*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Οκτωβρίου

See Through Οι τελευταίες ειδήσεις και σχόλια χωρίς μεϊκάπ...

20 Οκτωβρίου
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Μαθαίνω ότι πολλοί ΠΑΣΟΚοι (σ..σ όπως και βολεμένοι πρώην Νεοδημοκράτες…) που βρέθηκαν για ένα διάστημα στο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα παρακολουθούσαν πρώτη σειρά… τις διάφορες κομματικές εκδηλώσεις, τους τελευταίους μήνες έχουν κάνει… «στροφή» και επανέρχονται στα παλιά τους κόμματα!
…….
*Ένα απλοϊκό ερώτημα στον νεαρό δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Κοινωνία  Δημοτών –ήδη ο Φανουράκης την προετοιμάζει για διάλυση-Μιχάλη Ρεκάρη…
-Τελικά ο πραγματικός μέντοράς του (και εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος…), ποιος είναι; Ο Θανάσης Ξυνίδης; Ο Χρίστος Πούλιος; Ή μήπως ο...Άγγελος Πεχλιβάνης;
……
*Κάθε μέρα και…χειρότερα! Αυτό ισχύει για τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο…
Όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο… χειρότερα πάει! Θ' αντέξει μέχρι το 2019;
……
*Ερώτηση για το λατομείο της περιοχής Σταυρούπολης κατέθεσαν 9 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τους Νομούς Ξάνθης, Αλεξανδρούπολης και Καβάλας ρωτώντας μεταξύ των άλλων τους αρμόδιους Υπουργούς:
1. Υπήρξαν όλες οι νόμιμες αδειοδοτήσεις για την διενέργεια ερευνών εκμεταλλεύσιμου κοιτάσματος μαρμάρου;
2. Πραγματοποιήθηκαν οι απαιτούμενες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την συγκεκριμένη δραστηριότητα;
3. Κατά πόσο η Αδειοδοτούσα Αρχή και το Υπουργείο έλαβαν υπόψη τους τις παράπλευρες επιπτώσεις στον τοπικό πληθυσμό και στο οικοσύστημα της περιοχής;
……
*Τέλος στη ζωή της έδωσε μία ηλικιωμένη γυναίκα στην Παταγή του δήμου Ορεστιάδας το απόγευμα της Τετάρτης.  Πρόκειται για μία 77χρονη η οποία απαγχονίστηκε στο κιόσκι που υπήρχε στην αυλή του σπιτιού της.
....


Θρήνος. 49χρονος αγρότης από τη θαλασσιά έχασε τη ζωή του όταν το απόγευμα της Πέμπτης τον παρέσυρε αλωνιστική μηχανή μέσα στο χωράφι.  Μια απροσεξία της στιγμής κόστισε μια ανθρώπινη ζωή…
Στο ΦΕΚ η οικειοθελής αποκάλυψη εισοδημάτων έως 31 Οκτωβρίου
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νόμος 4490/2017 «Κύρωση της Πολυμερούς Συμφωνίας Αρμοδίων Αρχών για την Ανταλλαγή Εκθέσεων ανά Χώρα και διατάξεις εφαρμογής και λοιπές διατάξεις», ο οποίος προβλέπει επίσης την παράταση της προθεσμίας για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων έως την 31.10. 2017.
Ο νόμος περιέχει επίσης και την διάταξη για την διενέργεια ελέγχων στην αδήλωτη εργασία και από το Σ.Δ.Ο.Ε.
ΚΥΝΗΓΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ξάνθης: Προσοχή στις καλλιέργειες, 
έχουμε δεχτεί καταγγελίες από γεωργούς
Προσοχή στις καλλιέργειες συνιστά στους κυνηγούς σε ανακοίνωσή του ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης αναφέροντας τα παρακάτω:
Αυτό το διάστημα που το κυνήγι έχει ξεκινήσει για όλα τα θηράματα και οι κυνηγετικές εξορμήσεις των κυνηγών έχουν αυξηθεί, παρακαλούμε όπως σεβαστείτε τις καλλιέργειες των γεωργών που βρίσκονται αυτήν την εποχή σε περίοδο συγκομιδής, διότι ανά διαστήματα έχουμε δεχθεί σχετικές καταγγελίες από γεωργούς.
Εμείς οι κυνηγοί θα πρέπει πρώτοι να διαφυλάξουμε την αγαπημένη μας δραστηριότητα από το να δυσφημίζεται το κυνήγι και να υπάρχει ο κίνδυνος απαγορεύσεων.
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον Δασικό Κώδικα, άρθρο 256 :
Απαγορεύεται η θήρα άνευ της συγκαταθέσεως του ιδιοκτήτου, νομέως ή μισθωτού:
α) Εντός των αμπελώνων από της ενάρξεως της περιόδου της θήρας έως λήξεως του τρυγητού.
β) Εντός των αθέριστων λειμώνων.
γ). Εντός καλλιεργουμένων εκτάσεων ή οπωρώνων από της ανθοφορίας μέχρι και της συγκομιδής των καρπών.
δ). Εντός περιφραγμένων διά συνεχούς αδιαπέραστου και ανυπερβλήτου από άνθρωπο φράχτου παντός είδους, ύψους τουλάχιστον 1,50 του μέτρου ιδιοκτήτων εκτάσεων.
Στις 27 Οκτωβρίου θα γίνει η πληρωμή 
του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης
Εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 64.430.449,43 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει η καταβολή της πληρωμής μηνός Οκτωβρίου 2017 του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 282.901.
Αυτό προβλέπει απόφαση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, σύμφωνα με την οποία τα χρήματα θα πιστωθούν στις 26 Οκτωβρίου 2017, ενώ θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους την επομένη (27/10/2017).
Στο ΣτΕ προσέφυγαν 55 υποψήφιοι διευθυντές σχολείων
Tην ακύρωση ως μη νόμιμης, της από 31.5.2017 απόφασης του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, με την οποία καθορίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και η τοποθέτηση διευθυντών σχολικών μονάδων και εργαστηριακών κέντρων, ζητούν 55 εκπαιδευτικοί από διάφορες περιοχές της χώρας, που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έχουν τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα να επιλεγούν για τις κενές θέσεις των διευθυντών, διαφωνούν ως προς το σκέλος εκείνο που ρυθμίζει τη διατύπωση γνώμης από μόνιμους εκπαιδευτικούς και την παροχή συνέντευξης των υποψηφίων.
Οι 55 εκπαιδευτικοί υπενθυμίζουν τις παλαιότερες αποφάσεις του δικαστηρίου (νομολογία) που έχουν κρίνει αντισυνταγματική τη διεξαγωγή της μυστικής ψηφοφορίας, κλπ. Οι προσφεύγοντες στρέφονται κατά του τμήματος της υπουργικής απόφασης που αναφέρεται στον τρόπο οργάνωσης (τήρηση πρακτικών) της συνέντευξης των υποψηφίων για επιλογή διευθυντών και στην απουσία αιτιολόγησης της γνώμης των συνυπηρετούντων εκπαιδευτικών.
Ομοσπονδία Εμπορίου &Επιχειρηματικότητας Θράκης: Ημερίδες Εργασίας 
-Προστασία των Πληροφοριοδοτών Δημοσίου Συμφέροντος
Στα πλαίσια της στενής συνεργασίας για την καταπολέμηση  της διαφθοράς που έχει αναπτύξει η Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θράκης - ΟΕΕΘ με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης και ιδιαίτερα με το Τμήμα Αντιδιαφθοράς, αποστέλλουμε πρόγραμμα και πρόσκληση ημερίδων ευαισθητοποίησης σχετικά με τη σημασία της προστασίας των πληροφοριοδοτών δημοσίου συμφέροντος (whistleblowers) στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Η διασφάλιση ισχυρής παρουσίας του ιδιωτικού τομέα της περιοχής μας είναι ζωτικής σημασίας για την ευαισθητοποίησή του στα ζητήματα διαφθοράς. Σας ευχαριστούμε για τη διαρκή στήριξή σας και ανυπομονούμε να σας δούμε στην εκδήλωσή μας.
Ο  Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας
Χατζημιχαήλ Κωνσταντίνος            Φραντζής Αντώνιος
Κατά 13% αυξήθηκαν το 2017 οι… δισεκατομμυριούχοι 
-Έσπασαν για πρώτη φορά το «φράγμα» των 2.000 ατόμων
Αυξάνονται και… πληθύνονται οι δισεκατομμυριούχοι καθώς ο πληθυσμός τους το 2017 έγινε μεγαλύτερος κατά 233 άτομα σε σχέση με το 2016, αύξηση που είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί τα τελευταία 31 χρόνια που το περιοδικό Forbes μετρά τους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως.
Παράλληλα, η συνολική περιουσία των πλουσιότερων του κόσμου αυξήθηκε κατά 18% στα 7,67 τρισεκατομμύρια δολάρια, καταγράφοντας άλλο ένα ρεκόρ.
Στη σχετική λίστα υπάρχουν 195 νεοεισερχόμενοι με τους περισσότερους από αυτούς (76 άτομα) να προέρχονται από την Κίνα και 25 από την κοιτίδα του καπιταλισμού, τις ΗΠΑ. Εκεί, εξάλλου, εξακολουθούν να ζουν οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι.
Στη λίστα του Forbes υπάρχουν 565 Αμερικάνοι από 540 που ήταν πέρσι, ενώ η Κίνα ακολουθεί με 319 δισεκατομμυριούχους (το Χονγκ Κονγκ έχει 67 και το Μακάο έναν). Η Γερμανία έχει 114 και η Ινδία 100.
Από την φετινή λίστα λείπουν 78 άτομα που ήταν στην περσινή οι 33 εκ των οποίων είναι Κινέζοι, επτά Αμερικάνοι και εννέα άτομα που εξακολουθούν να είναι κροίσοι αλλά μοιράζονται την περιουσία τους με συγγενείς οπότε δεν μπορούν να καταμετρηθούν στην λίστα του Forbes.

Τίμησαν τον προστάτη τους οι Αστυνομικοί της Ξάνθης το βράδυ της Πέμπτης

Τον προστάτη τους, Άγιο Αρτέμιο, τίμησαν το απόγευμα της Πέμπτης οι Αστυνομικοί της Ξάνθης. Σε σχετική ανακοίνωσή τους ανέφεραν τα παρακάτω:
"Σήμερα 19 Οκτωβρίου και ώρα 17:30 , στο Παρεκκλήσι Αγίου Αρτεμίου στον χώρο της ΔΑ Ξανθης , με μέριμνα της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξανθης , τελέσθηκε παρουσία του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξανθης κ.κ Παντελεήμονα , Εσπερινός για τον Άγιο Αρτέμιο , προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας , Αρτοκλασία και επιμνημόσυνη δέηση σε μνήμη των εκλιπόντων συναδέλφων μας Γιαμουρτατζή Δημητρίου και Τσαμπασλίδη Θεοδόση".
Η φωτογραφία της ημέρας
    Χωρίς τα κουταβάκια της κυκλοφορεί πλέον η μητέρα τους στο πάρκινγκ των δικηγόρων της οδού Βενιζέλου...1.000 ευρώ για το κάθαρμα που δηλητηρίασε με φόλες τα δυο κουτάβια!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »