*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Νοεμβρίου

Οι Αρτοποιοί ΑΜΘ και Σερρών ενημέρωσαν το κοινό για την κακή ποιότητα του κατεψυγμένου άρτου που καταναλώνει!

12 Νοεμβρίου


Παρουσία και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιου Μωραϊτη, συνάντηση και συνέντευξη τύπου για το ζήτημα του κατεψυγμένου άρτου, πραγματοποίησαν στην Ξάνθη (ταβέρνα Βίων) την Κυριακή το μεσημέρι οι αρτοποιοί της Ξάνθης, της Περιφέρειας ΑΜΘ καθώς και των Σερρών προκειμένου να ενημερώσουν το κοινό για θέματα του κλάδου τους.
Καλωσορίζοντας τους δημοσιογράφους και τους συναδέλφους της, η Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Ν. Ξάνθης Μαριάνθη Μαλλιαρουδάκη –υποψήφια και στις εκλογές του ΕΒΕ Ξάνθης με το ψηφοδέλτιο Μωραϊτη-είπε ότι «εμείς οι αρτοποιοί, έχουμε την τιμή να υπηρετούμε το πιο ευλογημένο αγαθό, το ψωμί. Για αυτό και σήμερα πήραμε αυτήν πρωτοβουλία, διότι έχουμε την υποχρέωση να ενημερώσουμε το κοινό για το προϊόν που αγοράζει και να τον πληροφορήσουμε αν είναι παράνομο ή νόμιμο, ελληνικό ή όχι διότι συντρέχουν και σοβαροί λόγοι υγείας και πρέπει να γνωρίζει τι τρώει.
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Aρτοποιών Ελλάδος Κώστας  Κεβρεκίδης (από την Αλεξανδρούοπλη), ευχαρίστησε τη Μαριάνθη Μαλλιαρουδάκη για την πρωτοβουλία της τονίζοντας ότι οι αρτοποιοί θέλουν να καταγγείλουν όσα δεν συμβαδίζουν με τους νόμους και θα ενημερώσουμε και τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας προκειμένου να παρθούν μέτρα. Μάλιστα ευθέως κατήγγειλε ότι υπάρχει “ψωμί εισαγωγής”, ημιπαράνομο από τη Βουλγαρία, χωρίς τα ανάλογα παραστατικά, πρέπει να παρέμβουν οπωσδήποτε οι αρμόδιοι,τόνισε χαρακτηριστικά.
Στο πλευρό τους τάχτηκε και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης που αναφέρθηκε και στους συνεχείς αγώνες του Επιμελητηρίου για την καταπολέμηση του παραεμπορίου και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στα αιτήματά των αρτοποιών. Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει όλους τους αγώνες τους και θα είναι συνεχώς στο πλευρό των συναδέλφων αρτοποιών.
Σύμφωνα με τους αρτοποιούς της ΑΜΘ και των Σερρών υπάρχουν περιπτώσεις κατεψυγμένου άρτου, που δεν αναγράφεται η προέλευση παρασκευής του όπως είναι υποχρεωμένοι να κάνουν οι πρατηριούχοι που τα πουλάνε.Πρόκειται για καραμπινάτη παρανομία.
Το φρέσκο ψωμί είναι αυτό που ζυμώνεται και ψήνεται με την παραδοσιακή διαδικασία στο φούρνο της γειτονιάς, τόνισαν οι αρτοποιοί, ενώ παράλληλα ενημέρωσαν και την τεράστια διαφορά της παραδοσιακής παρασκευής του ψωμιού, με αυτή του κατεψυγμένου ψωμιού που μπορεί να καταψύχεται μέχρι και 1,5 χρόνο και να προέρχεται από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη χωρίς να γνωρίζει κανείς και την ποιότητα αλευρών που χρησιμοποιείται για την παραγωγή τους. Ούτε ελληνικό αλλά ούτε φρέσκο είναι το ψωμί που πωλούν τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων,  κατήγγειλαν με έμφαση οι αρτοποιοί, ενώ αναφέρθηκαν και σε χαμηλής ποιότητας υλικά που χρησιμοποιούν οι παρασκευές τους, είτε απο την Βουλγαρία, είτε απο τα Σκόπια και την Αλβανία. 
Η συνέντευξη τύπου έκλεισε με την Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Ξάνθης Μαριάνθη Μαλλιαρουδάκη να ευχαριστεί τα μέσα και τους δημοσιογράφους για την παρουσία τους. Η ίδια μάλιστα ζήτησε την στήριξη και συμπαράσταση όλων των φορέων και της επίσημης πολιτείας στο έργο των αρτοποιών, προκειμένου να στηριχτεί και ο τόπος αλλά και η Εθνική οικονομία, τονίζοντας τις τεράστιες ευθύνες και της ίδιας της πολιτείας για την μέχρι σήμερα αδράνειά της, στις συνεχείς καταγγελίες του κλάδου των αρτοποιών Ελλάδος.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »