*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Μαΐου

Αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του Ευριπίδη Στυλιανίδη οι Θρακιώτες της Πιερίας, για το βιβλίο μίλησε ο Αλέξανδρος Κοντός.

16 Μαΐου


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση  του βιβλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη «Θράκη: το επόμενο βήμα…» των εκδόσεων ΜΙΝΩΑΣ και στην Κατερίνη, στο πολιτιστικό κέντρο «Εκάβη».
Την εκδήλωση άνοιξε ο Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πιερίας, κ.κ. Γεώργιος, ο οποίος την έθεσε και υπό την αιγίδα της Μητρόπολης. Για το βιβλίο μίλησε ο Γενικός Διευθυντής της ΣΕΚΕ, πρ. Υπουργός και τ. βουλευτής Ξάνθης, κ. Αλέκος Κοντός. 
Ο συγγραφέας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ανέλυσε το νομικό status της μουσουλμανικής μειονότητας, παρουσίασε τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες της Θράκης και εισηγήθηκε μια πολιτική εθνικής συνεννόησης για την ανάπτυξη και την ανάδειξη της περιοχής.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης και  Πρόεδρος του Δικτύου για την Περία, Θανάσης Λιακόπουλος. Το Δίκτυο για την Πιερία που είχε την οργανωτική ευθύνη της εκδήλωσης, αποτελεί μια μαζική οργάνωση νέων ανθρώπων που ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά τους είναι ότι αποφοίτησαν από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Την εκδήλωση πλαισίωσαν όλα τα θρακικά σωματεία του νομού, που στο πλαίσιο των Ελευθερίων της Θράκης παρουσίασαν τραγούδια και χορευτικά από την ανατολική και δυτική Θράκη, αλλά και την ανατολική Ρωμυλία.
Οι θρακικοί σύλλογοι που συνδιοργάνωσαν ήταν: η Θρακική Εστία Κατερίνης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουμβαγιωτών Κορινού, ο Μορφωτικός Σύλλογος Θρακικός Γανοχώρας, ο Σύλλογος Ανατολικοθρακών Περίστασης και ο Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο Δήμαρχος Κατερίνης, κ. Σάββας Χιονίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα. Σοφία Μαυρίδου, βουλευτές και πρώην βουλευτές του νομού, ο πρ. Νομάρχης Πιερίας και εκπρόσωποι αρχών και φορέων της περιοχής.
Τις εκδηλώσεις στο πολιτιστικό κέντρο Εκάβη παρακολούθησαν πάνω από 350 άτομα και ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η έντονη παρουσία της νεολαίας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »