*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Οκτωβρίου

ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΛΗΣΤΕΨΟΥΝ Τι κάνετε απέναντι στους…ληστές και τα…δευτερόλεπτα που σας απομένουν;

31 Οκτωβρίου
*Το ερώτημα του «Μ» που άφησε άναυδο τον Πρόεδρο της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης Νίκο Γουναρίδη και η «καυτή» απάντηση που του έδωσε
*Βρείτε… καλό δικηγόρο, αν… «επιζήσετε» εσείς της ληστείας, ήταν η απάντηση του έμπειρου συνδικαλιστή αστυνομικού!

Διχασμένη είναι η μικρή κοινωνία του Αγίου Αθανασίου Δράμας από τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 30χρονου Ρομά που επιχείρησε να διαρρήξει αργυροχρυσοχοείο από τον 79χρονο ιδιοκτήτη.
Όπως έγινε γνωστό, ο 30χρονος επιχείρησε μαζί με έναν ακόμα συνεργό του να διαρρήξει το κατάστημα όταν ο 79χρονος ιδιοκτήτης του αντιλήφθηκε τι συμβαίνει και από το μπαλκόνι του πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο εναντίον των διαρρηκτών με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον ένα. Ο ισχυρός κρότος του όπλου ξεσήκωσε τη γειτονιά γύρω από το αργυροχρυσοχοείο με τους περίοικους να βγαίνουν από τα σπίτια τους και να βλέπουν τον 79χρονο με το όπλο στο χέρι. «Ήμουν σε άμυνα, οι διαρρήκτες είχαν μαζί τους κάτι σαν όπλο το οποίο το έστρεψαν εναντίον του», φέρεται να δήλωσε ο 79χρονος στους αστυνομικούς ενώ ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον άτυχο Ρομά.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο 79χρονος είχε πέσει θύμα απόπειρας κλοπών και στο παρελθόν, και σε ένα περιστατικό εναντίον της οικογένειά του μάλιστα, το 1996, είχε πυροβολήσει και είχε σκοτώσει και άλλον διαρρήκτη. Τότε αθωώθηκε καθώς θεωρήθηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα. Για το τελευταίο περιστατικό πάντως ο 79χρονος κατηγορείται για  ανθρωποκτονία και παράβαση του νόμου περί όπλων ενώ πήρε προθεσμία από την Εισαγγελέα Δράμας να απολογηθεί την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου,.
Πάντως, στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας, η κοινωνία έχει διχαστεί καθώς κάποιοι στηρίζουν την αυτοδικία στην οποία προχώρησε ο 79χονος λέγοντας ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να προστατέψουν τις περιουσίες τους τη στιγμή που η αστυνομία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει και γίνονται τόσες συλλήψεις.
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο: Συνελήφθη Κυριακή (29-10-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε χωριό της Δράμας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 79χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Στις 4:30 τα ξημερώματα της Κυριακής, ο ηλικιωμένος αντιλήφθηκε ότι ο 29χρονος προσπαθούσε να διαρρήξει την επιχείρησή του. Ο ιδιοκτήτης, που μένει πάνω από το κατάστημα, πήρε το όπλο του, πυροβόλησε και τον σκότωσε.
Ειδικότερα και σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου τις πρώτες πρωινές ώρες, σε χωριό της Δράμας, ένας 30χρονος ημεδαπός ενεργώντας από κοινού με έναν τουλάχιστον άγνωστο συνεργό του, διέρρηξαν το κατάστημα του 79χρονου. Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από τον 79χρονο, ο οποίος με τη χρήση κυνηγετικού όπλου, τραυμάτισε θανάσιμα τον 30χρονο.
Κατασχέθηκε το παραπάνω κυνηγετικό όπλο.
Ο 79χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμα και ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη το πρωϊ. 
ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟY ΔΟΞΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΙΚΟ ΤΟΣΚΑ
«ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΤΟΣΚΑ
«Υπουργέ κε Τόσκα, Ειδήσεις βλέπετε;»
Και τελικώς η Τραγωδία επαναλήφθηκε στον Άγιο Αθανάσιο. Τα τελευταία χρόνια τα κρού-σματα εγκληματικότητας είναι απανωτά…. και όμως από το 2015 ζητούμε αγωνιωδώς με ομόφωνο ψήφισμα μας την επαναλειτουργία του εγκαταλελειμμένο  Αστυνομικού Σταθμού.
Το ψήφισμα μας αγνοήθηκε … και τώρα Υπουργέ κε. Τόσκα σας ρωτώ «Ειδήσεις βλέπετε;»
Δεν επιθυμούμε ούτε να είμαστε απροστάτευτοι, ούτε να χάνονται ανθρώπινες ζωές. Απαι-τούμε την  άμεση επαναλειτουργία του αστυνομικού σταθμού.
Υ.Γ. Αν ψάχνετε προσωπικό να το επανδρώσει, πάρτε τους αστυνομικούς από τις φρουρές των βουλευτών και των επιχειρηματιών.
Ο Δήμαρχος Δοξάτου
Δημήτριος Δαλακάκης
Συνημμένα:
Η αριθ. 162/2015 απόφαση του
Δημοτικού Συμβουλίου».

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ 
ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥΣ!
Πάντως το ερώτημα του Πάνου Παπαδόπουλου που άφησε άναυδο χθες το μεσημέρι τον Πρόεδρο της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης Νίκο Γουναρίδη την ώρα που μιλούσε στην «Ανοιχτή γραμμή» για το συμβάν είχε και μια λιτή αλλά «καυτή» απάντηση…
-Κύριε Γουναρίδη, εσείς είστε ένας άνθρωπος που γυμνάζεστε πολύ, έχετε εμπειρία ως αστυνομικός, αν κάποιος έμπαινε στο κατάστημα ή στο σπίτι σας θα μπορούσατε να τον αντιμετωπίσετε, πείτε με ειλικρινά με το χέρι στη καρδιά…
-Αν ήσασταν ένας απλός πολίτης και κάποιος επιχειρούσε να μπει στο σπίτι ή στο κατάστημά σας στις 4 τα ξημερώματα και ερχόσασταν αντιμέτωποι πρόσωπο με πρόσωπο… Τι θα κάνατε; Θα τον ρωτούσατε ευγενικά στα ελάχιστα δευτερόλεπτα, «κύριε διαρρήκτη, είστε οπλισμένος, τι σκοπεύετε να κάνετε και θα περιμένατε πρώτα να…φύγει ή να σας επιτεθεί με τον συνεργό του, να σας δέσει χειροπόδαρα και να σας κάνει να ομολογήσετε που έχετε κρύψει τα χρυσαφικά και τα λεφτά σας, ή θα αμυνόσασταν όπως μπορούσατε εκείνη την στιγμή… Δηλαδή τι συμβουλεύετε να κάνουν οι πολίτες απέναντι στους… ληστές και τα δευτερόλεπτα που έχετε στη διάθεσή σας εκείνη την ώρα…
-Ωστόσο η «καυτή» απάντηση του Προέδρου της Αστυνομικής Κίνησης Αστυνομικών κ.Νίκου Γουναρίδη, ήταν άπαιχτη…
-Βρείτε… καλό δικηγόρο, αν… «επιζήσετε» εσείς της ληστείας σε περίπτωση επίθεσης!


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »