16 Μαΐου

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ Prorata: ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ 10 ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

16 Μαΐου
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην δυνητική εκλογική επιρροή, συγκεντρώνει ποσοστό 30% (33% τον Μάρτιο) και ο ΣΥΡΙΖΑ 20% (19% τον Μάρτιο)
Διαφορά 10 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Prorata που διενεργήθηκε για την Εφημερίδα των Συντακτών
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην δυνητική εκλογική επιρροή, συγκεντρώνει ποσοστό 30% (από 33% τον Μάρτιο) και ο ΣΥΡΙΖΑ 20% (από 19% τον Μάρτιο). Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ποσοστό 11%, ενώ η  αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 24%, ενώ αποχή, λευκό και άκυρο συγκεντρώνουν 17%. 
Συγκεκριμένα τα κόμματα συγκεντρώνουν:
ΝΔ 30%
ΣΥΡΙΖΑ 20%
Δημοκρατική Συμπαράταξη 11%
Χρυσή Αυγή 9%
ΚΚΕ 9%
Ένωση Κεντρώων 8%
Το Ποτάμι 7%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%
Στο ερώτημα για το αν οι πολίτες θέλουν να γίνουν πρόωρες εκλογές μέσα στους επόμενους έξι μήνες, το 61% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά, το 32% θετικά με το 7% "δεν ξέρω / δεν απαντώ".
Αρνητική είναι και η άποψη των ερωτηθέντων για τη συμφωνία κυβέρνησης – θεσμών, καθώς το 72% την κρίνει «κακή» και «μάλλον κακή» και μόλις το 14% «καλή», «μάλλον καλή».
Το 39% θεωρεί «σημαντικά / μάλλον σημαντικά» τα αντίμετρα και το 35% «ασήμαντα / μάλλον ασήμαντα». Το 61% θεωρούν πως δεν θα βελτιώσουν την οικονομία, αντίθετα από το 32%.
Το 63% των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση πιστεύει πως τον επόμενο ένα χρόνο η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερεύσει είτε «λίγο» είτε «σημαντικά», ενώ το 24% πιστεύει ότι θα μείνει ίδια και το 11% ότι θα βελτιωθεί «λίγο» και «σημαντικά».
Το 56% πιστεύει ότι η προσωπική οικονομική τους κατάσταση θα χειροτερεύσει «λίγο» και «σημαντικά», το 34% πως θα μείνει ίδια και μόλις το 7% πιστεύει ότι θα βελτιωθεί «λίγο» και «σημαντικά».


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »