*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Ιουνίου

Η πρωτιά της ΔΑΚΕ στους Δασκάλους και το συγχαρητήριο του Αλέξανδρου Κοντού...

09 Ιουνίου
ΑΚΟΥΣΟΝ!ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Πρώτος σε σταυρούς ήρθε στις εκλογές του Συνεταιρισμού «ΕΥΡΩΤΑΞΙ» Ξάνθης ο δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Γουναρίδης! Στη κυριολεξία σάρωσε με 62 ψήφους και θα συνεχίσει Πρόεδρος του Συνεταιρισμού. Ισοψήφησε πάντως με τον Νικόλαο Τσορμπατζίδη.
….
*Σημειώνω ωστόσο ότι ο τρίτος σε σταυρούς (55) Γιώργος Σαμπανίδης, αποφάσισε να φύγει από τη Ξάνθη με την σύζυγό του και να πάει να δουλέψει στη Γερμανία.
Τι θα γίνει με το ταξί του; Το μίσθωσε στην Ιωσηφίδου, γειτόνισσά του στη Διομήδεια που θα είναι η 4η γυναίκα οδηγός ταξί.
Τα παραπάνω αποκάλυψε ο ίδιος ο Γιώργος χθες στην εκπομπή Ανοιχτή γραμμή και φυσικά να του ευχηθώ από τη στήλη καλό του ταξίδι.
…..
*Συνεχίζονται οι εξορμήσεις αρχηγών στην περιοχή μας. Έτσι ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα πραγματοποιήσει τριήμερη περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σήμερα Παρασκευή 9, αύριο Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιούνη.
…..
*Συγκεκριμένα σήμερα στις 20.00 ο κύριος Κουτσούμπας θα μιλήσει σε συγκέντρωση, που διοργανώνει η ΤΟ Ξάνθης του ΚΚΕ, στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, ενώ το Σάββατο θα συναντηθεί με την Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας.
Η περιοδεία του κ. Κουτσούμπα ολοκληρώνεται την Κυριακή με επαφές που θα έχει σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη.
…..
*Κοντά σε όλα αυτά σημειώνω ότι στις 18 Ιουνίου επισκέπτεται την Θράκη και συγκεκριμένα την Αλεξανδρούπολη και η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με θέμα, «Ανάπτυξη της Περιφέρειας ΑΜΘ»!
....
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ: 
Πρώτη δύναμη με ισχυρή πλειοψηφία και πάλι η ΔΑΚΕ! Συγχαρητήρια από Αλέξανδρο Κοντό
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ Ξάνθης και στις εκλογές της Τετάρτης 7 Ιουνίου του Διδασκαλικού Συλλόγου για την ανάδειξη αντιπροσώπων που θα συμμετέχουν στην 86η Γ.Σ. της ΔΟΕ, αναδείχτηκε ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ με ισχυρή πλειοψηφία.
Οι συνάδελφοί μας επιβράβευσαν για τις σταθερές μας θέσεις, το ήθος, τη συνέπεια και την αγωνιστικότητά μας
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!!
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, μακριά από κάθε κομματική εξάρτηση, αγκυλώσεις και ιδεοληψίες.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα στις εκλογές της 7/116/2017 είναι τα εξής:
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ 2017
ΠΟΣΟΣΤΟ                ΕΔΡΕΣ
ΔΑΚΕ ΠΕ                   272      43,38%            3
ΔΗΣΥ                         115      18,34%            1
Α. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ      87        13,87%            1
ΑΓΩΝ.ΣΥΣΠ.ΕΚΠ.   85        13,56%            1
ΑΡ. ΑΓ.ΚΙΝ.              68        10,85%            1
ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΕ/ΠΕ ΞΑΝΘΗΣ
ΤΑΚΤΙΚΟΙ:
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ – ΝΤΟΥΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ:
ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΤΖΟΥΒΕΛΕΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΕΥΦΡΟΣΥΝΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΟΝΤΟ
Ο πρώτος που έσπευσε να συγχαρεί την ΔΑΚΕ/ΠΕ για την πρωτιά της και το υψηλό ποσοστό που πήρε στις εκλογές του Διδασκαλικού συλλόγου Ξάνθης (43.38%) ήταν ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός ο οποίος με δήλωσή του στο fb τόνισε τα παρακάτω:
«Συγχαίρω τη ΔΑΚΕ/ΠΕ Ξάνθης που στις εκλογές του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης για την ανάδειξη αντιπροσώπων που θα συμμετέχουν στην 86η Γ.Σ. της ΔΟΕ, αναδείχτηκε και πάλι ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ με ισχυρή μάλιστα πλειοψηφία και υψηλότατο ποσοστό 43.38%. Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους νεοεκλεγέντες αλλά και στους 272 δασκάλους που τους ψήφισαν! Μπράβο σε όλους για την αγωνιστικότητά τους».
......
Μεταφράσεις ελληνικής και αγγλικής ποίησης στην πομακική γλώσσα, εκδήλωση στο Ι.Θ.Τ.Π
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Νομού Ξάνθης σας προσκαλεί το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 και ώρα 19:00 στην Καπναποθήκη «Π» στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (οδός Καπνεργατών 9) στην Ξάνθη στην παρουσίαση του βιβλίου του Πομάκου δημοσιογράφου Σεμπαϊδήν Καραχότζα:
“Μεταφράσεις ελληνικής και αγγλικής ποίησης στην πομακική γλώσσα”
Ομιλητές:
Πέτρος Γεωργαντζής, «Σύντομες πτυχές της ιστορίας της Ροδόπης και των Ροδοπαίων (Πομάκων) στο διάβα των αιώνων»
Ελένη Εφραιμίδου, «Το ποιητικό και μεταφραστικό έργο του Σεμπαϊδήν Καραχότζα»
Πέπη Κελτσίδου, «Η γλώσσα και η παράδοση των Πομάκων της Θράκης»
Νικόλαος Κόκκας, «Σεμπαϊδήν Καραχότζα: Ο δημοσιογράφος, ο συγγραφέας, ο αγωνιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Δεύτερη δόση του οικογενειακού επιδόματος για το έτος 2017
H Διοίκηση του ΟΓΑ ενημερώνει τους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων ότι, ο Οργανισμός ενόψει της πληρωμής της Β’ δόσης 2017 έχει την δυνατότητα να επεξεργαστεί όσες αιτήσεις Α21 θα υποβληθούν στην Α.Α.Δ.Ε (taxisnet) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017.
Στους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων, των οποίων οι αιτήσεις Α21 πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων, και θα υποβληθούν μέχρις τις 30/6/2017, θα καταβληθούν τα δικαιούμενα ποσά με την πληρωμή της Β’ δόσης 2017.
Οι αιτήσεις Α21 των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων που θα υποβληθούν μετά την 30η Ιουνίου 2017, θα επεξεργαστούν και θα ελεγχθούν στη συνέχεια, ενόψει της πληρωμής της επόμενης Γ’ δόσης.


Ποιοί ενοχλούνται από την επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Δημήτρη Κουτσούμπα στην Ξάνθη;
Γνωστά - άγνωστα φασιστοειδή έχουν επιδοθεί τις τελευταίες νύχτες σε «κυνήγι αφισών» που προπαγανδίζουν την σημερινή ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Ξάνθη. Νύχτα, όπως το συνηθίζουν, επιδόθηκαν στο σπορ του κατεβάσματος αφισών και πανό σε ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, περιοχή νοσοκομείου και Γενισέα.
Ας είναι βέβαιοι πως το μήνυμα της σημερινής πολιτικής συγκέντρωσης έχει φτάσει σε χιλιάδες εργαζόμενους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, νέους με τις εξορμήσεις της Κομματικής Οργάνωσης Ξάνθης σε όλους τους μεγάλους εργασιακούς χώρους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, γειτονιές και κεφαλοχώρια της Ξάνθης.
Η μαζική συμμετοχή του λαού της Ξάνθης των σύγχρονων εργασιακών κάτεργων, της ανεργίας που χτυπάει κόκκινο, των ξενιτεμένων για ένα μεροκάματο σήμερα στις 20:00΄ στην Κεντρική Πλατεία θα δώσει αποστομωτική απάντηση σε όσους θέλουν να φιμώσουν την φωνή του ΚΚΕ.
Τ.Ε. Ξάνθης του ΚΚΕ
ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΝ ΤΙΣ ΓΡΑΒΑΤΕΣ ΤΟΥΣ 
Ο ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΙΚ
Τις γραβάτες τους αντήλλαξαν ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Μπάιντεν και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο περιθώριο της πρώτης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης του οργανισμού Concordia που πραγματοποιείται στην Αθήνα, με θέμα το περιβάλλον, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Γύρω από τους κ.κ. Μπάιντεν και Κουίκ σχηματίστηκε ένα «πηγαδάκι», στο οποίο συμμετείχαν ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ και ο δημοσιογράφος των New York Times, Αχιλλέας Τσάλτας.
Μετά την επικαιρότητα για όλα όσα συμβαίνουν σε διεθνές επίπεδο η συζήτηση έφτασε και στις γραβάτες, όταν ο δημοσιογράφος των New York Times είπε στον Τζον Μπάιντεν ότι φοράει ωραία γραβάτα. Ο Αμερικανός πρώην αντιπρόεδρος αντέδρασε λέγοντας ότι φοράει την ελληνική του γραβάτα και σημείωσε ότι είναι μεν ωραία, αλλά είναι πιο ωραία του Έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών. Και αμέσως γύρισε προς την πλευρά του κ. Κουίκ και τού είπε: Αλλάζουμε γραβάτες; Ο κ. Κουίκ αποδέχτηκε το αίτημα του Αμερικανού πρώην αντιπροέδρου και ο ένας φόρεσε τη γραβάτα του άλλου.

Δήμος Ξάνθης: 3.000 ευρώ στους συμβασιούχους που δικαιώθηκαν δικαστικά
Κέρδισαν πριν λίγες ημέρες την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων οι συμβασιούχοι του δήμου Ξάνθης και όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr περίμεναν να τους καταβληθεί μέρος των οφειλών. Κάτι που τελικά συνέβη καθώς, όπως πληροφορηθήκαμε, χθες μπήκαν στους λογαριασμούς όλων περίπου 3.000 ευρώ, εξέλιξη που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν θετική καθώς είναι αποτέλεσμα μεγάλου αγώνα.
Η φωτογραφία της ημέρας
Η πολεοδομία Ξάνθης από την Τρίτη 7 Ιουνίου βάζει πρόστιμα για τα αυθαίρετα των Βουλγάρων στις παραλίες του Δήμου Αβδήρων.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »