*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Οκτωβρίου

See Through Ο Πόντος ζει, αυτός μας οδηγεί! Ο Στέφανος Τανιμανίδης στα Ίμερα

24 Οκτωβρίου
O Eπίτιμος Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποντιακών συλλόγων Στέφανος Τανιμανίδης
με τον εκδότη του «Μ» Πάνο Παπαδόπουλο το μεσημέρι της Κυριακής στο «ΚΤΗΜΑ»
…………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Στη Ξάνθη βρέθηκαν για το Σάββατο (ημερήσια εκδρομή…) τρία πούλμαν από την Θεσσαλονίκη, προκειμένου να επισκεφθούν τα στενά του Νέστου και κυρίως τον παλιό και έρημο πλέον παλιό Ποντιακό Οικισμό του χωριού Ίμερα που ιδρύθηκε στη περιοχή Τοξοτών δίπλα στο ποτάμι, από προγόνους τους Πόντιους του χωριού Ίμερα Τραπεζούντας και τώρα δυστυχώς είναι έρημο!
……
*Μαζί μάλιστα με τους εκδρομείς που ξενάγησε στη περιοχή ο Γιάννης Ιερόπουλος, ήταν και ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων Στέφανος Τανιμανίδης μαζί με την σύζυγό του, πατέρας του γνωστού Σάκη Τανιμανίδη που παρουσίασε το Survivor του Σκάι με τρομερή επιτυχία.
……
*Η είδηση; Στην ταβέρνα στο ΚΤΗΜΑ εντελώς τυχαία συναντήθηκαν και τα είπαν για αρκετή ώρα ο Στέφανος Τανιμανίδης με τον εκδότη του «Μ» Πάνο Παπαδόπουλο που βρίσκονταν εκεί με την παρέα του.
Τόσο για τα Ποντιακά όσο και τα καλλιτεχνικά, ενώ ο Επίτιμος Πρόεδρος πρόσφερε με ιδιόχειρη αφιέρωση και το τελευταίο του βιβλίο στον Π. Παπαδόπουλο.
……
*Σημειώνω ότι η κόρη του Στέφανου Τανιμανίδη διευθύνει στη Θεσσαλονίκη το περίφημο εστιατόριο «Μάγειρες» που εκτός των άλλων, προσφέρει και 30 μερίδες φαγητού κάθε μέρα σε άστεγους…
Μάλιστα στην επιχείρηση κατέχει μετοχές και ο Σάκης Τανιμανίδης
……
*Πολλές αλλαγές ακούω ότι ετοιμάζονται στα ΜΜΕ της περιοχής, κάποιες από τις οποίες θα προκαλέσουν μάλιστα και πολύ έντονες συζητήσεις.
……
*Και κάτι ακόμη Ποντιακό… Την Τετάρτη (18/10) εκδικάστηκε η έφεση της ΠΑΕ Ποντίων στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και ο πρόεδρος της ομάδας Μ Κακουλίδης εκφράζει την πίστη ότι η απόφαση θα δικαιώσει την ομάδα του Θρυλορίου.
Όπως υποστηρίζει ο κύριος Κακουλίδης, οι τιμωρίες που επιβλήθηκαν στην ομάδα του Θρυλορίου σε δύο αγώνες ήταν «παράνομες, καταχρηστικές, και συνιστούν παράβαση καθήκοντος». Προσθέτει ότι η ΠΑΕ Ποντίων ζήτησε επίσης να επαναληφθούν τα παιχνίδια και να τιμωρηθούν οι διαιτητές που πήραν την απόφαση να μην ξεκινήσουν οι αγώνες, θεωρώντας ότι η φανέλα και ο λογότυπος μπροστά «Δεν ξεχνώ πάντα τιμώ» είναι ρατσιστικό και προσβάλλει τη δημόσια αιδώ.
Την Παρασκευή το παζάρι της Ξάνθης λόγω «28ης Οκτωβρίου»
Από τον Δήμο Ξάνθης πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση:
Ενημερώνουμε τους πολίτες της Ξάνθης ότι, λόγω του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, η λαϊκή αγορά θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Δήμου Ξάνθης.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΚΙΡΑΤΖΗ ΕΡΚΑΝ

ΑΠΕΡΓΕΙ ΚΑΙ Ο «ΜΑΧΗΤΗΣ»
48ωρη απεργία Τρίτη & Τετάρτη σε όλα τα ΜΜΕ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σε συντονισμό με την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες Ενώσεις της χώρας, κηρύσσει 48ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα, διαμαρτυρόμενο για το αδιέξοδο στο οποίο κυβέρνηση και εργοδότες οδηγούν τον ΕΔΟΕΑΠ.
Η απεργία του κλάδου θα αρχίσει αύριο, Τρίτη 24 Οκτωβρίου (από τις 06.00) και θα λήξει στις 06.00 της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου. Συμμετέχουν σε αυτήν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.
Οι δημοσιογράφοι διεκδικούν να προστατευτούν τα ασφαλιστικά δικαιώματά τους και να διασφαλίσει αμέσως η κυβέρνηση, με νομοθετική παρέμβαση, την απρόσκοπτη λειτουργία των ταμείων του κλάδου.
(Σ.Σ. Λόγω της απεργίας των συντακτών και δημοσιογράφων ο έντυπος «Μαχητής» δεν θα εκδοθεί την Τετάρτη 25/10 και την Πέμπτη 26/10)
Σημαντική διάκριση για το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δ.Π.Θ.
Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κατατάχθηκε στην 116η θέση στην παγκόσμια λίστα σύμφωνα με την κατάταξη του SSRN (Social Sciences Research Network).
Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 1.000 κορυφαία Οικονομικά Πανεπιστήμια και  συναφή Ερευνητικά Κέντρα παγκοσμίως, με  κριτήρια την εμβέλεια του δημοσιευμένου ερευνητικού έργου με βάση τα κατ΄ άτομο και κατ' εργασία downloads των επιστημονικών εργασιών των μελών τους.
Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίηση της πανεπιστημιακής κοινότητας του Δ.Π.Θ. για την επιτυχία αυτή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών που κατέλαβε υψηλή θέση στη  διεθνή κατάταξη του SSRN, και μάλιστα σε μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια.
Ο Πρυτανεύων Καθηγητής κ. Σταύρος Τουλουπίδης και οι Πρυτανικές Αρχές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης συγχαίρουν θερμά τους Καθηγητές και ερευνητές του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών για τη συμβολή τους στη διάκριση του Τμήματος, που αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας και έρευνας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Κομοτηνή 23/10/2017
Από την Πρυτανεία του Δ.Π.Θ.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΚΕ 13-14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ 
ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ» ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ
Την Δευτέρα 23/10/2017 στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στις 13:00 δόθηκε συνέντευξη τύπου από την πρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης Ρόϊδου Παναγιώτα και την Μουρούτη Δανάη (ΚΚΕ), εκλεγμένη αντιπρόσωπο  στο Εργατικό κέντρο Ξάνθης με θέμα το κάλεσμα συνδικάτων, συλλόγων, και φορέων του μαζικού λαϊκού κινήματος στην Ξάνθη για να οργανώσουν την δράση τους με κεντρικό σύνθημα «Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας. Οργάνωση και Αγώνας η επιλογή μας» και να απαντήσουν μαχητικά, μαζικά και οργανωμένα με συλλαλητήριο τη μέρα ομιλίας του πρωθυπουργού στην «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης στην Κομοτηνή 13-14 Νοεμβρίου.
(σ.σ. Sorry συντρόφισσες αλλά το δελτίο τύπου που μας στείλατε είναι τόσο μεγάλο βαριέται κανείς να το διαβάσει…Ούτε ο Ριζοσπάστης θα το δημοσίευε γιατί θα έκλεινε τις μισές σελίδες τους!
-Έλεος… «ουκ εν τω πολλώ το ευ, αλλ᾿ εν τω ευ το πολύ»!

Για τις 23 Νοεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη 
του γιατρού που κατηγορείται για φακελάκι
Για τις 23 Νοεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη του γιατρού, Καθηγητή Πανεπιστημιακής Κλινικής που κατηγορείται για χρηματισμό, αφού το δικαστήριο έκανε σήμερα δεκτό το αίτημα αναβολής που υπέβαλλε, επειδή ο συνήγορος του είχε κώλυμα μια και έπρεπε να παραστεί σε άλλη δίκη σπουδαιότερης σημασίας.
Το παρόν πάντως στο δικαστήριο έδωσε και ο Διοικητής του ΠΓΝΕ Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Αδαμίδης, ο οποίος τόνισε πως με δική του απόφαση ο γιατρός τέθηκε σε αναστολή άσκησης κλινικών καθηκόντων. Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια και φυσικά ο γιατρός δεν μπορεί να εξετάζει ασθενείς και να χειρουργεί, ενώ θα παραπεμφθεί και στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου, προκειμένου αυτό να αποφασίσει με την σειρά του την παραπομπή στο πειθαρχικό των γιατρών της 4ης ΥΠΕ.
Όπως είναι γνωστό, ο γιατρό συνελήφθη στις 16 Οκτωβρίου για φακελάκι, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας, γιατρός του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Καθηγητής Πανεπιστημιακής Κλινικής, μετά από καταγγελία ασθενούς ότι του ζήτησε χρήματα για να τον χειρουργήσει.
Οι πληροφορίες μας από κύκλους του νοσοκομείου αναφέρουν ότι κατά του συγκεκριμένου γιατρού, Καθηγητή Πανεπιστημιακής Κλινικής που θεωρείται και είναι από τους κορυφαίους στον τομέα του και έχει αναπτύξει και συγγραφική δράση, είχαν υπάρξει καταγγελίες που ήταν όμως προφορικές. Η έγγραφη καταγγελία του ασθενή όμως… άνοιξε τα μάτια και έλυσε τα χέρια των αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και προχώρησαν άμεσα στην σύλληψη του.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »