*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Ιουλίου

See Through Σταμάτησαν εργασίες του Τ.Α.Ρ. στα Λασπόλουτρα Κρηνίδων!

05 Ιουλίου
ΑΚΟΥΣΟΝ!ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Κάθε πρωί στις 11.50 ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος σχολιάζει την καθημερινότητα και από τον Life 921 fm, «Καθαρά και σταράτα». Συντονιστείτε και στο ραδιόφωνο αλλά και διαδικτυακά από το maxitisthrakis.blogspot.com και από το adesmeuti-thrakis.blogspot.com
……
*Κι όμως… Όπως μου διηγείται φίλος της στήλης, παραλίγο να ‘χαμε τραγωδία και τα πρώτα θύματα σε παραλία της Ξάνθης την περασμένη Κυριακή, όταν τρεις νεαροί από το Δροσερό γλίτωσαν από βέβαια πνιγμό, έπειτα από σωτήρια παρέμβαση ναυαγοσώστη.
……
*Όπως μας είπε ο ίδιος, οι τρεις νεαροί Δροσερίτες το μεσημέρι της Κυριακής μπήκαν στο νερό και επιχείρησαν να κολυμπήσουν, πλην όμως δεν γνώριζαν κολύμπι!
Για καλή τους τύχη όταν και οι 3 άρχισαν να φωνάζουν βοήθεια, η παρέμβαση του ναυαγοσώστη ήταν καταλυτική αφού τους έσωσε από βέβαιο πνιγμό. Και οι τρεις μεταφέρθηκαν στο γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν λάβει υπερβολικό θαλασσινό και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με αποτέλεσμα να ξεπεράσουν τον κίνδυνο και το πάθημα να τους γίνει… μάθημα για την επόμενη φορά όπως τους είπανε και οι γιατροί.
……
*Συμπέρασμα. Αν δεν ξέρετε καλό μπάνιο, αποφεύγετε τα βαθιά νερά κι εκεί που δεν… πατώνετε! Διότι ειδικά οι αγύμναστοι, κινδυνεύουν και με κράμπες μέσα στη θάλασσα…
……
*Σχεδόν όλοι οι εναπομείναντες ραδιοφωνάδες της Ξάνθης (ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών), εμφανίστηκαν στην προχθεσινή ευρεία σύσκεψη για τα Πνευματικά δικαιώματα που μετέδωσε σε απευθείας μετάδοση το Xanthi channel.
-Μόνο ο Τηλέμαχος του Δημοτικού Ραδιοφώνου απουσίαζε, αλλά αυτός διαθέτει… Μπάμπη Δημαρχόπουλο! Δηλαδή πληρώνει ο Δήμος Ξάνθης! Τα πάντα…
…………………….
Θεός! 30ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Διαχρονικών Αθλητών... Λάρισα 1-2/7/2017... Ηλικιακή κατηγορία 55-59... 1ος στο τριπλούν με 10,11μ (Νέο Ατομικό ρεκόρ)… 2ος στα 100μ εμπόδια με 20''49, επίδοση που είναι καλύτερη από το ρεκόρ αγώνων (21''33).
-Και το όνομα αυτού… Δημήτρης Χαϊτίδης! Πολιτικός μηχανικός, ηθοποιός, σκηνοθέτης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και βετεράνος αθλητής!
Όλα μαζί στη συσκευασία του ενός! ΨΥΧΑρα μια ζωή!
(Σ.Σ. Και η φωτογραφία από την απονομή τα λέει όλα…).
Κοτζιάς: Το τουρκικό πλοίο ήταν ύποπτο 
για μεταφορά ναρκωτικών
Ο υπουργός Εξωτερικών ρωτήθηκε για το επεισόδιο στο Αιγαίο, μετά τις εργασίες της Διάσκεψης για το Κυπριακό, στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.
Το πλοίο με τουρκική σημαία που σε απόπειρα ελέγχου δέχτηκε βολές από τις Λιμενικές Αρχές της Ρόδου, ήταν ύποπτο για πιθανή μεταφορά ναρκωτικών, απάντησε ο κ. Κοτζιάς, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Αυτή ήταν και η θέση του λιμενικού για το περιστατικό. Στην ανακοίνωσή του για το συμβάν, το λιμενικό είχε ανακοινώσει ότι έγινε ανώνυμη καταγγελία για το τουρκικό φορτηγό πλοίο, το οποίο εντοπίστηκε ανοιχτά της Ρόδου. Σύμφωνα με το λιμενικό, τα ελληνικά σκάφη έριξαν προειδοποιητικές βολές όταν ο καπετάνιος δεν συμμορφώθηκε με την εντολή να κατευθυνθεί προς το λιμάνι για να ελεγχθεί το φορτίο του και πως το συμβάν έλαβε χώρα σε ελληνικά χωρικά ύδατα.
Τα τουρκικά ΜΜΕ από την άλλη αναφέρουν ότι το επεισόδιο έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα και κάνουν λόγο για πυροβολισμούς εναντίον του πλοίου- έπειτα από τις προειδοποιητικές βολές- και για 16 σφαίρες που κατέληξαν στο κατάστρωμα.
Δυο συλλήψεις σε χωριά της Καβάλας για ρευματοκλοπή
Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου, σε βάρος 50χρονου ημεδαπού, διότι, όπως προέκυψε, κατά το χρονικό διάστημα από 5-3-2014 έως 20-3-2017, προέβαινε σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., έχοντας παραβιάσει τον μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην οικία του, σε χωριό της Καβάλας.
Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου, σε βάρος 62χρονου ημεδαπού, διότι, όπως προέκυψε, κατά το χρονικό διάστημα από 24-8-2012 έως 20-3-2017, προέβαινε σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., έχοντας παραβιάσει τον μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο κατάστημά του, σε χωριό της Καβάλας.   

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ: Σταμάτησαν εργασίες του Τ.Α.Ρ. στα Λασπόλουτρα Κρηνίδων
Ένα ακόμα… ραντεβού στα χωράφια έδωσαν αγρότες και κάτοικοι της περιοχής των Φιλίππων με τα συνεργεία, που εμπλέκονται στην κατασκευή του αγωγού Τ.Α.Ρ., καθώς σταμάτησαν περίπου στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας (3/7) εργασίες πλησίον του Πηλοθεραπευτήριου Κρηνίδων.
Όπως ανέφερε στο «Χ» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης, τα συνεργεία προετοιμάζονται για εργασίες, ώστε ο αγωγός να περάσει από το παρακείμενο ποτάμι.
Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων αρκετά μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών για την Αλλαγή της Όδευσης του TAP, όπως ο κ. Καλπακίδης, οι πρώην δήμαρχοι Φιλίππων, Λάζαρος Τσαταλμπασίδης και Λευτέρης Κωταΐδης, αλλά και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας, Παναγιώτης Αρσονιάδης, ο οποίος μάλιστα «ανέβασε» και τη σχετική φωτογρααία στο προφίλ του στο facebook.
Χάρη στην παρέμβαση τους, οι εργασίες σταμάτησαν και όπως σημείωσε ο Θέμης Καλπακίδης «οι πολίτες της περιοχής βρισκόμαστε σε εγρήγορση κι έτσι θα παραμείνουμε και στη συνέχεια. Παρά τα όσα λέγονται, δεν έχουμε ηρεμήσει καθόλου και φυσικά δεν ισχύουν όσα διαδίδονται. Εμείς θέλουμε να αλλάξει η όδευση του αγωγού και γι’ αυτό βρεθήκαμε σήμερα εδώ. Όχι για να μην γίνει ο αγωγός».
Δημήτρης Μπουντάς
Την Κυριακή τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Συλλόγου Μαργαριτιωτών στο Μαργαρίτη Σταυρούπολης
Σε πρόσκληση που πήραμε από τον Σύλλογο Μαργαριτιωτών αναφέρονται τα παρακάτω:
Εκ μέρους του Διοικ. Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας, σας προσκαλεί να παρευρεθείτε την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017, στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του μνημείου στο οποίο αναγράφονται τα ονοματεπώνυμα των πρώτων κατοίκων του χωριού μας, που ήρθαν από την Προύσα της Μικράς Ασίας και την Πάφρα του Πόντου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ξεκινήσει η τελετή των αποκαλυπτηρίων του μνημείου και θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση. Αμέσως μετά θα μεταφερθούμε στο προαύλιο του σχολείου (στο κιόσκι) όπου θα συνεχιστούν οι εκδηλώσεις (ομιλίες, χοροί) και θα προσφερθεί το παραδοσιακό «Κεσκέκι».
Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μας!
Για το Δ.Σ.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου
Καρασακαλίδης Βασίλειος

Μείωση δημοτικών τελών σε τρίτεκνους 
και πολύτεκνους από το Δήμο Ξάνθης
Σε μείωση ύψους 20% στα δημοτικά τέλη στους τρίτεκνους και στους πολύτεκνους προχωράει ο Δήμος Ξάνθης. Οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι πολίτες, κάτοικοι του Δήμου Ξάνθης, προκειμένου να τύχουν έκπτωσης στα δημοτικά τέλη θα πρέπει να προσκομίσουν μαζί με την αίτηση τους, η οποία διατίθεται από το Τμήμα Ταμείου & Εσόδων Δήμου Ξάνθης:
α) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το οποίο θα προκύπτει η τριτεκνική ή πολυτεκνική ιδιότητα, για όσους έχουν τέκνα ηλικίας έως 18 ετών. Για τέκνα έως 25 ετών που είναι σπουδαστές, απαιτείται επιπλέον βεβαίωση φοίτησης από τη σχολή τους.

β) Αντίγραφο του Ε1 και εκκαθαριστικό της τελευταίας φορολογικής δήλωσης(2016). H μείωση των δημοτικών τελών σε τρίτεκνους και πολύτεκνους πραγματοποιείται εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για τους τρίτεκνους δεν υπερβαίνει τις20.000€ και για τους πολύτεκνους τις 25.000€.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »