα....γιατί θα πρέπει να βρεθεί αντικαταστάτης. 
……
*Μετά την παράσταση η ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΚΗΝΗ θα συνεχίζει το γλέντι με τον Γιάννη Φλωρινιώτη στην ταβέρνα ΤΑ ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ όπου αναμένεται να γίνει χαμός με την ορχήστρα του θεάτρου και τον δημοφιλή σώου μεν με το επιτελείο του. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους όσους θέλουν να έρθουν στα ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ κανονικά σαν πελάτες. 
.......
*Ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Θαλασσιάς Ξανθής, Συνδιοργανώνει Με Τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Νόμου Ξανθής "Η ΑΓΑΠΗ" Αιμοδοσία Στο ΚΑΠΗ Θαλασσιάς Την Πέμπτη 15/02/2018 Και ώρα 16:00μμ έως 20:30 είναι καλό να βοηθάς τον συνάνθρωπο σου Και Τον Εαυτό σου φυσικά Και να έχεις μια τράπεζα αίματος Δεν ξέρουμε ποτέ το μέλλον τι μας επιφυλάσσει Καλείστε όσοι μπορείτε να παρευρεθείτε στην αιμοδοσία! Ευχαριστώ. Μπαμπης Νιναχιδης.
……
*Δεν υπάρχει πάρτι που να έχει προσκληθεί και να έχει πάει, ο Βασιλιάς του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού. Ο οποίος ήδη έχει γίνει πολύ αγαπητός στη Ξάνθη και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του που φέτος έγινε ο καλύτερος πρεσβευτής των ΘΛΕ.
……
*Παρά τα λαθάκια που έγιναν φέτος και του χρόνου με εκλογική διαδικασία θα εκλεγεί η βασίλισσα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού για το 2019. Ήδη από τώρα έχει γίνει το πλάνο, ώστε εκτός από πολλές συμμετοχές, να υπάρχουν και καλύτερες παρουσίες…
……
*Του χρόνου ο κάθε εκπρόσωπος συλλόγου που θα ψηφίσει για την βασίλισσα θα έχει το δικαίωμα να βάλει 1-3 σταυρούς κι όχι μόνον έναν!


Ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Ίμια: Η Τουρκία δεν γνωρίζει ούτε γεωγραφία
Σχετικά με την απάντηση του Εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, αναφορικά με το θέμα των Ιμίων, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, δήλωσε το εξής:
«Η Τουρκία, μαζί με το μέτρο, έχει χάσει και τον κοινό νου. Εκτός από το να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζει ούτε γεωγραφία».
Να θυμίσουμε ότι σε συνέχεια του επεισοδίου με τον εμβολισμό σκάφους του ελληνικού Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αντέδρασε με ανακοίνωση που αποκαλεί τα Ίμια «τουρκικά νησιά». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος κατηγορεί την Ελλάδα πως «παραπληροφορεί την ελληνική κοινή γνώμη»
….
Επίθεση ΝΔ σε Τσίπρα: Άλλα έπρεπε να πει στον Γιλντιρίμ

«Τα Ίμια είναι ελληνικά»
Στην τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον ομόλογό του Γιλντιρίμ αναφέρονται πηγές της ΝΔ που σημειώνουν: «Η ΝΔ θεωρεί θετικές τις ενέργειες για την αποκλιμάκωση της χθεσινής έντασης στο Αιγαίο, αλλά θα περίμενε από τον κ. Τσίπρα να δηλώσει στον Τούρκο ομόλογό του, κάτι αυτονόητο: Ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και ότι τα Ίμια είναι ελληνικά, κάτι που όπως διαφαίνεται από τις κυβερνητικές διαρροές απέφυγε να τονίσει ο Έλληνας πρωθυπουργός στην τηλεφωνική του συνομιλία με τον κ. Γιλντιρίμ».
42χρονη έκλεψε 50 ευρώ από σπίτι στη Χρυσούπολη
Συνελήφθη την Δευτέρα 12-2-2018 το μεσημέρι, στη Χρυσούπολη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου, 42χρονη ημεδαπή, διότι εισήλθε σε οικία και αφαίρεσε από το εσωτερικό της το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.
Στην κατοχή της δράστιδας βρέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο δικαιούχο του.
MAXHTHΣ: Τι λένε επώνυμοι πολίτες για την απίστευτη 
ιδιόκτητη εξέδρα της πόλης με τα χίλια χρώματα... τη νύχτα!
Xrtc Dimitris Η συγκεκριμένη ντισκομπαλλα Παναγιώτη να ξέρεις πόσα χρόνια ιστορίας έχει... κουβαλάει... χορούς...κ χορούς... διαγωνισμούς...μπλουζ... τι να λέω τώρα.... μια ντισκομπαλλα... μια ολόκληρη ζωή... από την προσωπική μου αποθήκη.... dj dinosaur.... Δημήτρης Σταυρίδης.....
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΟΥΖΓΟΥΡΟΓΛΟΥ Μετα τις αποκριες να την κρατησουν,,,οτι πρεπει για εμφανισεις Παολας,Βερτη,Οικονομοπουλου,,,κλπ
Παναγιωτης Παπαδοπουλος ..δεν μπορώ Δέσποινα να καταλάβω την ειρωνεία σου....ειλικρινά
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΟΥΖΓΟΥΡΟΓΛΟΥ Καθολου ειρωνικο δεν ηταν καλε το σχόλιο μου. Ειναι τοσο φαντασμαγορικη που ειναι σαν πιστα μεγαλου μαγαζιου, για κοπλιμεντο το είπα
Γιαννης Γεκτιδης η εξέδρα είναι ότι καλύτερο έχω δει,,σας μιλάω εκ πείρας θα εξυπηρέτηση όλες τις εκδήλωσης του δήμου για πολλά χρονια..να την προσέχετε σαν τα ματια σας… ευγε !!!
Ελεύθερα τα 20 μέλη του Ρουβίκωνα μετά την παρέμβαση 
σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Τσακαλώτο
Ελεύθερα αφέθηκαν τα μέλη του Ρουβίκωνα μετά την παρέμβαση σε εκδήλωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στην Ακαδημίας, με ομιλητή τον υπουργό οικονομικών Ευκλείδη Τακαλώτο. Τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν φέιγ βολάν και φώναξαν συνθήματα.
Κατά την προσαγωγή τους έγινε έλεγχος στα στοιχεία τους και κατόπιν αφέθηκαν ελεύθεροι.
Ο κ. Τσακαλώτος από την πλευρά του ανέφερε για το περιστατικό ότι «δεν έγινε τίποτε, ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία και είπαν και μια κουβέντα παραπάνω».
50χρονη Ελληνίδα επιχείρησε να προμηθεύσει κρατούμενο 
με ναρκωτικά στο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής
Συνελήφθη, την Δευτέρα (12-2-2018) το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 50χρονη ημεδαπή,  σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.  Η δικογραφία περιλαμβάνει επίσης έναν 30χρονο ημεδαπό, έγκλειστο στο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής.
Αναλυτικότερα, η 50χρονη, κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου στο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής, επιχείρησε να προμηθεύσει τον 30χρονο κρατούμενο με ναρκωτικά, τα οποία είχε επιμελώς κρυμμένα σε υποδήματα και σε ένδυμα, πλην όμως η πράξη της έγινε αντιληπτή από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και συνελήφθη από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς.
Συγκεκριμένα, εντός υποδημάτων και ενός ενδύματος βρέθηκαν δύο (2) νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 1,3 γραμμαρίων και δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 18 γραμμαρίων.
Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών και ένα κινητό τηλέφωνο. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.
Απίστευτη αποκάλυψη στη «Δίκη»: Έστηναν ματς στην Τουρκία 
και τα στοιχημάτιζαν στην Ελλάδα!
Σε πέντε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδος εντοπίστηκαν ύποπτοι στοιχηματισμοί με χειραγωγημένα αποτελέσματα αγώνων του τουρκικού πρωταθλήματος μπάσκετ!
Όπως αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ", από τις 8 Οκτωβρίου 2017 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2017 ανιχνεύτηκαν ύποπτα πονταρίσματα σε 18 αγώνες της Turkish League (TBL). Τα στοιχήματα έγιναν στο Κερατσίνι, στην Καλλιθέα, στην Ηλιούπολη, στο Κιάτο και στη Χαλκίδα.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος παρέλαβε τα εντυπωσιακά ευρήματα από την εισαγγελέα Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου, η οποία εποπτεύει τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μάλιστα σε  όλα τα ματς του τούρκικου πρωταθλήματος μπάσκετ που εμφανίζεται χειραγώγηση, σφυρίζουν τρεις συγκεκριμένοι διαιτητές, οι οποίοι φαίνεται να καθορίζουν και τη διαφορά πόντων.
 Σε αναλυτική έκθεση που βρίσκεται στα χέρια των δικαστικών αρχών, φαίνεται ότι οι τρεις Τούρκοι διαιτητές φροντίζουν ώστε διεφθαρμένα ματς να λήγουν με συγκεκριμένη διαφορά πόντων ώστε οι γνώστες της χειραγώγησης να κερδίζουν μεγάλα ποσά. Οι στοιχηματικοί αναλυτές παρατήρησαν ότι περίπου μία ώρα πριν την έναρξη κάθε αγώνα υπήρχε έντονη στοιχηματική δραστηριότητα στις πέντε ελληνικές περιοχές που εντοπίστηκαν.
Τα πρώτα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας δείχνουν ότι οι τρεις Τούρκοι διαιτητές με τα σφυρίγματά τους ουσιαστικά φρόντιζαν για την κερδοφορία Ελλήνων παικτών του στοιχήματος! Οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν στην κατοχή τους τα πλήρη στοιχεία με τα ονόματα των Τούρκων και των Ελλήνων εμπλεκομένων. Η προκαταρκτική ανατέθηκε στον αθλητικό εισαγγελέα Αθηνών Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου.

Ετοιμάζεται ν/σ για μετασχηματισμούς και συγχωνεύσεις εταιρειών
Μέχρι τα μέσα Απριλίου θα πρέπει να ολοκληρώσει η νομοπαρασκευαστική επιτροπή που συγκροτήθηκε στη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή τις προτάσεις της για το νέο νομοσχέδιο σχετικά με τους μετασχηματισμούς και τις συγχωνεύσεις εταιρειών.
Σύμφωνα με την απόφαση, σκοπός της επιτροπής είναι η καταγραφή των επιτρεπομένων από τις διατάξεις του εταιρικού δικαίου μετασχηματισμών και συγχωνεύσεων και την αντιπαραβολή τους με τα οριζόμενα στους φορολογικούς/αναπτυξιακούς νόμους, η εισήγηση διατάξεων για νέες μορφές μετασχηματισμών και συγχωνεύσεων, στα πλαίσια του κοινοτικού δικαίου, η εισήγηση διατάξεων για τη σύγκλιση/εναρμόνιση του εταιρικού με το φορολογικό δίκαιο σε θέματα μετασχηματισμών και συγχωνεύσεων και για τη διαρκή παρακολούθηση και διόρθωση τυχόν αποκλίσεων, η κατάρτιση σχεδίου νόμου, η αιτιολογική έκθεση και όλες οι λοιπές συνοδευτικές εκθέσεις.
Το έργο της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής θα πρέπει να περατωθεί το αργότερο μέχρι τις 13 Απριλίου 2018. Όπως αναφέρει η απόφαση "υπάρχει ανάγκη επικαιροποίησης/τροποποίησης των διατάξεων του εταιρικού δικαίου και ειδικότερα των ν. 2190/1920, 3190/1955 και 4072/2012 ως προς τα θέματα μετασχηματισμού των εταιρειών και η ανάγκη σύγκλισης/εναρμόνισης των διατάξεων των φορολογικών/αναπτυξιακών νόμων όπως ενδεικτικά του ν.δ. 1297/1972 και των ν. 2166/1993 και 4172/2013 με το εταιρικό δίκαιο".


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »