27 Μαΐου

Δυο σπουδαίες παραστάσεις αφιερωμένες στο ποιητικό έργο του Νίκου Καββαδία απο τα ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ Του Νέστου

27 Μαΐου

 Στις 20 και 21 Μαΐου στον Πολυχώρο Τέχνης και σκέψης , Οικία Μάνου Χατζιδάκι σημειώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι δύο παραστάσεις  αφιερωμένες στο ποιητικό έργο του Νίκου Καββαδία από το θεατρικό εργαστήρι Ανατολικά  Του Νέστου.
 Το ¨Σχέδιο Νίκος Καββαδίας¨ ήταν ένα όραμα ετών  των διδασκόντων του θεατρικού εργαστηρίου και υλοποιήθηκε με πολύ προσπάθεια, αγάπη , πάθος και έμπνευση ,σε ένα κοινό δημιουργικό ταξίδι με τους σπουδαστές  του εργαστηρίου οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους,  σ΄αυτό το εγχείρημα.
 Οι θεατές, που κατέκλεισαν και τις δύο ημέρες τους χώρους της οικίας Μ Χατζιδάκι, απόλαυσαν , αγκάλιασαν  και χειροκρότησαν  την παράσταση επιβραβεύοντας τους συντελεστές , δίνοντας ερείσματα για τη συνέχεια στην προσπάθεια, αποδεικνύοντας  έμπρακτα την ουσιαστική αμφίδρομη επικοινωνία.
  Το θεατρικό εργαστήρι Ανατολικά Του Νέστου  θέλει να ευχαριστήσει από καρδιάς τους  σπουδαστές  του για αυτό το υπέροχο  ταξίδι, την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης για τη χρήση  του επιβλητικού χώρου, την Τηλεπικοινωνιακή Ένωση Θράκης για την διάθεση του Ραδιοτηλεγραφικού υλικού που έδωσε την αίσθηση του «Μαρκόνι» Νίκου Καββαδία στην παράσταση  και τέλος το “Bakero Barbershop” που κάλυψε τα απαραίτητα έξοδα της παραγωγής, δίνοντας τη δυνατότητα στην «τέχνη» να ευδοκιμήσει και να εκτεθεί  στο κοινό.
Το ταξίδι συνεχίζεται με την παράσταση «Σχέδιο Νίκος Καββαδίας»  να συμμετέχει και στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής και το «Ανατολικά του Νέστου» να παρουσιάζει στις 28 και 29 Ιουνίου 2017 την «Όπερα της πεντάρας», το γνωστό  αριστούργημα του Μπρέχτ, με πολλά κοινωνικά μηνύματα για το  «σήμερα»,  στο ανοιχτό Δημοτικό θέατρο, κλείνοντας, πιστεύουμε με επιτυχία, μια ακόμη εκπαιδευτική- θεατρική χρονιά.
 Το θεατρικό εργαστήρι Ανατολικά Του Νέστου ,  έχοντας τη βαθύτατη πίστη πως ο πολιτισμός και η τέχνη μπορεί να αποτελέσουν σανίδα σωτηρίας στους ¨άγριους¨ καιρούς που διανύουμε,  δεσμεύεται  ότι θα συνεχίσει το δημιουργικό του έργο με ευθύνη επαγγελματισμό και  συνέπεια.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »