*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Ιουνίου

Πρώτη φορά αριστερά! Η Ελλάδα "μπλόκαρε" δήλωση της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα! "Δημοκράτες" οι...Κινέζοι!

18 Ιουνίου

Η Ελλάδα μπλόκαρε δήλωση της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα
 Ευρωπαίος διπλωμάτης εξέφρασε την οργή του για την απόφαση της Ελλάδας..
Πρώτη φορά...Αριστερά! Η Ελλάδα μπλόκαρε μια δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον ΟΗΕ, που ασκούσε κριτική στην Κίνα όσον αφορά το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μια κίνηση της χώρας μας που, σύμφωνα με το Reuters, θεωρήθηκε ως υπονόμευση της προσπάθειας της Ένωσης να αντιμετωπίσει το Πεκίνο. (σ.σ. Με απλά λόγια...δημοκράτες είναι οι Κινέζοι που δεν καταπιέζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα!  Αρκεί να κάνουν επενδύσεις και να αγοράζουν..λιμάνια στην Ελλάδα!)
Όπως μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο, η ΕΕ σχεδίαζε, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στην Γενεύη, να καταθέσει τη συγκεκριμένη δήλωση, αλλά τελικά δεν το έκανε αφού δεν κατάφερε να έχει τη σύμφωνη γνώμη και των 28 μελών της.
Αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως η Αθήνα μπλόκαρε τη δήλωση γιατί "δεν ήταν εποικοδομητική κριτική για την Κίνα", ενώ υποστήριξε πως ξεχωριστές συνομιλίες με το Πεκίνο εκτός ΟΗΕ θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα.
Ευρωπαίος διπλωμάτης εξέφρασε την οργή του για την απόφαση της Ελλάδας, τη στιγμή μάλιστα που συμπίπτει χρονικά με την συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης. "Δεν είναι τίμιο, το λιγότερο που μπορώ να πω", δήλωσε ο ίδιος.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »