*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Αυγούστου

See Through Ο "διαμορφωτής" κοινής γνώμης, θα...διαμορφώση "γνώμη" υπέρ του...Γ. Τσιτιρίδη!

18 Αυγούστου

ΑΚΟΥΣΟΝ!ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Πραγματικά απίστευτος αυτός ο «διαμορφωτής κοινής γνώμης» που ακούει στο όνομα Σταύρος Καρυπίδης…
-Σίγουρος ο εμπρισμός στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων. Έσβησε η φωτιά, έγραψε πανηγυρίζων…
Προφανώς για την… (αν)ορθογραφία του!
-Διότι άνευ στοιχείων, ακόμη κι αν τα ίδια λέει και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, εμπρησμός, ή μάλλον… εμπρισμός (!) είναι απλά ένα αναμασημένο σενάριο…
……
*Βέβαια πλάκα στη πλάκα, ο «διαμορφωτής» εδώ που τα λέμε, τα καταφέρνει άριστα…
Πρώτος στις αναθέσεις επί Γιαννακίδη στην Περιφέρεια, πρώτος επί Σίσκου και Βασίλη Τσολακίδη στο Δήμο Αβδήρων, πρώτος και επί Γ. Τσιτιρίδη!
-Σημαίνει ότι ο άνθρωπος… διαμόρφωσε «γνώμη»! Ο σημερινός Δήμαρχος Αβδήρων πείστηκε απόλυτα ότι μαζί του, το πολιτικό του μέλλον προδιαγράφεται...λαμπρό!
……
*Βέβαια θα μου πείτε ότι εδώ ο άνθρωπος μπήκε ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, προβλήθηκε στην αφίσα των εκδηλώσεων…..και εισέπραξε με υπογραφή Δημάρχου Αβδήρων 922 ευρώ!!! Το έχετε ξανασυναντήσει αυτό κάπου άλλού;
……
*Και του είπα του Γ. Τσιτιρίδη. Προσοχή στην υπογραφή σου κι αυτά που υπογράφεις στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ… (με την υπογραφή σου)!
-Γιατί σε λίγο θα σε τρέχουν οι Εισαγγελείς, όπως και τον Δημαρχόπουλο…Καθότι ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΣ Δήμαρχε κι εμας δεν μας λένε Κώστα Αντωνιάδη! Θα στο αποδείξουμε περίτρανα....διότι δεν είσαι καν οργανωτής αλλά...συνδιοργανωτής!
……
*Αφελές κουϊζ. Άλλος πλην του Χορηγού Επικοινωνίας κ.Καρυπίδη, τα… «πήρε» από τον Δήμαρχο Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη; Πολύ θα ήθελα να μάθω…
.…..
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την «Ασκητική»(Salvatoresdei) του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Aνδρέα Κουτσουρέλη που συνεχίζει τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων την Παρασκευή 25 Αυγούστου, στις 21.00 στο Φρούριο Καβάλας.
Πρόκειται για μια θεατροποιημένη εκδοχή του γνωστού έργου του Νίκου Καζαντζάκη, ενός συμπυκνωμένου κειμένου που εκφράζει τη μεταφυσική πίστη του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα.
Τριήμερο εκδηλώσεων στη Σταυρούπολη
από 18 έως 20 Αυγούστου, λεφτά υπάρχουν!
Τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνουν από τις 18 ως τις 20 Αυγούστου στη Σταυρούπολη ο «Ορφέας», το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Παρασκευή 18 Αυγούστου
 20.00: Συνάντηση χορωδιών. Μια βραδιά γεμάτη από ελαφρολαϊκά τραγούδια μεγάλων συνθετών (Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και άλλων) που σφράγισαν με τις μοναδικές φωνές τους γνωστοί τραγουδιστές (Καζαντζίδης, Μπιθικώτσης και άλλοι).
Σάββατο 19 Αυγούστου
21.00: 9η γιορτή χωριάτικης πίτας υπό τους ήχους του Δημήτρη Μπάση. Στους επισκέπτες θα διατίθενται πίτες-δημιουργήματα των γυναικών της Σταυρούπολης.
Κυριακή 20 Αυγούστου
20.00: Η γιορτή των παιδιών. Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Βίκτωρ και ο μικρός βιολιστής» της Όλγας Χαιροπούλου-Γεκτίδου. Στη συνέχεια θέατρο σκιών «Τα παραμύθια Του Καραγκιόζη - Ο Καραγκιόζης γραμματικός».
Νεκρή σε καταδυτική λέμβο στη Θάσο 46χρονη Αγγλίδα
από ανακοπή καρδιάς! Δεν πρόλαβε να κάνει κατάδυση  
Τις μεσημβρινές της Τετάρτης ώρες στον Πρίνο μια 46χρονη  Αγγλίδα απώλεσε τις αισθήσεις της, ενώ μεταφέρονταν με καταδυτική λέμβο από τη θαλάσσια περιοχή Σκάλας Πρίνου στο λιμένα Πρίνου στη Θάσο.
Στη συνέχεια, η ανωτέρω διεκομίσθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πρίνου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η άτυχη γυναίκα πήγε με την παρέα της σε Σχολή που λειτουργεί στο νησί για να κάνει μαθήματα κατάδυσης. Φόρεσε τον απαραίτητο εξοπλισμό και ανέβηκε μαζί με τους υπόλοιπους μαθητευόμενους επάνω στο σκάφος της επιχείρησης για να ανοιχτούν σε πιο βαθιά νερά. Ωστόσο πριν προλάβει να πραγματοποιήσει την πρώτη της κατάδυση κι ενώ ήταν επάνω στο σκάφος, λιποθύμησε και υπέστη ανακοπή καρδιάς. Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ της Θάσου ωστόσο η γυναίκα διακομίσθηκε νεκρή στο Κέντρο Υγείας.
Για το συμβάν διενεργείται προανάκριση από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

Δέκα προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης
Στην πρόσληψη δέκα ατόμων με τετράμηνη σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης ως το τέλος του έργου) για την εκτέλεση αρχαιολογικών εργασιών του έργου «Ολοκληρωμένες δράσεις ανάδειξης και προσβασιμότητας του βυζαντινού κάστρου Κομοτηνής» προχωρά η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης.
Οι δέκα θέσεις αφορούν σε έναν αρχαιολόγο Π.Ε., έναν αρχιτέκτονα Π.Ε. με εξειδίκευση στην αναστήλωση-αποκατάσταση και ανάδειξη βυζαντινών οχυρωματικών μνημείων, έναν λογιστή Τ.Ε. με εξειδίκευση στη διοικητική και οικονομική διαχείριση έργων χρηματοδοτούμενων από προγράμματα της Ε.Ε., καθώς και σε δύο εργατοτεχνίτες Δ.Ε. και πέντε ειδικευμένους εργάτες (για αναστηλωτικές εργασίες).

Ρύθμιση βεβαιωμένων οφειλών προς το Δήμο Ξάνθης
Ο Δήμος Ξάνθης, σας γνωστοποιεί ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 του ν. 4483/2017, οι οφειλέτες του Δήμου μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους που έχουν ήδη βεβαιωθεί, ή που θα βεβαιωθούν έως και 30-9-2017, κατόπιν αιτήσεως η οποία υποβάλλεται εντός τεσσάρων (4) μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου, ήτοι από 31-7-2017.
Η ρύθμιση προβλέπει είτε την εφάπαξ καταβολή με απαλλαγή του εκατό τοις εκατό (100%) των προσαυξήσεων, είτε έως εκατό (100) μηνιαίες δόσεις με το ανάλογο ποσοστό απαλλαγής από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, ήτοι:
με εφάπαξ καταβολή, 100% ποσοστό απαλλαγής
από (2) έως (24) δόσεις, 80% ποσοστό απαλλαγής
από (25) έως (48) δόσεις, 70% ποσοστό απαλλαγής
από (49) έως (72) δόσεις, 60% ποσοστό απαλλαγής
από (73) έως (100) δόσεις, 50% ποσοστό απαλλαγής
Οι δόσεις είναι μηνιαίες με ελάχιστη δόση (20) ευρώ εκτός από την τελευταία που μπορεί να είναι μικρότερη. Η πρώτη δόση της ρύθμισης καταβάλλεται εντός (3) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης διαφορετικά θεωρείται ως μη υποβληθείσα. Καθυστέρηση καταβολής δόσεως πέραν της τελευταίας εργάσιμης ημέρας του αντίστοιχου μήνα, συνεπάγεται επιβάρυνση αυτής με μηνιαία προσαύξηση 5% επί του ποσού της δόσης.
Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα εσόδων του Δήμου Ξάνθης και στο τηλ : 2541350827.
Η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση ισχύει μέχρι 30-11-2017.
O Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών
Κυριάκος Παπαδόπουλος
Η φωτογραφία της ημέρας 
      Ο πρώην Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης 
       ήταν ο πρώτος που έφτασε στις φωτιές και μίλησε με τους πυροσβέστες 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »