*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Ιουνίου

Δεν είναι όλα… μαύρα! Οι....αντιστασιακοί, οι χουντικοί και η....αριστερίλα των χουντικο-αντιστασιακών!

01 Ιουνίου
*Δεν ξέρω γιατί σώνει και καλά ορισμένοι κουλτουριάρηδες και δήθεν προοδευτικοί αναζητούν πιστοποιητικά… αντιστασιακού και αριστερού, ενώ το παρελθόν τους είναι γεμάτο από συμβιβασμούς με τις εξουσίες…αξίζει όμως κάποιος να τους βάλει αυτούς τους κύριους στον «καναπέ» τους γιατί είναι μόνο θεωρία και αμπελοφιλοσοφία… Και στη πράξη το απόλυτο τίποτα.
……
*Καθαρές κουβέντες λοιπόν. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να ‘ρθώ face to face με τους εν ζωή παλιούς ανθρώπους της ΦΕΞ που «πουλούσαν»… αριστερίλα μετά την μεταπολίτευση και απολάμβαναν επί χρόνια τις επιχορηγήσεις και την εύνοια των Θανόπουλων και όχι μόνο, αλλά επί Χούντας και την υπηρετούσαν, αλλά και την υμνούσαν…!!!
……
*Μόλις είχα βέβαια τότε τελειώσει το Γυμνάσιο, όταν ξεκινήσαμε (με το τότε) θεατρικό εργαστήρι της ΦΕΞ τις πρόβες για το Τζών Γαβριήλ Μπόρκμαν του οποίου είχα την σκηνοθεσία και έπαιζα τον πρωταγωνιστικό ρόλο…
Αλλά υπάρχουν και οι μαρτυρίες και τα ντοκουμέντα.
……
*Άλλωστε ο Παύλος Αναστασιάδης, ο Χρήστος Γαλάτης όπως και οι ηθοποιοί με τους οποίους ξεκινήσαμε τότε τις πρόβες… δυστυχώς γι’ αυτούς, θυμούνται άριστα και αυτά που ζήσαμε, αλλά και πως (και ποιοι) τον Νοέμβριο του 1973 μας «πέταξαν» έξω από την γωνιακή αίθουσα της ΦΕΞ απέναντι από το δημαρχείο όπου είχαμε σχεδόν ολοκληρώσει την ετοιμασία του έργου πολλές φορές τουρτουρίζοντας από το κρύο και ετοιμαζόμασταν για την πρεμιέρα, με το αιτιολογικό ότι ήμασταν… περισσότερο από 6-7 στις πρόβες!
……
*Φυσικά η ανοιχτή πρόσκλησή μου ισχύει και για τον φίλο μου Θανάση Μουσόπουλο, παιδί του Στέφανου την περίοδο εκείνη… είμαι όμως σίγουρος ότι θα προτιμήσει την «σιωπή», διότι γνωρίζει και την άριστη σχέση μου με τον εκλιπόντα που με ώθησε να ασχοληθώ άλλωστε και με το θέατρο, όταν με είδε στο «Τίμημα της Λευτεριάς» του Θεοτοκά στο ρόλο του Οικονόμου του Αλή Πασά!
-Όχι μόνο γιατί ξέρει ότι αυτά που γράφω είναι αλήθεια, αλλά και γιατί εγώ την περίοδο εκείνη ναι μεν πουλούσα τσιγάρα και εφημερίδες στου Καρπούζα, δεν υπήρξα όμως ούτε Άλκιμος, ούτε και γόνος της υψηλής κοινωνίας, της Εμπορικής Λέσχης και τοπικής μασονίας…!
……
*Φυσικά σε αυτά που αναφέρω, δεν θα επικαλεστώ την μαρτυρία ούτε του γιατρού Γιάννη Αγκόρτσα, ούτε και του Θεολόγου καθηγητή συγγραφέα Πέτρου Γεωργαντζή που ωστόσο ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ σε ποια πρόσωπα αναφέρομαι!
Άλλωστε ο αποθανών δεδικαίωται…! Και απλά αυτό που με ενοχλεί είναι η υποκρισία της αριστερίλας τους!
……
*Κι επειδή κάποιοι ενδεχομένως αναρωτηθούν γιατί κάνω αυτές τις αναφορές, οφείλω να τους διευκρινίσω τα παρακάτω:
1. Καλό είναι αυτοί που προκαλούν τους άλλους, παριστάνοντας τους αντιστασιακούς  εδώ ειδικά στη Ξάνθη να είναι λίγο προσεχτικοί…
2. Ειδικά μάλιστα κάποιοι της ΔΗΜΑΡ που είναι και οι πιο προνομιούχοι οπαδοί μετά την μεταπολίτευση διότι μπορούσαν να «παίξουν» άριστα με όλα τα κόμματα και ιδιαίτερα την λεγόμενη δεξιά και πασοκοδεξιά… καλό είναι να μην προκαλούν, διότι η εξουσία πάντα αυτούς ωφελούσε, προκειμένου να μη κατηγορηθεί ότι… δεν είναι δημοκρατική!
……
*Ή μήπως θα πρέπει να θυμίσω στον φίλο μου τον Θανάση Μουσόπουλο ως δημοτικό σύμβουλο πόσο… “αγκαζέ» πήγαινε με τον Αείμνηστο Φ. Αμοιρίδη και ποια ήταν η άποψη της τότε αντιπολίτευσης για τον τρόπο λειτουργίας του;
Και δεν αναφέρομαι μόνο στη παράταξη Ροδίου αλλά και στη παράταξη του Άγγελου Σαββανίδη που όπως τώρα ο Βασιλούδης χαρακτηρίζει τον Κολλάρο…7ο αντιδήμαρχο του Δημαρχόπουλου, κάτι παρόμοιο έλεγαν και για τον ίδιο!

-Αυτά για σήμερα…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »