30 Μαΐου

ΞΑΝΑ ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΡΟΤΟΜΗ! Λένε Φανουράκης και παράταξη Κοινωνία Δημοτών, επικαλούμενοι… διαδικαστικούς λόγους!

30 Μαΐου
-Να απορρίψει  το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης την τοποθέτηση της προτομής του Εθνάρχη Κ. Καραμανλή, ζητάει ο Νίκος Ανταμπούφης του ΣΥΡΙΖΑ, ΟΧΙ στη προτομή θα ψηφίσει και πάλι ο Φανουράκης!
-Κ. ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ: Δεν… ανακατεύομαι, το κάνουνε λόγω των ενδοδημοτικών αντιθέσεών τους…
Το θέμα της προτομής του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ξάνθη, εξακολουθεί να «διχάζει» το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης εν όψει της αυριανής συνεδρίασης.
Συγκεκριμένα λίγες μέρες μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης, ο μεν δημοτικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Νίκος Ανταμπούφης για 2η φορά με επιστολή του στον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου λέει ΟΧΙ στην τοποθέτηση της Προτομής και ζητάει μάλιστα από το δημοτικό συμβούλιο να καταψηφίσει,  για  2η φορά όμως και η παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ θα ψηφίσει σύσσωμη ΚΑΤΑ σύμφωνα με δηλώσεις του Μανώλη Φανουράκη στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή», για διαδικαστικούς ναι μεν λόγους… αλλά προφάσεις εν αμαρτίες, όπως χαρακτηριστικά λένε μέλη του Συλλόγου Φίλων Εθνάρχη στη Ξάνθης!!!
Το πιο ωραίο απ’ όλα; Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης όταν του τέθηκε χθες υπόψη το 2ο ΟΧΙ του Μανώλη Φανουράκη, σχολίασε ως εξής: «Δεν… ανακατεύουνε, αυτοί εκεί το κάνουνε λόγω των ενδοδημοτικών αντιθέσεών τους».
Βγάλτε λοιπόν συμπέρασμα.
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 
ΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΠΟΥΦΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
Πιο αναλυτικά: Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ για τη ΞΑΝΘΗ» Νίκος Ανταμπούφης όχι μόνο επιμένει στο αρχικό ΟΧΙ που είπε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ως μέλος, αλλά με επιστολή του στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης ζήτησε χθες από το Σώμα να απορρίψει την τοποθέτηση της προτομής του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Ιδού αναλυτικά όλη η επιστολή του:
ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ. Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΦΩΤΟΣ
Μέσα σε είκοσι δύο (22) ώρες το αίτημα συζητήθηκε στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ξάνθης, κατόπιν εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στη συνέχεια αναρτήθηκε. Η σκυταλοδρομία τελειώνει με την επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ποτέ άλλοτε δεν διεκπεραιώθηκε θέμα με τέτοια ταχύτητα.
Πρόκειται βεβαίως για την έγκριση τοποθέτησης αγάλματος του Κ. Καραμανλή. Η δημοτική αρχή επέλεξε διαδικασίες fast track και χωρίς γραπτή γνωμοδότηση, μαγνητοφώνηση της συνεδρίασης, τεχνική έκθεση, αρχιτεκτονική μελέτη καταπάτησε τις διαδικασίες και προχώρησε στην προαποφασισμένη έγκριση. Πραγματικά, δεν αντιλαμβανόμαστε το επείγον του θέματος.
Παράλληλα, εκτιμούμε ότι το αίτημα του συλλόγου που προωθεί την τοποθέτηση του αγάλματος δεν αποτελεί προτεραιότητα ή πρόταση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών/σων μας. Πιστεύουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης πρέπει να αντιμετωπίσει με τη δέουσα προσοχή και αίσθημα ευθύνης την απόφασή του, διότι η τοποθέτηση ενός αγάλματος δεν αποτελεί μόνο συμβολική ενέργεια αλλά επιφέρει μόνιμες επεμβάσεις στον χώρο της πόλης, στον χαρακτήρα της και στην έξωθεν μαρτυρία της. Επίσης πιστεύουμε ότι μια απόφαση του τύπου πλειοψηφία-μειοψηφία δεν είναι ισχυρή, ούτε εξυπηρετεί τη λογική ακόμη και της ίδιας της πρότασης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να αφουγκραστεί τη βούληση των δημοτών/σων μας και να απορρίψει την τοποθέτηση του αγάλματος.
Θεωρούμε ότι τώρα είναι η ιστορική περίοδος που πρέπει να αφαιρέσουμε και όχι να προσθέσουμε τέτοιου είδους αγάλματα και μνημεία στην πόλη μας. Πρέπει να αφαιρέσουμε όλα εκείνα που αναφέρονται σε δύσκολες εποχές και εξακολουθούν να διχάζουν. Δεν πρέπει να λειτουργήσει η δημοτική αρχή με λογική πολιτικής επικυριαρχίας. Η τεχνητή, ελέω εκλογικού νόμου, απόλυτη πλειοψηφία που διαθέτει, πρέπει σε τέτοιου είδους ζητήματα να επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και να μην περιχαρακώνεται πίσω από τις σαφέστατα χρωματισμένες πολιτικές επιλογές ενός συλλόγου.
Κατά την τελευταία προεκλογική περίοδο, η δημοτική αρχή διακήρυττε σε όλους τους τόνους την κομματική της ανεξαρτησία. Η ίδια, με τις τελευταίες ενέργειες και επιλογές της αποκαλύπτει ότι επρόκειτο για λόγια του αέρα.  
Για τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΕΣ για τη ΞΑΝΘΗ
Νίκος Ανταμπούφης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »