*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Μαΐου

See Through Πως σχολίασε ο Τσέπελης στον Δημαρχόπουλο την φωτογραφία που βλέπετε;

16 Μαΐου
«Ότι και να κάνεις Μπάμπη, ο γιατρός δεν κατεβαίνει μαζί σου…»
(Σ.Σ. Ούτε και με τον Ανταμπούφη, ή τον  Φανουράκη φαντάζομαι…)
ΑΚΟΥΣΟΝ!ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Συνολικά 53 παραβάσεις (τρεις για «μαύρη» εργασία, 35 για υποδηλωμένη εργασία και άλλες δεκαπέντε να καλύπτουν σειρά άλλων προβλέψεων της εργατικής νομοθεσίας) διαπίστωσε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕπΕ) στους 103 ελέγχους που διενήργησε σε καταστήματα της αλυσίδας "Mikel" σε όλη τη χώρα. Και επέβαλε τις προβλεπόμενες κυρώσεις.
……
*Τα πρόστιμα που κατά καιρούς επιβάλλονται και η κατακραυγή για μερικά 24ωρα, δεν έχουν πτοήσει διόλου την εργοδοσία της συγκεκριμένης επιχείρησης που προφανέστατα δεν υπολογίζει το πενιχρό κόστος των προστίμων μπροστά στα υπέρογκα κέρδη της.
……
*Άλλωστε ουδείς εκ των καταναλωτών που την προτιμούν δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για το «μαύρο» της μητρώο είτε γιατί δεν γνωρίζουν (σχεδόν ποτέ δεν έχει «παίξει» κάποιο σοβαρό ρεπορτάζ για το θέμα στα μεγάλα Μ.Μ.Ε. -υποθέτουμε εντελώς τυχαία) είτε γιατί προτιμούν να κάνουν ότι δεν γνωρίζουν καθώς υποθέτουν ότι δεν τους αφορά άμεσα!...
……
*Θα έπρεπε όμως, γιατί θα μπορούσε να είναι δικός τους φίλος, αδελφός, παιδί ή σύντροφος ο 22χρονος διανομέας των "Mikel" που άφησε την τελευταία του πνοή στις 9 Μαρτίου μετά από επτά μέρες στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν βαριά τραυματισμένος, σε ατύχημα που σωματεία του κλάδου κατήγγειλαν ότι οφειλόταν στην υπερεντατικοποίηση της εργασίας και την αφόρητη πίεση που δέχονται όσοι δουλεύουν στην αλυσίδα.
……
*Όλα αυτά όμως είναι «ψιλά γράμματα» γιατί σύμφωνα με το περιοδικό "Forbes" τα Mikel είναι ο μέγας ανταγωνιστής των "Starbucks", εκτός της Ελλάδας και στο Ντουμπάι πλέον όπου επεκτείνεται η αλυσίδα έχοντας ήδη ανοίξει επτά καταστήματα. Άντε και σ’ ανώτερα…
……
*Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Αβδήρων παίρνοντας αποφάσεις για οκτώ θέματα στην ημερήσια διάταξη. Μεταξύ των θεμάτων, εγκρίθηκε η 9η ανάληψη υποχρέωσης δαπανών προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017, διάθεση πιστώσεων με εισηγήτρια την κυρία  Αρχοντία Τσάκου, προϊσταμένη Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών στην οποία κάναμε με επιστολή μας κάποια ερωτήματα αλλά ακόμη δεν μας απάντησε. Γιατί κυρία Ιωακειμίδου;

Κανονικά το Σαββατοκύριακο τα βραδινά Ακτοπλοϊκά Δρομολόγια Κεραμωτή-Λιμένα
Με απόφαση που έλαβε νωρίς το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, θα εκτελεστούν στη γραμμή Κεραμωτής-Λιμένα 2 επιπλέον ακτοπλοϊκά δρομολόγια το Σάββατο και άλλα 2 την Κυριακή.
Η σημασία της απόφασης αυτής έγκειται στο ότι οι ώρες εκτέλεσης των δρομολογίων είναι ακριβώς αυτές που είχαν ζητήσει πρόσφατα οι δύο ναυτιλιακές εταιρείες και για τις οποίες το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών γνωμοδότησε ότι εφόσον δεν είχε κατατεθεί αντίστοιχο αίτημα από την τρίτη εταιρεία δε θα έπρεπε να γίνει αποδεκτό το εν λόγω αίτημα.

Σε κατάσταση «Υβριδικού πολέμου»
οι Εθνοφύλακες στον Έβρο
Το Δ΄ Σώμα Στρατού, με την 29 Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία, πραγματοποίησε άσκηση Εθνοφυλάκων σε αντικείμενα αντιμετώπισης υβριδικών απειλών.
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή Εθνοφυλάκων από τα Τάγματα Εθνοφυλακής ΡΟΔΟΠΗΣ, ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΣΑΠΩΝ, ΞΑΝΘΗΣ, ΝΕΣΤΟΥ και ΕΧΙΝΟΥ, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής τους εκπαίδευσης. Να τονίσουμε επίσης πως σύμφωνα με το Κέντρο Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων, ο Υβριδικός Πόλεμος είναι μια στρατιωτική στρατηγική που συνδυάζει στοιχεία συμβατικών πολεμικών επιχειρήσεων, μη συμβατικού πολέμου, καθώς και κυβερνοπολέμου. Συνδυάζοντας στρατιωτικές δράσεις με ανατρεπτικές προσπάθειες, ο επιτιθέμενος προσπαθεί να αποφύγει την ευθεία απόδοση ευθυνών, κυρώσεων ή και αντεπιθέσεων.
Ο όρος "Υβριδικός Πόλεμος" χρησιμοποιείται ακόμα για να περιγράψει τις ευέλικτες και πολύπλοκες δυναμικές της μάχης που απαιτούν μια εξαιρετικά προσαρμόσιμη και ευέλικτη απάντηση.

Προκλητική προσευχή τούρκων εθνικιστών στην Αγιά Σοφιά
Οι φετινές εκδηλώσεις για την 564η επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης που εορτάζεται κάθε χρόνο στην Τουρκία, ξεκίνησαν ήδη δύο εβδομάδες πριν από την 29η Μαΐου, με μια προκλητική ενέργεια.
Ο «Σύνδεσμος Νεολαίας Ανατολής» απηύθηνε πρόσκληση προς του πιστούς να συμμέτεχουν τα ξημερώματα του Σαββάτου σε πρωινή προσευχή έξω από την Αγιά Σοφιά, απαιτώντας την επαναλειτουργία του ιστορικού μνημείου της Ορθοδοξίας, και μουσείου από το 1937, ως τζαμί.
Χιλιάδες μουσουλμάνοι ανταποκρίθηκαν, και προσευχήθηκαν στις 4 τα ξημερώματα στον περίβολο έξω από την Αγιά Σοφιά (ξεχωριστά οι άντρες και οι γυναίκες), φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα όπως «να σπάσουν οι αλυσίδες, να ανοίξει η Αγιά Σοφιά» και «ο Αλλάχ είναι Μεγάλος». Μάλιστα πολλοί ήταν εκείνοι που ταξίδεψαν για αυτό τον σκοπό, καθώς στο μνημείο κατέφθασαν πολλά πούλμαν.
Μάλιστα, σε μια ενέργεια με ιδιαίτερο συμβολισμό, ο ιμάμης που επιλέχθηκε είναι ο Mohammed Ali El-Abbasi, που λειτουργεί σε ένα από τα πιο σημαντικά τζαμιά του μουσουλμανικού κόσμου, στο Meshid-I Aksa της Ιερουσαλήμ. Στην προσευχή συμμετείχε ο πρόεδρος της ένωσης ιερωμένων Συρίας Seyh Usame Er Rifai.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΓΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΑΝΘΗΣ
Τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο επισκέφθηκαν την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του Ινστιτούτου Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (Γ. Μαυρογιάννης Γ.Γραμματέας, Χ. Σμυρνιώτης Αντιπρόεδρος, Δ. Εξίογλου και Β. Αρβανιτίδης μέλη του ΔΣ).
Οι εκπρόσωποι του φορέα ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και το ΙΓΜΕ, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα την δυσλειτουργία του φορέα.
Τόνισαν ότι 200 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για δεύτερο μήνα, ενώ έχουν σταματήσει όλα τα προς υλοποίηση ελληνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα προϋπολογισμού άνω του 1.500.000€, καθώς και η ουσιαστική εμπλοκή του ΙΓΜΕ στην εκτέλεση έργων του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 15.000.000€.
Ο κ. Δημαρχόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το Ινστιτούτο αποτελεί ένα σπουδαίο εργαλείο, που με τις έρευνές του συμβάλει στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου (μάρμαρα, γεωθερμία, μεταλλικά ορυκτά, βιομηχανικά ορυκτά, υπόγεια νερά, κλπ.) στο Νομό μας, αλλά και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Α.Μ.Θ.
Θα πρέπει άμεσα να βρεθούν λύσεις έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΙΓΜΕ, αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτό.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »