*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Νοεμβρίου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Π. ΣΓΟΥΡΙΔΗ: Δεν απάντησε στο ερώτημα, αν θα κατέβει στη Ξάνθη υποψήφιος βουλευτής με τους ΑΝΕΛ στις επόμενες εκλογές.

12 Νοεμβρίου


 *Μετά απο καιρό, επανεμφανίστηκε σε συνέντευξη τύπου των ΑΝΕΛ και ο Διαμαντής Σκουλαρίκης!

Tις θέσεις των ΑΝΕΛ ενόψει του  Περιφερειακού Συνεδρίου παραγωγικής ανασυγκρότησης  της ΑΜΘ που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή 13 και 14 Νοεμβρίου παρουσία του Πρωθυπουργού κ.Τσίπρα, ανέπτυξαν στελέχη του κόμματος στην Ξάνθη με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του ΑΝΕΛ Παναγιώτη Σγουρίδης, σε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Κυριακής στο ξενοδοχείο Έλενα.
Παρέστησαν η Χρύσα Ούτση μέλος της Ε.Ε. και του Ε.Σ. των ΑΝΕΛ,  ο Ανδρέας Καραγιώργης περιφερειάρχης των ΑΝΕΛ, ο γραμματέας οργανωτικού του κόμματος Γ. Γκίκας, η Μαρτίνα Δεκαρίστου από τη συντονιστική Ξάνθης καθώς επίσης και οι πολιτευτές και στελέχη του κόμματος Διαμαντής Σκουλαρίδης, Δημήτρης Πετρόπουλος και Δήμος Σταματιάδης.
"Στόχος μας είναι να είμαστε χρήσιμοι για την χώρα. Γι' αυτό έχουμε το σύνθημα: Αναγκαίο καλό. Κι αυτό το κάνουμε πράξη. Το αποδεικνύουμε καθημερινά με τη δράση και τις προτάσεις μας, οι οποίες είναι ρηξικέλευθες", δήλωσε ο κος Σγουρίδης, ισχυριζόμενος ότι "ποτέ δεν είχαμε ως αυτοσκοπό μας τις καρέκλες". Ο ίδιος δικαιολόγησε τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την οποία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν κατηγορηθεί πολλαπλώς, ως εξής: "Αποφασίσαμε να ενισχύουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, γιατί θεωρούμε πως για να βγει η χώρα από την κρίση, θα πρέπει να αυξήσουμε την παραγωγή. Τα δανεικά δεν ξεπληρώνονται με δανεικά. Γι' αυτό και στη μεταμνημονιακή εποχή, μετά τον Αύγουστο του 2018, θα πρέπει να δώσουμε έμφαση στην παραγωγή. Η προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, να διευρύνουμε τον τρόπο που θα επιτευχθεί η συνολική ανασυγκρότηση της χώρας, γίνεται στο συνέδριο".
Επίσης στάθηκε και στον αρχηγό του κόμματος Πάνο Καμμένο, υπογραμμίζοντας ότι δέχεται επίθεση πανταχόθεν, προκειμένου να βγουν από τον πολιτικό χάρτη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. "Χτυπούν τον Πάνο Καμμένο, γιατί θέλουν να μας βγάλουν από τον πολιτικό χάρτη, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αναγκαστεί να συνεργαστεί με τα κόμματα της διαπλοκής", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Σγουρίδης, ξεχνώντας προφανώς ποιο κόμμα υπηρέτησε ο ίδιος με θητεία πάνω από 20 χρόνια!
"Απέναντι σε αυτά, εμείς ορθώνουμε τις προτάσεις και τις θέσεις μας και αγωνιζόμαστε για το χρήσιμο", τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κος Σγουρίδης άλλωστε θα βρίσκεται στην Κομοτηνή και το διήμερο του αναπτυξιακού συνεδρίου, στο οποίο και θα συμμετάσχει, καθότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΘ
Πιο αναλυτικά, αναφορικά με τις προτάσεις του κόμματος για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Παναγιώτης Σγουρίδης είπε τα εξής: "Οι προτάσεις μας είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας και των επαφών των στελεχών των ΑΝ.ΕΛ. με την τοπική κοινωνία και με τους φορείς. Χαίρομαι πολύ που η οργάνωση της Ξάνθης δούλεψε προς αυτή την κατεύθυνση. Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας δείξω την πρόταση των ΑΝ.ΕΛ. για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
"Πρόκειται για μία ισόρροπη και συμπληρωματική πρόταση για τους πέντε νομούς, προσαρμοσμένη στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του κάθε νομού. Άλλα τα χαρακτηριστικά του Έβρου, άλλα της Καβάλας κι άλλα της Ξάνθης. Το ίδιο ισχύει για όλους τους νομούς. Μόνο με την ενότητα θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση που μαστίζει την περιφέρεια".
Κατόπιν, διευκρίνισε ότι υπάρχει προτεραιότητα στον τουρισμό. "Για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ η πρότασή μας δίνει έμφαση στον τουρισμό. Γιατί εκεί εντοπίζουμε τη στρέβλωση της περιοχής σε σχέση με τις υπόλοιπες περιφέρειες. Η αλήθεια είναι πως στην περιοχή μας μπορεί να έχουμε μικρό καλοκαίρι, αλλά έχουμε άλλα πλεονεκτήματα, που μπορούν να αναπτύξουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ο οποίος θα φέρει την ανάπτυξη.

Για παράδειγμα, η περιοχή μας είναι πλούσια από θαύματα της φύσης, όπως δάση και λίμνες", είπε και διευκρίνισε επίσης, ότι δεν ξεχωρίζει τους τουρίστες, αντιθέτως η Ελλάδα τους υποδέχεται όλους. "Ο τουρισμός αφήνει πλούτο για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν", είπε και ξεκαθάρισε ότι οι ΑΝ.ΕΛ. δεν ήταν ποτέ ρατσιστές προς κανένα τουρίστα ή κάτοικο.
"Δίνουμε έμφαση και στην ανάπτυξη του ορεινού όγκου. Θέλουμε αειφόρα χωριά", πρόσθετε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο αντιπρόεδρος.
Ειδικά για την Ξάνθη και τη Ροδόπη ο κύριος Σγουρίδης επεφύλαξε δύο κοινές προτάσεις. "Πρώτον, προτείνουμε -και θα παλέψουμε γι' αυτό- ώστε ο μπασμάς της Ροδόπης να αναγνωριστεί ως προϊόν ΠΟΠ από την Ευρωπαική Ένωση".
Δεύτερον, προτείνουμε την ίδρυση δημόσιων σχολείων παντού. Δε μπορεί να υπάρχει αποκλεισμός στη δημόσια εκπαίδευση. Φυσικά και δε ζητάμε κατάργηση των μειονοτικών σχολείων. Απλώς σε κάθε περιοχή πρέπει να υπάρχει από ένα δημόσιο σχολείο, ώστε οι κάτοικοι να επιλέγουν από μόνοι τους που θα στείλουν τα παιδιά τους" τόνισε.
Για το θέμα της επίσκεψης Ερντογάν στην χώρα μας ο κύριος Σγουρίδης απέφυγε στο να πάρει καθαρή θέση αν είναι υπέρ ή κατά της επίσκεψής στην Θράκη και επανέλαβε τα περί…»καλωσορίσματος ..ναι μεν αλλά»...!  
Τέλος απόφυγε να απαντήσει στο ερώτημα του Xanthi channel «αν θα κατέβει υποψήφιος βουλευτής με τους ΑΝΕΛ στο Νομό Ξάνθης στις επόμενες εκλογές», κλείνοντας την συνέντευξή του με τη φράση, «θα υπηρετώ πάντα την Ξάνθη» και ολοκληρώνοντας με τον τρόπο αυτό την συνέντευξή του, αφού σηκώθηκε απο την καρέκλα του, δίνοντας τέλος στη συνέντευξη τύπου...


Δηλαδή ο Παναγιώτης Σγουρίδης "παίρνει" επάνω του το θέμα Σκουλαρίκη;

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »