*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Απριλίου

See Through Πρεμιέρα Αλεξίας Γκιρτζίκη την Παρασκευή στη Ποιότητα Ζωής

01 Απριλίου
Πρεμιέρα χθες της Αλεξίας Γκιρτζίκη στο προεδρείο
της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης!
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Δηλαδή αν κατάλαβα καλά ο Πρύτανης του ΔΠΘ Σάκης Καραμπίνης αφού πρώτα απείλησε με μηνύσεις και αγωγές τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ επειδή άσκησαν κριτική στις πρακτικές, τώρα τα καλεί εν όψει της σύσκεψής του (την ερχόμενη Δευτέρα στις 11 το πρωί) για να συζητήσουνε τα… σημαντικά προβλήματα του Πανεπιστημίου;
……
*Ο πρώτος πάντως που σίγουρα θα «ενθουσιάστηκε» χθες με την πρόσκληση του Καραμπίνη, ήταν ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Χριστόδουλος Τοπσίδης…
……
*Ερώτημα κρίσεως… «Κολλητός» του Σγουρίδη και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ήταν μέχρι πρότινος ο Καραμπίνης, άσχετα αν ευχήθηκε στον Σταύρο Θεοδωράκη στην επόμενη επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο, να τον υποδεχτεί ως… Πρωθυπουργό!
-Δεν θα βγουν να τον στηρίξουν;
Και το ίδιο περιμένω να κάνει φυσικά και ο φίλος μου Τέρενς Κουικ που έχει «εξαφανιστεί» παντελώς από τα μέρη μας…
……
*Σάκη ζούμε… Πρύτανη για άλλη μια 20ετία να σε δούμε!
(σ.σ. Τον αντιπρύτανη αφήνουμε να τον επιλέξεις εσύ…).
……
*Και το κουιζ της ημέρας. Ο εκλεκτός σύντροφος του ΚΚΕ και καθηγητής του ΔΠΘ κ. Κολλάρος, δεν θα μας πει την άποψή του για τον κύριο Καραμπίνη; Γιατί σιωπά;
……
*Κι επειδή στην εποχή μας οι χειρότεροι άνθρωποι του κόσμου είναι αυτοί που το παίζουν σε πολλά… ταμπλό, γιατί ο Γιώργος Κολλάρος αν δεν θέλει να ‘ναι κατά, δεν βγάζει μια ανακοίνωση στήριξης και συμπαράστασης του Καραμπίνη;
WHY σύντροφε;
…….
*Κι άντε απειλείς βρε Σάκη τους υπόλοιπους, απειλείς κι εμάς που κάποτε κάναμε το «έγκλημα» να υπερασπιστούμε εσένα και τον Χούτο, χωρίς να ξέρουμε βέβαια τι «παίζεται» πίσω από την από την πλάτη μας;

Στρατιωτικοί γιατροί τη Δευτέρα στο Δροσερό
Από το Δ΄ Σ. Στρατού ανακοινώνεται ότι, στις 03 Απριλίου 2017, στις 09:30 έως 13:00, Στρατιωτικό Ιατρικό Κλιμάκιο αποτελούμενο από Ορθοπεδικό, με ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, θα επισκεφτεί το Κέντρο Στήριξης ΡΟΜΑ και Ευπαθών Ομάδων Δροσερού, για την πραγματοποίηση δωρεάν υγειονομικής εξέτασης των κατοίκων.
Εκπρόσωπος Τύπου Σ. Στρατού: Ανχης (ΠΖ) Δημήτριος Ρίζος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝ.ΕΛ.:
Όπλα και φυσίγγια σε τζαμί στην Ξάνθη.
Tα Όπλα τα οποία βρέθηκαν στο τζαμί στο χωριό Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, στην Ξάνθη δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός και επιδέχεται ερμηνείες που όλες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η πολιτική της Τουρκίας, γενικότερα αλλά και ειδικότερα για την Θράκη όπου υπάρχει μειονότητα μουσουλμάνων, είναι η δημιουργία κλίματος πόλωσης, αστάθειας και φόβου.
Είναι υποχρέωση μας να διαφυλάξουμε την κοινωνική ενότητα στην περιοχή περιορίζοντας τις τοπικές και να δημιουργήσουμε κλίμα ασφάλειας στους πολίτες Χριστιανούς και Μουσουλμάνους οι οποίοι το μόνο που επιθυμούν είναι να συνεχίσουν να ζουν ειρηνικά μαζί με τις οικογένειες τους στην πατρίδα τους, την Ελλάδα.
Η αμφιλεγόμενη δράση του προξενείου το οποίο αδιαφορεί για το νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο και αυθαιρέτως δρα σαν να είναι «κράτος εν κράτη» στην καθημερινή ζωή των κατοίκων με την δικαιολογία ότι προστατεύει την ακεραιότητα, της πολιτιστικής παράδοσης και των εθίμων της Μουσουλμανικής μειονότητας ακυρώνει την συνθήκη της Λωζάννης και εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας και όχι της Θρακιώτικης κοινωνίας.
Οφείλουν να καταλάβουν οι πάντες ότι στη Θράκη, στην Ελλάδα, υπάρχει θρησκευτική μειονότητα, η μουσουλμανική και όχι εθνική μειονότητα. Αυτό στηρίζεται στη Συνθήκη της Λωζάννης και δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ- ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Συνελήφθη 27χρονος στην Αλεξανδρούπολη με «taser» και ένα μαχαίρι
Συνελήφθη την Πέμπτη (30-3-2017) το βράδυ, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 27χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, εντόπισαν και κατέσχεσαν μία (1) συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser) και ένα (1) μαχαίρι συνολικού μήκους 24 εκατοστών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξανδρούπολης.

Ερώτηση για το Survivor κατέθεσε στη Βουλή ο Νικολόπουλος
Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, στην οποία ζητά την αλλαγή ώρας της προβολής του ριάλιτι επιβίωσης Survivor, έτσι ώστε να μην βλέπουν μικρά παιδιά.
Συγκεκριμένα, στην ερώτησή του προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, ο κ.Νικολόπουλος χαρακτηρίζει «απάνθρωπες και ακραίες» τις συνθήκες διαβίωσης στο παιχνίδι και ρωτά τι προβλέπει ο νόμος σε περίπτωση που προκύψει σοβαρός τραυματισμός ή ακόμη και θάνατος κάποιου παίκτη.
Παράλληλα, ζητά την αλλαγή της ώρας προβολής του από τις 21:00 στις 23:00 για να μην το παρακολουθούν μικρά παιδιά.  Υποστηρίζει, ότι θα πρέπει να επέμβει εισαγγελέας για να σταματήσει η προβολή του, «καθότι πέραν του ποταπού και προσβλητικού για την ανθρώπινη υπόσταση περιεχομένου του, πλέον μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις αποτελεί ενδεχομένως πηγή παράνομου στοιχηματισμού με απρόβλεπτες διαπλοκές, καθότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την ύπαρξη πολυεθνικής εγκληματικής οργάνωσης η οποία διαχειρίζεται τα παράπλευρα δικαιώματα του παιχνιδιού».

Ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου
με μόνιμο ιατρικό προσωπικό
Κατά το 2ο 15νθήμερο Μαρτίου 2017, ο συντονισμός των ενεργειών των υπηρεσιών του νοσοκομείου, της οικείας υγειονομικής περιφέρειας και του υπουργείου υγείας απέφερε καρπούς σχετικά με την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού στο Γ.Ν. Διδυμοτείχου. Ειδικότερα:
Ορθοπαιδικό τμήμα: α) δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 289/Γ’/27-3-2017 η απόφαση διορισμού μόνιμου επιμελητή Β’ ορθοπαιδικής, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει υπηρεσία εντός ενός μηνός περίπου, β) με την από 28-3-2017 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Γ.Ν.Ε. εγκρίθηκε η απασχόληση (πρωινό ωράριο και εφημερίες) στρατιωτικού ορθοπαιδικού ιατρού που ανήκει στο 219 ΚΙ.Χ.Ν.Ε. (ΑΔΑ: ΩΜΗ14690Β9-ΠΣΗ).
Αναισθησιολογικό τμήμα: στις 30-3-2017 δημοσιεύτηκε η προκήρυξη πρόσληψης μόνιμου επιμελητή Β’ αναισθησιολογίας (ΑΔΑ: ΩΥ4Ε4690Β9-5ΝΦ).
Παθολογικό τμήμα: δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 289/Γ’/27-3-2017 η απόφαση διορισμού μόνιμου επιμελητή Β’ παθολογίας, ο οποίος εργαζόταν ήδη στο νοσοκομείο ως επικουρικός ιατρός.
Μικροβιολογικό τμήμα - Αιμοδοσία: ενεργοποιήθηκε η υπ’ αρ. 3841/23-3-2011 προκήρυξη για διορισμό διευθυντή ιατρικής βιοπαθολογίας, και βρίσκεται στη φάση συγκρότησης του συμβουλίου πρόσληψης-κρίσης (ΑΔΑ: ΨΣΛΨΟΡ1Ο-ΥΡΔ).
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Π.Γ.Ν. ΕΒΡΟΥ - Γ.Ν. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΡΑΚΟΛΙΑΣ

Συνελήφθησαν 61χρονος στην Ξάνθη και 57χρονη στη Δράμα
για υπαίθριο εμπόριο χωρίς άδεια. Πουλούσαν φυτά και καλάθια!
Συνελήφθησαν την Πέμπτη (30-3-2017), στην Ξάνθη και τη Δράμα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Ξάνθης και Δράμας, δύο (2) ημεδαποί, ένας 61χρονος και μία 57χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για άσκηση πλανόδιου εμπορίου χωρίς άδεια.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την Πέμπτη το μεσημέρι, στην Ξάνθη, οι αστυνομικοί, συνέλαβαν τον 61χρονο, διότι ασκούσε πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση 48 φυτά διαφόρων ειδών και 46 συσκευασίες αγροτικών προϊόντων (αρωματικά φυτά, σπαθόλαδο, αυγά, κ.α.), στερούμενος της απαιτούμενης άδειας.
Στη δεύτερη περίπτωση, την Πέμπτη το απόγευμα, στη Δράμα, συνελήφθη η 57χρονη, διότι εντοπίστηκε να ασκεί πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση 27 ψάθινα καλάθια, στερούμενη της απαιτούμενης άδειας.
Κατασχέθηκαν όλα τα παραπάνω είδη παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκαν στους δράστες τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.   

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενεργούν τα Αστυνομικά Τμήματα Ξάνθης και Δράμας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »