19 Ιουνίου

Στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, το βράδυ στη Ροδόπη δεν θα έρθει καθόλου στη Ξάνθη!

19 Ιουνίου
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός το βράδυ της Δευτέρας θα λάβει μέρος στο Ιφτάρ, το κύριο δείπνο που έχουν οι μουσουλμάνοι για το ραμαζάνι
Στην Αθήνα βρίσκεται ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος λίγο μετά τις 10:30 έγινε δεκτός από τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση αναμένεται να ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και εν συνεχεία θα γίνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.
Επί τάπητος θα τεθούν το μεταναστευτικό, τα διμερή ζητήματα, η οικονομία, ο τουρισμός και οι σχέσεις της Άγκυρας με τις Βρυξέλλες. Στην ατζέντα περιλαμβάνεται και το Κυπριακό, χωρίς όμως να βρίσκεται στην κορυφή της.
Στις 13.00 ο Μπιναλί Γιλντιρίμ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ στις 15.00 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μετά το πέρας των επαφών του στην Αθήνα, ο κ. Γιλντιρίμ θα πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη όπου αναμένεται αργά το απόγευμα σήμερα.
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός το βράδυ της Δευτέρας θα λάβει μέρος στο Ιφτάρ, το κύριο δείπνο που έχουν οι μουσουλμάνοι για το ραμαζάνι. Στο χωριό Λύκειο της Θράκης θα βρεθούν περισσότεροι από 5000 μουσουλμάνοι, έτοιμοι να χειροκροτήσουν τον Γκιλντιρίμ.  Μια εκδήλωση   με έντονα  τα ανθελληνικά στοιχεία, ενώ  θα τον συνοδεύουν και  αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης Ερντογάν.
«Οι κάτοικοι των Αρριανών έκαναν θυσίες. Για εμάς κάθε πλευρά είναι ίδια. Πρώτα ο Θεός το Λύκειο και τα γύρω χωριά, θα φιλοξενήσουν τον Κύριο Πρωθυπουργό όπως αρμόζει στην Δυτική Θράκη και στην περιοχή. Αυτό το λέω παντού. Εδώ στην περιοχή υπάρχει μια νηφαλιότητα και μια βαθύτητα. Εμείς λοιπόν επιθυμούσαμε αυτή την εικόνα να την δουν και κρατικοί αξιωματούχοι και ο Κύριος Πρωθυπουργός μου» δήλωσε ο Τούρκος πρόξενος, Αλή Ριζά Ακιντζί.
Η επίσκεψη του τούρκου Πρωθυπουργού στην Θράκη χαρακτηρίζεται ως ιδιωτική, που σημαίνει ότι δεν θα παραστεί εκπρόσωπος της ελληνικής πολιτείας, με τον Γκιλντιρίμ να αλωνίζει στα χωριά του Νομού Ροδόπη, ενώ δεν θα έρθει καθόλου στο Νομό Ξάνθης
Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν την άφιξη του τούρκου Πρωθυπουργού το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, «καθαίρεσε» τον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε από τη θέση του προέδρου της "Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης".
Στη θέση του μάλιστα τοποθετήθηκαν δύο ακραίοι τουρκόφωνοι δήμαρχοι, ο Τζεμίλ Καπζά της Μύκης και ο Ριντβάν Αχμέτ των Αρριανών Ροδόπης. Η κίνηση αυτή πάντως κατά αντικειμενικούς κύκλους, σηματοδοτεί  την έναρξη της ανθελληνικής προσπάθειας να  χαρακτηρίσει και επίσημα την θρησκευτική μειονότητα ως «τουρκική». Και ο Γιλντιρίμ έρχεται στην  Θράκη  για να βάλλει την σφραγίδα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »