*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Μαΐου

See Through Μια συγκινητική ιστορία απο τα δικαστήρια Κομοτηνής...

27 Μαΐου

Άκουσον! Άκουσον!
*Μία πραγματική και συγκινητική ιστορία από τα δικαστήρια της Κομοτηνής στην οποία ήταν μάρτυρας μετέφερε στην εφημερίδα «Χρόνος» Κομοτηνής ο γνωστός δικηγόρος από την Ξάνθη Στέργιος Γιαλάογλου, εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό του, για το που οδεύουμε τελικά…
-Περίμενα την σειρά μου και είδα αυτόν τον κύριο, έναν αξιοπρεπέστατο κύριο, ο οποίος εισήχθη σιδηροδέσμιος με χειροπέδες την ώρα της εκδίκασης. Εκδικαζόταν η αίτηση μετατροπής της ποινής του. Εκείνος είπε ότι παραιτούμαι από την αίτηση, δεν θέλω να συζητηθεί, θέλω να μείνω φυλακή!
……
*Η πρόεδρος –σημειώνει ο Στέργιος Γιαλάογλου- έκανε ομολογουμένως μία συγκινητική προσπάθεια να τον μεταπείσει, να του πει ότι υπάρχει δυνατότητα των δόσεων και άμα χάσετε τις δόσεις μπορείτε να ζητήσετε και να μετατραπεί σε κοινωφελή εργασία. Αυτός όμως ήταν ανένδοτος, είπε εγώ προτιμώ να μείνω φυλακή, δεν αντέχω το άγχος των δόσεων, δεν μπορώ να ξέρω ότι χρωστάω, θέλω να μείνω μέσα και παραιτήθηκε!!!!
……
*«Αυτό από μόνο του δείχνει και μια ιδιαίτερη περίπτωση, εγώ ξέρω ότι ο άνθρωπος κάνει προσπάθεια να μη μπει φυλακή και ο νομοθέτης δίνει τη δυνατότητα. Όμως είναι τόσο κουρελιασμένη η αξιοπρέπεια πολλών από τους συμπολίτες μας, οι οποίοι προτιμούν να μείνουν στη φυλακή. Θεωρούν ότι τουλάχιστον εκεί είναι καλύτερα από το να  αντιμετωπίζουν έξω το άγχος των οικονομικών εκκρεμοτήτων και των δόσεων. Λυπηρό βέβαια αλλά πραγματικότητα», επεσήμανε ο Στέργιος, καθώς πολλοί από τους καταδικασθέντες προτιμούν πλέον την… ασφάλεια της φυλακής!
Έτσι και το δημόσιο βγαίνει ζημιωμένο γιατί δεν παίρνει χρήματα από τη μετατροπή, ενώ πληρώνει και την… φιλοξενία του καταδικασθέντος.
......
*Και με πιο απλά λόγια της ανθρώπινης αυτής μαρτυρίας του γνωστού δικηγόρου.
-Η παραπάνω μαρτυρία καταδεικνύει ότι ακόμα και αυτή η υπερηφάνεια μας τίθεται έτσι εν αμφιβόλω!
......
Η Επιτροπή Ειρήνης Ξάνθης (Παράρτημα της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη), ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, η Ένωση  Γονέων του Νομού Ξάνθης και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και  Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης ολοκληρώνουν τη δράση «Να Σκέφτεσαι τους Άλλους», παρουσιάζοντας από τις 10 το πρωί μέχρι τις 1 το μεσημέρι τα έργα των μαθητών της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης με βραβεύσεις, απαγγελίες, νεανικό μουσικό πρόγραμμα, θεατρικό παιδιών 
δημοτικού, παρουσίαση πρωτότυπου υλικού εικόνας και ήχου.

Εορτασμός της «Παγκόσμιας Ημέρας Βιοποικιλότητας»
στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης
Την Πέμπτη 25 Μαΐου γιορτάστηκε η  Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, με τη συμμετοχή 24 μαθητών, της Δ΄ τάξης,  του 5ου 12/θ δημοτικού σχολείου Ξάνθης.
Το πρόγραμμα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοποικιλότητας, ξεκίνησε με μία πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση των παιδιών σχετικά με τη σημασία και τη σημαντικότητα της βιοποικιλότητας. Ακολούθησε επίσκεψη στη Λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγους για  παρατήρηση πουλιών μέσω τηλεσκόπιου. Τέλος τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το δασάκι του Πόρτο Λάγους, έξω από την αποικία  των ερωδιών, και  μέσω δύο πρωτότυπων περιβαλλοντικών διαδραστικών παιχνιδιών, είχαν τη δυνατότητα να μάθουν για πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας του Εθνικού Πάρκου.
Το πρώτο ήταν παιχνίδι ρόλων και παράλληλα παιχνίδι χαμένου θησαυρού και το δεύτερο ήταν παιχνίδι αναγνώρισης ειδών ορνιθοπανίδας, μέσω ανεύρεσης ειδικών καρτών. Τα παιδιά έμειναν ενθουσιασμένα και από τα δυο παιχνίδια.
Είναι καιρός, να καταλάβουμε όλοι μας, τη σημασία της διατήρησης της ισορροπίας στο περιβάλλον. Ας γίνουμε λοιπόν οι πρεσβευτές για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Να προστατεύσουμε τους βιότοπους που ζουν και να διατηρήσουμε ένα ζωντανό πλανήτη για το δικό μας καλό.
Δικογραφίες σε 4 άτομα για κλοπές ρεύματος
σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα
Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, για κλοπή, σε βάρος 53χρονου ημεδαπού, διότι, όπως προέκυψε, προέβαινε σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., έχοντας παραβιάσει το μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην οικία του στην Αλεξανδρούπολη.
Επίσης σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, για κλοπή, σε βάρος τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 51, 32 (άντρες) και 68 (γυναίκα) ετών, διότι, όπως προέκυψε, προέβαιναν σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., έχοντας παραβιάσει τους μετρητές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις οικίες τους στην πόλη της Καβάλας, τον Αμυγδαλεώνα και το Ζυγό Καβάλας.

Ανακοίνωση της Περιφέρειας ΑΜΘ για τους Μελισσοκόμους
Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικότερα από την Διεύθυνση  Αγροτικής Οικονομίας ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος για τη Βελτίωση των συνθηκών Παραγωγής και Εμπορίας των προϊόντων της Μελισσοκομίας έτους 2017 εγκύκλιος ΥΠΑΑΤ με αρ.Πρωτ.681/55638/22-05-2017(ΑΔΑ: ΩΖΙΑ4653ΠΓ-4ΛΤ), καλούνται  όλοι οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι να υποβάλουν αίτηση στη ΔΑΟΚ ή στο Κέντρο Μελισσοκομίας, στη ζώνη ευθύνης του οποίου ανήκει ο αιτών μέχρι 14/6/2017.
Η Αίτηση – Δήλωση είναι κοινή για τις δύο δράσεις και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αιτηθούν, εφόσον το επιθυμούν, την ένταξή τους ταυτόχρονα και στις δύο δράσεις.
Η Αίτηση – Δήλωση είναι αναρτημένη στον ιστότοπο της Περιφέρειας www.pamth.gov.gr (βασικό μενού: Ενημέρωση, κατηγορία: Γραφείο Τύπου και στο μενού Ενημέρωση Πολιτών, κατηγορία: Νέα Διευθύνσεων, καρτέλα: Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής - Ανακοινώσεις).
Για περισσότερες πληροφορίες  οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται  στις  Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων που υπάγονται.
Ε.Π.
Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος
της Διεύθυνσης κ.α.α
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΛΑΤΣΟΣ

Από τις 13 Ιουνίου νέα ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη - Λήμνος - Λαύριο
Η SAOS FERRIES η ακτοπλοϊκή εταιρεία με έδρα τη Σαμοθράκη εγκαινιάζει τη νέα της γραμμή στο Βόρειο Αιγαίο με το ΣΑΟΣ ΙΙ.
Το επιβατικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει από το Λαύριο στην γραφική Λήμνο και την ονειρεμένη Σαμοθράκη απολαμβάνοντας τη φιλοξενία και την αξιοπιστία του ΕΓ/ΟΓ ΣΑΟΣ ΙΙ.
Από τις 13 Ιουνίου 2017, και μέχρι 3 Σεπτεμβρίου 2017, τo ΣΑΟΣ ΙΙ θα αναχωρεί μία φορά την εβδομάδα, κάθε Τρίτη στις 09:00 από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με προορισμούς, την Καμαριώτισσα της Σαμοθράκης, την Μύρινα της Λήμνου και το λιμάνι του Λαυρίου.
Στη συνέχεια το ΣΑΟΣ ΙΙ μία φορά την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη, θα αναχωρεί στις 07:00 από το λιμάνι του Λαυρίου με προορισμούς την Μύρινα της Λήμνου, την Καμαριώτισσα της Σαμοθράκης και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Η SAOS FERRIES, με την έναρξη της νέας γραμμής και για τη στήριξη της τουριστικής κίνησης ιδιαίτερα της Σαμοθράκης, προχωρά σε μια ιδιαίτερα ελκυστική τιμολογιακή πολιτική στα εισιτήρια επιβατών και Ιδιωτικής Χρήσης Αυτοκινήτων για την αντίστοιχη περίοδο (13/6 έως 3/9/2017).

Σταθάκης: Αλλαγές στην κλίμακα χρεώσεων 
του ηλεκτρικού ρεύματος
Αλλαγές στην κλίμακα χρεώσεων του ηλεκτρικού ρεύματος και τις χρεώσεις για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης.

«Η χρεώση του ρεύματος θα γίνεται πιο ομαλά» είπε ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, καθώς σήμερα οι τιμές χρέωσης είναι προοδευτικές με χαμηλή χρέωση έως 1500 κιλοβατώρες, ενώ όταν ξεπεραστεί το όριο ολόκληρη η κατανάλωση επιβαρύνεται με το τιμολόγιο της νέας κλίμακας. Λόγω του «σκληρού χειμώνα» πολλά νοικοκυριά ξεπέρασαν το όριο των 1500 KW και βρέθηκαν αντιμέτωπα με υψηλότερες χρεώσεις είπε ο κ. Σταθάκης, για να προσθέσει πως η διόρθωση για τη χρέωση στις ΥΚΩ θα ισχύσει από τον επόμενο χειμώνα. Διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξει αύξηση στο νερό, σημειώνοντας πως η χώρα εκπλήρωσε την ευρωπαϊκή της υποχρέωση να γνωρίζει πως καταναλώνεται το νερό, αλλά δεν έχει υποχρέωση για αυξήσεις.


Συνελήφθησαν 2 Πακιστανοί στην Εγνατία οδό, προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 10 μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν το Σάββατο (27-5-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 31 και 15 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.
Αναλυτικότερα, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας (ύψος Άσπρων Χωμάτων), οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 15χρονο και συνοδηγό τον 31χρονο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. 
Ακολούθως, στο ύψος του Άγιου Σύλλα Καβάλας, το όχημα εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και ανετράπη.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές, μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.
Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίστηκαν δύο (2) από τους διακινούμενους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου και νοσηλεύονται.
Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.
Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 15χρονου, περιλαμβάνει επίσης παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »