-Την Πέμπτη 22/6
(10:30) στο ξενοδοχείο 1000 colors (πρώην Casino) στην Ξάνθη, από τις εταιρείες
ΔΕΛΤΑ & ΕΥΡΩΤΡΟΦΕΣ
Η ΔΕΛΤΑ και η ΕΥΡΩΤΡΟΦΕΣ, στο πλαίσιο των δράσεων του
ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΑΙΑ για την υποστήριξη και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, διοργανώνει
εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα: «Ευζωία, Παραγωγικότητα, Ποιότητα: Βασικοί
παράγοντες για τη βιωσιμότητα των γαλακτοπαραγωγικών εκμεταλλεύσεων» που θα
πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 και ώρα 10:30 - 15:00, στο
ξενοδοχείο 1000 colors (πρώην ξενοδοχείο Casino) στην Ξάνθη. 1000 colors:
Λατομείο Ξάνθη, 25410 84805
Το πρόγραμμα της ημερίδας
10: 30 Προσέλευση - Καφές
11:00 - 11:15 Οι προοπτικές ανάπτυξης της γαλακτοπαραγωγού
κτηνοτροφίας στο νομό Ξάνθης.
Δ. Τέγος, Προϊστάμενος Τμήματος Κτηνιατρικής Ξάνθης,
Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης
11:15 - 11:30 Η ζώνη συλλογής γάλακτος της ΔΕΛΤΑ στη Θράκη.
Α. Γκιρτζίκη, Διευθύντρια Ζώνης Γάλακτος Θράκης ΔΕΛΤΑ
11:30 - 11:45 Η Συμβολαιακή Κτηνοτροφία ως μοχλός ανάπτυξης
των γαλακτοπαραγωγικών εκμεταλλεύσεων
Ι. Βασταρδής, Διευθυντής Ζώνης Γάλακτος ΔΕΛΤΑ
11:45 - 12:15 Bελτίωση της οικονομικής βιωσιμότητας
αγελαδοτροφικών μονάδων γαλακτοπαραγωγής - Ο σημαντικός ρόλος της διατροφής
Γ. Ζέρβας, Καθηγητής, Διευθυντής Εργαστηρίου Φυσιολογίας,
Θρέψεως και Διατροφής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
12:15 - 12:35 Δυνατότητες για τη χρήση χονδροειδών ζωοτροφών
στη διατροφή γαλακτοπαραγωγών αγελάδων
Ι. Χατζηγεωργίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Εργαστηρίου
Φυσιολογίας, Θρέψης και Διατροφής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
12:35 – 12:50 Διάλειμμα – καφές
12:50 -13:20 Εντοπισμός και αντιμετώπιση των κύριων αιτιών
μειωμένης γονιμότητας των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής
Γ. Αμοιρίδης, Καθηγητής Μαιευτικής - Αναπαραγωγής των
Μηρυκαστικών, Τμήμα Κτηνιατρικής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
13:20 – 13:35 Η ευζωία ως κρίσιμος παράγοντας στη
βιωσιμότητα της αγελαδοτροφικής εκμετάλλευσης
Ι. Παπαδόπουλος, Διευθυντής Ζώνης Γάλακτος Κ/Δ Μακεδονίας
και Θεσσαλίας ΔΕΛΤΑ
13:35 – 13:50 Οι διατροφικές ανάγκες των αιγοπροβάτων
Γ. Ζέρβας, Καθηγητής, Διευθυντής Εργαστηρίου Φυσιολογίας,
Θρέψεως και Διατροφής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
13:50 – 14:05 Μείγματα γαλακτοπαραγωγής μηρυκαστικών και
διατροφή ακριβείας
Κ. Νεστοράτος, Γεωπόνος, Διευθυντής Τεχνικής Υποστήριξης
& Πωλήσεων ΕΥΡΩΤΡΟΦΕΣ
14:05 – 15:00 Συζήτηση 15:00 Λήξη ημερίδας - Eλαφρύ γεύμα