*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Μαΐου

See Through Ηγετική φυσιογνωμία του νέου Συνεταιριστικού Κινήματος εν Ελλάδι ο Αλέξανδρος Κοντός

25 Μαΐου
Θερμή υποδοχή στο Βόλο, έτυχε ο πρώην Υπουργός και Πρόεδρο του ΣΑΣΟΕΕ Αλέξανδρος Κοντός από τους συνεταιριστές και αγρότες της Θεσσαλίας! Η ηγετική του φυσιογνωμία στο Συνεταιριστικό Κίνημα, αναγνωρίζεται πλέον από όλους… και Πανελλήνια!
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Το γελοίον του πράγματος….»!
-Κρυπτοαριστεροί» κουλτουριάρηδες που λειτούργησαν ως… Χουντικοί, τους εμφανίζουν κάποιοι μετά θάνατον μέχρι και… αντιστασιακούς! Έλεος…
…….
*Βέβαια ο γιατρός Γιάννης Αγκόρτσας -που δεν έχω και τις καλύτερες των σχέσεων-γνωρίζει καλά σε ποιους αριστεροχουντικούς αναφέρομαι…
-Το ερώτημά μου ωστόσο είναι άλλο. Γιατί δεν τον «ρωτάνε» οι όψιμοι… αριστεροί, τι άποψη έχει για τους… «αριστερούς» κουλτουριάδηδες και πνευματικούς ανθρώπους της εποχής του! Δηλαδή επί Χούντας… Θα είχε ενδιαφέρον η άποψή του.
……
*Όπως επίσης ενδιαφέρον θα είχε και η άποψη του επίσης Πνευματικού και Ιστορικού της Πόλης, Πέτρου Γεωργαντζή για όλους αυτούς τους… αριστερούς που επί Χούντας και αργότερα επί Θανόπουλου (του χειρότερου διορισμένου Νομάρχη που πέρασε από τη Ξάνθη) όχι μόνο δεν διώχτηκαν ΠΟΤΕ, αλλά και ευημερούσαν!
(σ.σ. Κάποτε δεν πρέπει να πέσουν και οι μάσκες αλλά και να απομυθοποιηθούν οι μύθοι;).
……
*Από 1 μέχρι 20 Ιουνίου θα γίνονται εγγραφές και επανεγγραφές νηπίων που γεννήθηκαν από 1/1/2013 μέχρι 31/3/2015, στα τμήματα παιδικών σταθμών Μαγγάνων, Εξοχής, Αβάτου και Τοξοτών.
……
*Τα εγγραφόμενα στους παιδικούς σταθμούς παιδιά προέρχονται κατά κύριο λόγο από την περιοχή του εδρεύει το τμήμα παιδικού σταθμού στον οποίο ανήκουν, χωρίς να αποκλείεται και η περίπτωση εγγραφής παιδιού που διαμένει σε όμορη περιοχή και η εγγραφή είναι εφικτή λόγω της ύπαρξης κενής θέσης ή με την εγγραφή εξυπηρετείται ιδιαίτερα οξυμένη κοινωνική ανάγκη των γονέων και με σειρά προτεραιότητας την ημερομηνία υποβολής της αίτησης…
……
Την παρέμβαση της εισαγγελέος του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, προκάλεσε το διαδικτυακό παιχνίδι της «Μπλε Φάλαινας», που οδηγεί νέους σε αυτοκτονία, μετά και τα κρούσματα που εμφανίστηκαν στη χώρα μας. Η κα. Δημητρίου ζήτησε από τους εισαγγελείς ανηλίκων της χώρας να προβούν σε όλες τις ενέργειες για την έγκυρη πρόληψη παρόμοιων περιστατικών, ενώ ζήτησε επίσης να ενημερώσουν τους ανήλικους των περιοχών της αρμοδιότητάς τους για την επικινδυνότητα του παιχνιδιού. Σημειώνεται ότι, όπου υπάρχουν τέτοια κρούσματα και έχουν καταγγελθεί, οι εισαγγελικές αρχές διεξάγουν ήδη έρευνες σχηματίζοντας αντίστοιχες δικογραφίες.

Συνάντηση Mέτιου με τους Προέδρους των Συνδέσμων Βιομηχανιών και Βιοτεχνιών της Περιφέρειας ΑΜΘ -Από φωτογραφίσεις… σκίζει!
Συνάντηση είχε στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τους Προέδρους των Συνδέσμων Βιομηχανιών και Βιοτεχνιών της Περιφέρειας.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες του κλάδου στην περιοχή και συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία με τη Διοίκηση και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την εξασφάλιση χρηματοδότησης με σκοπό τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων. 
Στη συνάντηση πήραν μέρος ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνιών-Βιομηχανιών και Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Έβρου κ. Χρήστος Γιορδαμλής, ο Γραμματέας του Συνδέσμου κ. Παύλος Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Βιοτεχνιών Ροδόπης κ. Ιάκωβος Φραντζής, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Βιοτεχνιών Ξάνθης κ. Αθανάσιος Πατσατζής, η Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου κ. Έλενα Ροφαέλα και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Βιοτεχνιών Ανατολικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου, το Σάββατο 27/5 
στα εγκαίνια της εταιρίας SELECTA HELLAS στο Ερατεινό Χρυσούπολης
Το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 στις 10.30πμ στο Ερατεινό Χρυσούπολης Καβάλας θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της εταιρίας μας SELECTA HELLAS χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, Προκοπίου, καθώς επίσης και με την παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευαγγέλου Αποστόλου, του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκου Μπόλαρη, του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, κ. Μέτιου Χρήστου, του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κ. Μαρκόπολου Θεοδώρου, των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Εμμανουηλίδη Δημητρίου και Μορφίδη Κωνσταντίνου, του βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Καβάλας, κ. Παναγιωτόπουλου Νικολάου, του Δημάρχου Νέστου, κ. Τσομπανόπολου Ευαγγέλου. Επίσης θα παρευρεθούν Γεωπόνοι, καθηγητές τωνΓεωπονικών Πανεπιστημίων ΑΠΘ ΚΑΙ ΔΠΘ, υπηρεσίες από την Βόρεια Ελλάδα, πελάτες από Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και πλήθος άλλου κόσμου.
Μετά την τέλεση του Αγιασμού θα ακολουθήσει ξενάγηση στους χώρους του θερμοκηπίου. Στη συνέχεια θα απευθύνθούν χαιρετισμοί και αμέσως μετά θα παρατεθεί γεύμα
Η εταιρία SELECTA HELLAS είναι μία νέα εταιρία στο χώρο της Ανθοκομίας και γενικότερα στον πρωτογενή τομέα. Προήλθε από τη συνένωση της γερμανικής εταιρίας SELECTA ONE και των ελληνικών εταιριών ΑΓΡΟΧΟΥΜ ΑΕ και ΑΓΡΟΦΛΟΡΑ ΑΕ. Η επένδυση που υλοποιήθηκε μέχρι στιγμής ανέρχεται στα 7.000.000€ σε Α΄ φάση με 35 στρέμματα θερμοκήπια, σε Β΄ φάση άλλα περίπου 25 στρέμματα ύψους 3.000.000€.

33χρονος καλλιεργούσε 58 φυτά κάνναβης 
στην αυλή του σπιτιού του στην Πετρούσσα Δράμας
Συνελήφθη την Τρίτη (23-5-2017) το μεσημέρι, στην Πετρούσσα Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προσοτσάνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια φυτών κάνναβης.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να καλλιεργεί στην αυλή του σπιτιού του πενήντα οκτώ (58) φυτά κάνναβης, ύψους από 10 έως 20 εκατοστά, καθώς επίσης να κατέχει στο εσωτερικό του μία (1) νάιλον συσκευασία με σπόρους κάνναβης.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω φυτά κάνναβης και οι σπόροι κάνναβης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Στον Έβρο ο εμπορικός ακόλουθος των ΗΠΑ στην Ελλάδα
Διήμερη περιοδεία στον Έβρο, έκανε ο εμπορικός ακόλουθος των ΗΠΑ στην Ελλάδα Μπράιν Λάρσον, ανταποκρινόμενος στην προσκληση που δέχτηκε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, Κώστα Χατζημιχαήλ.

Η περιήγηση του αμερικανού αξιωματούχου ξεκίνησε από το Διδυμότειχο και την γαλακτοβιομηχανία «Εβροφάρμα». Μετά την ξενάγηση των Θανάση και Χρήστου Παπαζηλάκη, ο κος Λάρσον δήλωσε εντυπωσιασμένος από την μονάδα και άδραξε την ευκαιρία για να εξάρει τη σημασία των οικογενειακών επιχειρήσεων, επικροτώντας το παράδειγμα της Εβροφάρμα που μετράει αισίως 20 χρόνια ζωής, με ετήσιο κύκλο εργασιών ύψους 30 εκ ευρώ και εξαγωγική δραστηριότητα σε πάνω από δέκα χώρες ανά την Ευρώπη.Με την ίδια αφορμή, ο κος Λάρσον δήλωσε ότι η μεσογειακή διατροφή στην Αμερική είναι πολύ αγαπητή, σημειώνοντας ότι όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις του διατροφικού κλάδου που έχουν «ανοιχτεί» στην Αμερική, έχουν επιτύχει, ενθαρρύνοντας εμμέσως πλην σαφώς το πέρασμα των Ελλήνων επιχειρηματιών στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Από το Διδυμότειχο, όπου εδρεύει η Εβροφαρμα, ο κος Λάρσον μετέφερε την αμερικανική αισιοδοξία για την αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας, υπό το την προϋπόθεση βέβαια ότι και η κυβέρνηση θα στέρξει τις προσπάθειες των ΜΜΜ επιχειρήσεων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Παράλληλα, έδωσε έμφαση και στην ενέργεια αναφερόμενος στον σχεδιαζόμενο σταθμό LNG της Αλεξανδρούπολης, ενώ στους αναπτυξιακούς μοχλούς της ελληνικής οικονομίας, συμπεριέλαβε και τον τουρισμό.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »