*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Ιουλίου

See Through "Αποκαθήλωσε" τον Σάββα Μελισσόπουλο απο "αρχηγό" της Κοινωνίας ο Φανουράκης!

19 Ιουλίου

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Κι εκεί που μέχρι πρότινος τον είχε «Θεό»τον Σάββα Μελισσόπουλο ο Μανώλης Φανουράκης, από χθες ξεκίνησε η… αποκαθήλωση!
Αμφισβήτησε στην Ανοιχτή γραμμή ακόμη και το ότι, ο δήλωσε ότι θέλει να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης!
-Καλά βρε Μανώλη, αν δεν ενδιαφέρονταν ο άνθρωπος, ποιος ο λόγος που τον χάνεις, που τον βρίσκεις κάθε πρωί… στα καφέ της Βενιζέλου και στο Mikel; Έλεος…
……
*Αναρωτιόμαστε όλοι, γιατί η Κύπρος ξεμπέρδεψε με ένα Μνημόνιο, κι εμείς βρισκόμαστε στο 4ο κι… έχει ο Θεός. Είναι απλή η απάντηση σχολιάζει ο «Καλλισθένης» με νόημα…
-Οι Κύπριοι πολιτικοί κάνουν ακριβώς το αντίθετο από τους Έλληνες συναδέλφους τους. Σχεδιάζουν, υλοποιούν και μετά ανακοινώνουν. Στην Ελλάδα, σχεδιάζουν -τρόπος του λέγειν-, ανακοινώνουν με λόγια μεγάλα, αλλά ψεύτικα, και ΔΕΝ υλοποιούν ποτέ. Πρόκειται για μία δυσάρεστη πραγματικότητα, με γνωστά τα αποτελέσματα!!!
……
*Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης φέρονταν υπεύθυνα, όπως ταιριάζει σε σοβαρούς ανθρώπους, και δεν κατήγγειλαν με οργή θετικές μεταρρυθμίσεις, εφαρμόζοντάς τες όμως μόλις βρέθηκαν στην κυβέρνηση. Πώς να χαρακτηρίσεις τη στάση τους; Ανευθυνότητα; Καιροσκοπισμό; Αδιαφορία για τον ελληνικό λαό; Τυχοδιωκτισμό;
……
*Λύθηκε το μυστήριο της απουσίας τουρκικών αεροπλάνων γύρω και πάνω από την γεώτρηση στην Κύπρο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής" το αμερικανικό αεροπλανοφόρο έπλευσε πολύ κοντά στη γεώτρηση και έκανε χρήση των δυνατοτήτων που έχει για μπλοκάρισμα των συχνοτήτων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τα οποία πετούσαν πολύ κοντά στο "West Capella".
……
Αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί θα ορκιστούν δημοτικοί σύμβουλοι οι Ειρήνη Χαριτωνίδου και ο Μιχάλης Ρεκάρης, όπως αποκάλυψε χθες στην Ανοιχτή γραμμή ο Μανώλης Φανουράκης.
Φυσικά στην ορκωμοσία τους θα είναι παρών και ο ίδιος ως επικεφαλής της παράταξης Κοινωνία Δημοτών…
Επίσης την Κυριακή θα συνεδριάσει το Δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης για να αναπληρώσει το κενό του παραιτηθέντος Ηλία Βασιλούδη, εκλέγοντας νέο Αντιπρόεδρο.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ (13:30)
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Την Παρασκευή 21 Ιουλίου και ώρα 13:30 συνεδριάζει στο Δημαρχείο Ξάνθης η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης με τα παρακάτω 3 θέματα:
Σας προσκαλούμε να προσέλθετε την 21 Ιουλίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:30 σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημαρχιακό Κατάστημα (Πλατεία Δημοκρατίας) προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.6 του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α΄87).
1. Έκθεση για την εκτέλεση προϋπολογισμού 2ου τριμήνου οικονομικού έτους 2017 (Εισηγήτρια: Μαρία Σπανού)
2. Έγκριση του με αριθμ.πρωτ.29690/12-7-2017 πρακτικού της Επιτροπής Διεξαγωγής Διαγωνισμών & Αξιολόγησης Προσφορών σχετικά με την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου της προμήθειας & τοποθέτησης πινακίδων αριθμοθεσίας και ονοματοθεσίας οδών, μετά των ιστών τους στην περιοχή Χρύσας Ευμοίρου, Βιοτεχνικής περιοχής & πόλης Ξάνθης (εισηγητής Πρόεδρος Επιτροπής Διεξαγωγής Διαγωνισμών & Αξιολόγησης Προσφορών)
3. Έγκριση του με αριθμ.πρωτ.29008/10-7-2017 πρακτικού φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας του καταστήματος στην οδό Κ. Μπένη και Βλαχοπούλου 1 (εισηγήτρια Αικατερίνη Μαυρομάτη)
Ο Πρόεδρος
Κυριάκος Παπαδόπουλος
Αντιδήμαρχος  Ξάνθης

Έκανε καγιάκ στα Άβδηρα και παρασύρθηκε 
από τον αέρα -Τον έσωσε ψαράς με βάρκα
H είδηση από το fb: Στιγμές αγωνιάς έζησε το μεσημέρι της Κυριακής άντρας που έκανε κανό καγιάκ στη θαλάσσια περιοχή των Αβδήρων, στην Ξάνθη.
Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή τον παρέσυραν στο θρακικό πέλαγος με πορεία χωρίς επιστροφή. Το συμβάν έγινε αντιληπτό από ερασιτέχνη ψαρά που απέπλευσε από το λιμάνι των Αβδήρων με τη βάρκα του, και ενώ στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι 4-5 μποφόρ, προσέγγισε τον άτυχο άντρα και τον βοήθησε να επιστρέψει σώος στο λιμάνι των Αβδήρων.
Το συμβάν γνωστοποίησε ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ξάνθης στο fb ο οποίος μάλιστα ζητά πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα του ερασιτέχνη ψαρά, ώστε να προχωρήσει στη δημόσια επιβράβευσή του για την πράξη του.

ΤΟ ΕΒΕ ΡΟΔΟΠΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ 
Σ. ΜΩΡΑΪΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Γ. ΓΛΕΖΟ
Το Επιμελητήριό Ν. Ροδόπης διοργανώνει την Πέμπτη 20 Ιουλίου ημερίδα για την συνεργασία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων με τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ».
Το θέμα θα αναλύσουν λεπτομερώς ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης και Συντονιστής της ΚΕΕΕ για την τροποποίηση του Νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων κ. Στυλιανός Μωραΐτης και ο Πρόεδρος της «Αυτοδιαχείρισης», μουσικοσυνθέτης, κ. Γιάννης Γλέζος.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017 και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης (Καβείρων 12, 1ος ορ. Κομοτηνή).
Θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για τον τρόπο που οι επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου μπορούν να συμβληθούν με την «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ».

Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης 100 εκατ. ευρώ 
για 50.000 εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι 
στις επιχειρήσεις που απασχολούνται
Πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες που θα μετατρέψουν τους εργαζόμενους με μπλοκάκι σε μισθωτούς, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή του παρουσία στο υπουργείο Εργασίας.
Μιλώντας για τους εγκλωβισμένους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι στις επιχειρήσεις που απασχολούνται, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι θα υπάρξει πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης και επανακατάρτισής τους συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα θα καλύψει περίπου 50.000 εργαζόμενους και θα τους παράσχει εκτός από την οικονομική ενίσχυση και επανακατάρτιση προκειμένου να διευκολυνθούν ώστε να ενταχθούν σε άλλες θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τρεις βασικοί λόγοι που οδήγησαν το ασφαλιστικό σύστημα στα όρια της κατάρρευσης ήταν η διαχρονική λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, η εκρηκτική αύξηση της ανεργίας και η πλήρης απορρύθμιση της αγοράς εργασίας ειδικά στην περίοδο 2010-2015.
Χαρακτήρισε ως «ψευδοπροφητεία» το επιχείρημα ότι ο ΕΦΚΑ θα καταρρεύσει και τόνισε πως στο πρώτο εξάμηνο του 2017 έχει ήδη ένα πλεόνασμα 100 εκατ. ευρώ, ενώ η εισπραξιμότητά του στους τομείς των αυτοαπασχολουμένων βρίσκεται στο 70%.

ΟΑΕΔ: ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ  ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ  ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΒΡΕΦΩΝ
ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει ότι από την Τρίτη  18/07/2017, αναρτήθηκαν ηλεκτρονικά οι τελικοί  πίνακες αξιολόγησης και  επιλογής βρεφών και νηπίων που θα φιλοξενηθούν στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ  για το Σχολικό Έτος 2017-2018, όπως έχει καθοριστεί  βάση της Δημόσιας Πρόσκλησης ως εξής:
1. Πίνακας κατηγορίας βρεφών  Α  (βρέφη από 8 μηνών έως 1,5 ετών)
2. Πίνακας κατηγορίας βρεφών  Β (βρέφη από 1,5 ετών  έως 2,5 ετών)
3. Πίνακας κατηγορίας νηπίων     (νήπια από 2,5 ετών   έως την προσχολική ηλικία)
Οι τελικοί πίνακες καταρτίστηκαν από τις τριμελείς Β΄βάθμιες επιτροπές εξέτασης ενστάσεων και επιλογής των υποψηφίων  βρεφών και νηπίων που συγκροτήθηκαν με την αρ. πρωτ. 49344/12-07-2017 Απόφαση  Διοικήτριας του ΟΑΕΔ. Οι εργασίες των επιτροπών έγιναν με αυτοποιημένο διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω ηλεκτρονικού συστήματος μοριοδότησης, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της υπ΄αρ. 1579/38/06.06.2017 Απόφασης του  Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Ε.Δ.
Οι ενδιαφερόμενοι γονείς- κηδεμόνες έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν τα αποτελέσματα  στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  ian.oaed.gr/apprenet/bns  ή στους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς που υπέβαλαν την αίτησή τους.
………………………..
                                                         Η φωτογραφία της ημέρας
Ορκίζονται την Πέμπτη στις 11 το πρωί νέοι δημοτικοί σύμβουλοι της «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ» η Ειρήνη Χαριτωνίδου και ο Μιχάλης Ρεκάρης, παρουσία του νέου επικεφαλής της παράταξης Μανώλη Φανουράκη. Καλή τους επιτυχία.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »