*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Μαΐου

See Through Τι είπαν Δημαρχόπουλος και Μαρία Κόλλια Τσαρουχά

30 Μαΐου
Τα είπαν στα… όρθια αλλά για αρκετή ώρα Δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος και Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά…
ΑΚΟΥΣΟΝ!ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Περίεργα πράγματα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις… Κι αυτό πρέπει να προβληματίσει πρωτίστως τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τους επιτελείς του για να μην μιλήσω βεβαίως για την γνωστή αυλή…
……
*Πάρτε την Κυριακάτικη δημοσκόπηση του Πρώτου Θέματος που δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί ακόμη και την αυτοδυναμία, αφού λαμβάνει ποσοστό 32.3% που σημαίνει ότι παίρνει 164 έδρες με τον σημερινό εκλογικό Νόμο!
……
*Από κει και μετά όμως, αν δει κανείς την δημοφιλία των Αρχηγών, θα διαπιστώσει την πλήρη αδυναμία του πολιτικού συστήματος αφού παρόλο που προηγείται ο Κ. Μητσοτάκης στην προτίμηση των πολιτών για πρωθυπουργός με 35,6% έναντι του Α. Τσίπρα με 19,5%, το 44,9% φαίνεται να μην προτιμά κανέναν από τους δύο!!!!
……
*Άρα ο κόσμος δεν ψηφίζει τη Νέα Δημοκρατία γιατί εμπνέει ο αρχηγός της, αλλά γιατί θεωρεί ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση χειροτέρεψε!!!
……
*Ρωτάω λοιπόν ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κύριε Πρόεδρε αυτό το αρνητικό κλίμα στο πρόσωπό σου, δεν σου λέει τίποτα;
Το ότι δηλαδή οι ψηφοφόροι θέλουν την Νέα Δημοκρατία στα πράγματα αλλά δεν θέλουν εσένα για ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ δεν σε πτοεί καθόλου;
Ή πιο απλά…Το ότι δεν εμπνέεις τον κόσμο δεν σε ενοχλεί; Ώστε να βελτιώσεις το προφίλ σου, το οποίο τσαλακώνουν σε καθημερινή βάση οι Νέζηδες, οι Πασχάληδες και οι υπόλοιποι;
……
*Συνεχίζει να πετάει το γάντι στη Νέα Δημοκρατία τοπικά ο Μανώλης Φανουράκης επειδή ο Αυγενάκης είναι κολλητός του.
Συγκεκριμένα όπως αποκάλυψε ο ίδιος χθες στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ θα ψηφίσει και πάλι ΚΑΤΑ της προτομής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Ξάνθη, για να την… σπάσει στον Δημαρχόπουλο!!!
(Σ.Σ. Βρες Κώστα μπας κι αυτήν τη φορά δεν πήρε γραμμή από τον Αυγενάκη αλλά από τον Πατεράκη…).

Δήλωση Ευριπίδη Στυλιανίδη 
για το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
Η πατρίδα και η παράταξη έχασαν σήμερα έναν από τους σημαντικότερους ηγέτες τους. Εμείς οι Θρακιώτες ευχαριστούμε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για ό,τι έκανε για τον τόπο μας και ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Καλό ταξίδι Πρόεδρε...

Οι εργαζόμενοι στο Real Group, κατά Χατζηνικολάου!
Τελικά όλα έχουν ένα τέλος και όλα είχαν μία αρχή. Αυτό λέγεται και κύκλος, ο οποίος αναπόφευκτα κλείνει κάποια στιγμή.
Οι εργαζόμενοι στο Real Group, ως είθισται να αποκαλείται από τους ιδιοκτήτες του, κινητοποιούνται, διαδηλώνουν και γεμίζουν με αφίσες την Αθήνα. Έχουν να πληρωθούν πολλούς μήνες, δεν βλέπουν φως και αναγκαστικά αντιδρούν. Όλοι γονατίσαμε από την κρίση. Άλλο, όμως, να γονατίζεις και να παλεύεις να σταθείς, άλλο το να επιλέγεις να σέρνεσαι. Ο Νίκος δεν αντελήφθη, ούτε πια θα το αντιληφθεί, ότι οι συνεργάτες του είναι (ήταν) το κεφάλαιό του και όχι οι Τίτλοι.
Τα «σήματα» έρχονται, παρέρχονται, αποδομούνται και ξεχνιούνται. Δείτε τον φάκελο της εκποίησης του ΔΟΛ για παράδειγμα. Η υπεραξία των τίτλων έχει εκμηδενιστεί. Η αξία τους απλώς δεν είναι ανιχνεύσιμη. «Τζάμπα πράμα» σκέπτονται οι επίδοξοι πλειοδότες. Αυτή είναι η μοίρα των τριών «Α». Αλαζονεία, Απληστία, Αμετροέπεια. Όταν συνοδεύονται και από τη βουλιμία, τότε το σετάκι είναι εκρηκτικό, διότι είναι αφόρητα αμαρτωλό. Όχι με την επίσης αφόρητη θρησκευτική έννοια. Αλλά με την κοινωνική και πολιτική του διάσταση.
Η πιάτσα είναι γεμάτη από κακά μαντάτα, Νίκο, και ο Μινώταυρος -ως γνωστόν- είναι αδηφάγος. Όπως έστρωσε ο καθένας θα κοιμηθεί. Άλλοι έμαθαν στα μεταξωτά. Άλλοι στα τραχιά στρωσίδια.
Ζougla.gr

Συνελήφθησαν 2 διαρρήκτες στην Καβάλα
Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, για απόπειρα διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών, ηλικίας 20, 19, 18 (άντρες) και 17 (γυναίκα) ετών, διότι, όπως προέκυψε, την 27-5-2017 το πρωί, στην Καβάλα, διέρρηξαν μία οικία χωρίς να αφαιρέσουν οτιδήποτε από το εσωτερικό της και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη δύο, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθόσον έγιναν αντιληπτοί από περίοικους και τράπηκαν σε φυγή. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς, ηλικίας 19 και 18 ετών, ενώ κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών, 1 διαρρηκτικό εργαλείο και 1 κινητό τηλέφωνο. 

ΥΠΕΣ: Απλή αναλογική στις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, αν… νομοθετήσει η Κυβέρνηση μέσα στο 2017!
«Αν η κυβέρνηση νομοθετήσει μέσα στο 2017, τότε οι αλλαγές θα μπορούν να εφαρμοστούν από τις επόμενες εκλογές». Ακόμη αναφερόμενος στο ζήτημα των πόρων προς την ΤΑ, έκανε γνωστό ότι από το 2017 προς το 2018 θα υπάρξει άμεση αύξηση της κρατικής επιχορήγησης των ΟΤΑ κατά 300 εκατ. ευρώ.
Αυτό τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στο θέμα της καθιέρωσης της απλής αναλογικής στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές με δηλώσεις του, από την Κρήτη και μετά την συνάντηση με αυτοδιοικητικούς παράγοντες. Ο ίδιος αναφερόμενος στο ζήτημα των πόρων προς την ΤΑ, έκανε γνωστό ότι από το 2017 προς το 2018 θα υπάρξει άμεση αύξηση της κρατικής επιχορήγησης των ΟΤΑ κατά 300 εκατ. ευρώ.
Ο υπουργός Εσωτερικών, επίσης τόνισε ότι η κυβέρνηση προωθεί αλλαγές ώστε η αυτοδιοίκηση να παίζει μεγαλύτερο και καταλυτικό λόγο στην υπόθεση της οικονομικής ανάπτυξης.
«Η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι να δώσουμε χώρο και να ενισχύσουμε τον ρόλο και των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε να παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην υπόθεση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας» τόνισε, μεταξύ άλλων, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για τα αποτελέσματα της συνάντησής του.

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ 
ΤΗ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΡΟΔΟΠΗ
Είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας, που ολόκληρος ο επιχειρηματικός κόσμος αντιμετωπίζει προβλήματα, να υπάρχουν επιχειρηματίες με ανεπτυγμένο το αίσθημα της κοινωνικής ευαισθησίας, να συμμετέχουν και να συνδράμουν  στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ευχαριστούμε την εταιρία Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε. (ΡΟΔΟΠΗ Α.Ε.), που ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα μας, έχοντας η ίδια έντονο το αίσθημα της ευαισθησίας και αναγνωρίζοντας την ευθύνη που της αναλογεί απέναντι στην κοινωνία, θα σκορπίσει τη χαρά και το χαμόγελο στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Με την προσφορά της σε υλικό κατασκευάζονται ειδικοί διάδρομοι πρόσβασης των Α.Μ.Ε.Α. στις παραλίες του Δήμου Τοπείρου.
Με την πρωτοβουλία αυτή, στηρίζει έμπρακτα τόσο το έργο του Δήμου όσο και τους συμπολίτες μας.
Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΥΤΣΟΜΙΧΑΛΗΣ

Green Week 2017 στο Εθνικό Πάρκο 
Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης
Το Green Week 2017 Nature το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο για την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική πολιτική πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες από τις 29 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου. Φέτος στο συνέδριο θα συζητηθεί η μέθοδος με την οποία η μετάβαση σε βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα δημιουργεί Πράσινες Θέσεις Εργασίας.
Οι Πράσινες Θέσεις Εργασίας αφορούν στον τομέα της γεωργίας, της μεταποίησης, της έρευνας και της ανάπτυξης, των διοικητικών δραστηριοτήτων και άλλων υπηρεσιών που συμβάλλουν σημαντικά στη διατήρηση ή την αποκατάσταση της ποιότητας του περιβάλλοντος. Η ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας, υλικών και νερού αποτελεί στόχο αυτών των επαγγελμάτων με ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση  όλων των μορφών αποβλήτων και ρύπανσης.
Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου - Βιστωνίδας - Ισμαρίδας είναι ανάμεσα στους οργανισμούς που εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συμμετέχουν στο Green Week 2017 Nature με δωρεάν ξεναγήσεις στα δύο Κέντρα Πληροφόρησης στο Πόρτο Λάγος και την Κεραμωτή για δύο μέρες 1 και 2 Ιουνίου 2017.
Η ξενάγηση περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ για το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και στη συνέχεια θα ακολουθεί περιήγηση, συνοδεία ξεναγών του ΦΔ, σε κοντινές περιοχές ενδιαφέροντος για ορνιθοπαρατήρηση. Ανάλογα με το ενδιαφερόμενο κοινό, υπάρχει η δυνατότητα οι προβολές και οι ξεναγήσεις να γίνουν και στα αγγλικά.
Παρακαλούμε ενημερώστε για τη συμμετοχή σας στο τηλ. 2541096646 για το Κέντρο Πληροφόρησης λιμνών Βιστωνίδας - Ισμαρίδας και στο τηλ. 2591051831 για το Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »