*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Μαΐου

SEE THROUGH Πρόεδρος ο Λοϊζος Σερραίος με Γεν. γραμματέα τον Χάρη Χόχολη στον Κυνηγητικό σύλλογο Ξάνθης...

09 Μαΐου
Το νέο Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης θα καταρτιστεί σε σώμα σήμερα στις 19.30 με τον Λοϊζο Σερραίο να συνεχίζει Πρόεδρος με νέο όμως γενικό γραμματέα τον γνωστό δικηγόρο Χάρη Χόχολη.
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Με ηρεμία, ενότητα και ομόνοια αλλά και με μικρότερη προσέλευση σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 7 Μαΐου οι εκλογές του Κυνηγητικού συλλόγου Ξάνθης.
Τα αποτελέσματα των εκλογών  θα τα βρείτε αναλυτικά στη σελίδα 9, αλλά για την ιστορία απλώς θα σας αναφέρω ότι σε σύνολο εγγεγραμμένων μελών 1649, ψήφισαν στις εκλογές 401 και βρέθηκαν έγκυρα 399 ψηφοδέλτια.
……
*Σημειώνω ότι το νέο Σώμα θα καταρτιστεί σε σώμα σήμερα στις 19.30 με τον Λοϊζο Σερραίο να συνεχίζει Πρόεδρος με νέο όμως γενικό γραμματέα τον γνωστό δικηγόρο Χάρη Χόχολη.
……
*Προς πρώην δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Μπένη ενταύθα
Εμείς τουλάχιστον φίλτατε Δημήτρη, διαφωνήσαμε μαζί σου ανοιχτά για το έργο της πλατείας και τις πρακτικές σου και σε αντιμετωπίσαμε face to face ακόμη και την περίοδο που χάναμε τις ρυθμίσεις εξ’ αιτίας με τον Δήμο…
-Ενώ εσύ συνεχίζεις να μας «πολεμάς» «πισώπλατα», πανικόβλητος και από την απόφαση του ΣτΕ που απέρριψε την προσφυγή σου…
-Για να δούμε όμως στο τέλος ποιος θα δικαιωθεί και πάλι!
……
*Και βέβαια, όποτε νομίζεις ότι μπορείς να μας αντιμετωπίσεις δημόσια, εμείς δεν λέμε όχι…
-Γιατί τα «καλύτερα» για σένα ακόμη δεν… ήρθαν!
……
*Εκτελεστική είχε χθες ο Δήμος Ξάνθης με παρόντες τον Δήμαρχο, τους αντιδημάρχους, τους Προέδρους των φορέων κλπ  αλλά και την Σπανού.
Κύριο αντικείμενο της συζήτησης, το θέμα του υπόγειο Πάρκινγκ όπου έχουν παρέμβει και οι δημόσιοι ελεγκτές.
Και όπως συζητείται πλέον έντονα, έχουν ασκηθεί ήδη και διώξεις.
  
Συνελήφθησαν 2 Βούλγαροι στην Ορεστιάδα 
με ναρκωτικά και πλαστό 100ευρω!
Συνελήφθησαν την Κυριακή 7-5-2017 το βράδυ, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 20 και 18 ετών, διότι ο 18χρονος κατείχε μία (1) συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 5,9 γραμμαρίων και ο 20χρονος κατείχε ένα (1) πλαστό χαρτονόμισμα των 100 ευρώ. Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών και το πλαστό χαρτονόμισμα.

Καιρός ήταν! Νέος πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης ο Δημήτρης Λουρίκας, δεν του πέρασε του Μέτιου με τον εκλεκτό του Παντελή Σοφιανό.
Νέο πρόεδρο απέκτησε –επιτέλους!- το ΤΕΕ Θράκης την Πέμπτη 4 Μαΐου, με τον κ. Δημήτρη Λουρίκα, πολιτικό μηχανικό από τη Ροδόπη, να εκλέγεται επικεφαλής του Περιφερειακού Τμήματος, καθώς δεν του «πέρασε» αυτήν τη φορά του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου που προωθούσε για την ίδια θέση τον κολλητό του Παντελή Σοφιανό, τομεάρχη της Ν.Δ στο Νομό Έβρου.
Όπως είναι γνωστό, οι διεργασίες για την εκλογή νέου προέδρου διήρκησαν πολλούς μήνες, καθώς τα μέλη της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης είχαν εκλεγεί από το Νοέμβριο 2016, ωστόσο τα «γαλάζια» μέλη δεν τα «έβρισκαν» αναμεταξύ τους στην κατανομή των αξιωμάτων.
 Τελικά την Πέμπτη 4 Μαΐου συνεχίστηκε η διακοπείσα συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας, που αποτελείται από 52 μέλη, η οποία, έχοντας εκλέξει πρόεδρο και Αντιπρόεδρο, εξέλεξε τελικά γενικό γραμματέα και προχώρησε στην εκλογή των μελών της 9μελούς διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ Θράκης, που αποτελείται από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα και 9 μέλη.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά, εκλέχτηκε Πρόεδρος ο κ. Δημήτρης Λουρίκας, Αντιπρόεδρος ο κ. Βασίλης Ασημίδης από την Ξάνθη και Γενικός Γραμματέας ο κ. Αδαμάντιος Παπαδόπουλος από την Ορεστιάδα Έβρο.
Μέλη της διοικούσαν είναι οι Πολυζώης Παρασκευόπουλος, Μιχαήλ Κούγκουλος, Γεώργιος Παπαδήμος, Τριαντάφυλλος Σφυρής, Αργύρης Πλέσιας και Κωνσταντίνος Βαβάτσικος.

ΕΝΤΟΣ ΜΑΪΟΥ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης στα πλαίσια της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερες οικογένειες συμπολιτών μας να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους δωρεάν στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Ξάνθης για 7η συνεχή χρονιά, ενημερώνει όλες τις μητέρες που έχουν παιδιά από 8 μηνών έως την ένταξή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, πως η διαδικασία ένταξης στη δράση, για το σχολικό έτος Σεπτέμβριος 2017-Ιούλιος 2018 θα ξεκινήσει νωρίς (μέσα στον μήνα Μάιο 2017). Καλούμε όλες τις δυνητικά ωφελούμενες μητέρες να σπέυσουν να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση έτους 2016 και να εκδόσουν την Πράξη Προσδιορισμού Φόρου προκειμμένου να έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην νέα πρόσκληση.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2541072888, οδός: Βενιζέλου 30 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eetaa.gr  .
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Θεοδωρίδης Αναστάσιος

Έξαλλος ο Βαρουφάκης με την Ξανθιώτισσα 
δημοσιογράφο της ΕΡΤ3 Δώρα Αυγέρη
Έξαλλος έγινε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με την Ξανθιώτισσα δημοσιογράφο της ΕΡΤ3 Δώρα Αυγέρη (σ.σ. Κόρη του βετεράνου αθλητικογράφου Πέτρου Αυγέρη) που διακρίνεται και για το ήθος και την ποιότητα των εκπομπών της χρόνια τώρα…
Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος αντέδρασε σε μια αποστροφή του λόγου του πρώην υπουργού, ο οποίος είπε «στην ίδια χώρα ζούμε...», τονίζοντας με νόημα…-«δεν ζούμε στην ίδια χώρα, εσείς πηγαινοέρχεστε» και «βγάζοντας» τον κ. Βαρουφάκη από τα ρούχα του.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης απευθυνόμενος τότε στη δημοσιογράφο και σε έντονο τόνο τής είπε: «Ο λόγος που βρίσκεστε εδώ αυτήν τη στιγμή είναι ότι το 2013 ήμασταν εδώ με τον Αλέξη Τσίπρα μαζί και παλεύαμε για να ανοίξει αυτό το στούντιο. Γι' αυτό να είστε λίγο πιο προσεκτική στους χαρακτηρισμούς. Κρατήστε λίγο τα προσχήματα τουλάχιστον, γιατί σε αυτό το στούντιο δεν θα βρισκόσασταν, αν δεν υπήρχε εκείνος ο αγώνας».
-Βαρουφάκη, κάτσε καλά και πάψε να κομπορρημονείς… γιατί πέρασαν τα «μεγαλεία» σου και δεν θα χρησιμοποιείς το όνομα του Αλέξη Τσίπα ανάλογα με τα συμφέροντά σου…!
-Εσύ ειδικά που ΒΥΘΙΣΕΣ τον τόπο μας ακόμη πιο βαθιά στα μνημόνια, δεν μπορείς να το παίζεις «σωτήρας» της πατρίδας και της δημοκρατίας… Εσύ ειδικά…!

Δ. Πέτροβιτς: «Ενδεχομένως και κλείσιμο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ
ως αντίδραση για τα διόδια στη Μέστη»
Κλιμάκωση αντιδράσεων ακόμα και με κλείσιμο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ οδού , στο ύψος της Μέστης, είναι μεταξύ των προτάσεων και σκέψεων που θα τεθούν προς συζήτηση στην ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με θέμα την κατασκευή σταθμού διοδίων στη Μέστη, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν αυτοδιοικητικοί, θεσμικοί φορείς και εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της ΕΓΝΑΤΊΑ Α.Ε.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις του ΤΑΙΔΕΠ και του τότε πρόεδρου, Στέργιου Πιτσιόρλα, σε συνάντηση αντιπροσωπείας από την περιφέρεια, τον Νοέμβριο του 2016. Τότε από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ, όπως είπε ο κ. Πέτροβιτς, είχε δηλωθεί η βούληση να επανεξετάσει το ζήτημα και τις προτάσεις σχετικά με την εγκατάσταση διοδίων στους Κήπους Αλεξανδρούπολης, κοντά στον τελωνειακό σταθμό των Ελληνοτουρκικών συνόρων. «Στόχος είναι, να γίνει πλέον κατανοητό ότι οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται και ο διάλογος να έχει αντίκρισμα» τόνισε ο κ. Πέτροβιτς. Επιπλέον σημείωσε ότι, «κάποιοι λειτουργούν με τη λογική του αποφασίζω και διατάσσω και αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα. Η ΕΓΝΑΤΙΑ χρωστάει στον Έβρο, δύο οδικά τμήματα του κάθετου άξονα, έργο που σέρνεται, καρκινοβατεί και έχει κοστίσει σε ανθρώπινες ζωές», είπε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι η ειδική συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, 8 Μαίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Γιώργος Παυλίδης», της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης, στην Κομοτηνή.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »