*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Απριλίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Καλό ταξίδι Στάθη Ψάλτη…Μια παλιά φωτογραφία. Αυτόγραφα στην εκδήλωση της Θρακικής Σκηνής

22 Απριλίου
(Μια παλιά φωτογραφία από την βράβευση του Αείμνηστου ηθοποιού στις 3/10/1989 στο Ρομάντζο από τη Θρακική Θεατρική Σκηνή. Δίπλα του η ηθοποιός Κατερίνα Μαυρομάτη)
………..
Θυμάστε που και τότε φώναζα κι έλεγα απευθυνόμενος στην πρώην Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Νεότερων Μνημείων Ανθή Χατζηγρηγορίου, στη Πολεοδομία του Δήμου Ξάνθης, στον Δήμο και στον….πρώην Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη ότι «παρανόμως» ο Τσέπελης κατεδάφιζε την…πρώην ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ και δεν είχε καμιά άδεια;;;
-Ε λοιπόν σας αναφέρω σήμερα τα παρακάτω…Χωρίς νάχει άδεια κατεδάφισης εν μία νυκτί, πήγε και κατεδάφισε το εν λόγω ακίνητο στη γωνία της πλατείας Αντίκα ο Τσέπελης.
(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στο Πολιτικό Καφενείο του ΜΑΧΗΤΗ)
-Οι άδειες τελικά είναι για τους… μαλ…ες! Μπράβο για μια ακόμη φορά στον Τσέπελη…
…………
Ολα αυτά τα χρόνια η ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, μείωσε μισθούς, εντατικοποίησε την εργασία, αξιοποίησε όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο όπως διαμορφώθηκε τόσο από τις προηγούμενες όσο και από τη σημερινή κυβέρνηση, όπως και το νέο «αναπτυξιακό νόμο». Την ίδια ώρα, αφήνει απλήρωτους εκατοντάδες εργαζόμενους, αλλά και χιλιάδες μικρομεσαίους καπνοπαραγωγούς, από τη Θράκη μέχρι την Αιτωλοακαρνανία, στους οποίους οφείλει 7,6 εκατ. ευρώ, επικαλούμενη έλλειψη χρηματοδότησης…
(Από την ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ κ.Αθανάσιου Βαρδαλή για την ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ)
-Κύριε Μπόλαρη, κύριε Πάγκαλε…τι απαντάτε για όλα αυτά;

Σεμνά &Ταπεινά
*Δεν ξέρω τι έχει με τους κατοίκους του Κένταυρου ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, αλλά από ότι ξέρω, η πρόταση στον Νίκο Παππά ήταν να πάει εκεί και να μιλήσει… Που έχει και πιο ισχυρή μειονότητα!
-Αλλά παρενέβη ο μειονοτικός βουλευτής και άλλαξε το πρόγραμμα, προκειμένου ο Υπουργός να μιλήσει στον Εχίνο…
……
*Αν πάντως το τρέξιμο που έκαναν αυτήν τη φορά τα μέλη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές το έκαναν και για τον Σκουρλέτη, η συγκέντρωση του Υπουργού Εσωτερικών στο Elisso Hotel σίγουρα θα είχε περισσότερο κόσμο…
-Εκτός αν εκείνο το «πάθημα», τους έγινε και… μάθημα!
……
*Τυχαία άλλωστε χθες το απόγευμα (Παρασκευή 21/4) συνεδρίασε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, με την συμμετοχή και των βουλευτών;
-Δεν νομίζω…
……
*Από την άλλη βέβαια εντύπωση προκαλεί η αδιαφορία της ΝΟΔΕ για όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό…
-Είτε υπάρχει, είτε δεν υπάρχει… το ίδιο είναι! Η… «βουβαμάρα» της σε λίγο θα γίνει σήμα κατατεθέν! Τουλάχιστον δεν… επιστρατεύουν τον Διονύση Βώβο ή τον απόστρατο Πρόεδρο της Τοπικής τους;

Διαμαντοπούλου: «Φοβάμαι ότι μπορεί να πάμε στη δραχμή»
Φόβους για επιστροφή στη δραχμή εξέφρασε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Γιώργο Τράγκα η πρώην υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου.    «Φοβάμαι ότι μπορεί να πάμε στη δραχμή. Είναι θέμα αυτό. Δεν πρέπει να το θεωρούμε δευτερεύων» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως είχε ζητήσει κατά το πρόσφατο παρελθόν από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, να της δοθεί η μελέτη της Επιτροπής για την επιστροφή στη δραχμή και της απάντησε πως υπάρχει μελέτη αλλά δεν μπορεί να τη δώσει.   Η κ. Διαμαντοπούλου επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας πως δεν έχει γνώση του διεθνούς περιβάλλοντος, είναι κολλημένος στην εξουσία και θαυμάζει τον αριστερό λαϊκισμό του Τσάβες. Ερωτηθείσα δε για το εάν θα επέστρεφε στο ΠΑΣΟΚ είπε πως δεν θα το έκανε ποτέ.  «Προέρχομαι από κει, το σέβομαι το κόμμα. Έχει αφήσει πολλά θετικά στη χώρα, όπως και πολλά αρνητικά. Με τη μορφή που έχει σήμερα, έχει ολοκληρώσει τη διαδρομή του και έχει κλείσει. Δεν θα ξανανεβεί ποτέ. Θεωρώ ότι έχει εξαντλήσει τη δυνατότητα να επηρεάζει και να προσελκύει τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά.  
-Καλά τα λές Άννα μου αλλά και για σένα το ίδιο πιστεύουμε…Ότι δεν θα…ξαναγίνει ποτέ Υπουργός, όσο κι αν το ζεις με το όνειρο αυτό! Ούτε και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη!
Και στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία 
μέλος ο Στάθης Γιαννακίδης κι όχι ο φαρμακοποιός Χουσεΐν Ζεϊμπέκ!
Υπογράφηκε από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, η προβλεπόμενη από τον Κανονισμό απόφαση για τη συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των σκανδάλων στον χώρο της Υγείας, κατά τα έτη 1997-2014.
Στην Εξεταστική Επιτροπή θα μετέχουν, από τον ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές Δημήτρης Βέττας, Στάθης Γιαννακίδης, Ιωάννης Γκιόλας, Αννέτα Καββαδία, Σπύρος Λάππας, Δημήτρης Μάρδας, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνος Μορφίδης, Αντώνης Μπαλωμενάκης, Θανάσης Παπαδόπουλος και Χαρίλαος Τζαμακλής. Από τη ΝΔ θα μετέχουν οι Γιώργος Βλάχος, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Νότης Μηταράκης και Χρήστος Μπουκώρος, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη η Εύη Χριστοφιλοπούλου, από τη Χρυσή Αυγή ο Ηλίας Κασιδιάρης, από το ΚΚΕ ο Γιώργος Λαμπρούλης, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, από την Ένωση Κεντρώων η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, από το Ποτάμι ο Γιώργος Μαυρωτάς και από τους ανεξάρτητους βουλευτές ο Νίκος Νικολόπουλος.
H προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής και την υποβολή του πορίσματός της ορίζεται σε τρεις μήνες από τη συγκρότησή της.
(σ.σ. Κι όμως…Ως φαρμακοποιός και ειδικός στα θέματα Υγείας, έχω την εντύπωση ότι ο βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ θα ήταν ιδανικότερος να μπει στη συγκεκριμένη Εξεταστική…Τουλάχιστον από τον πρώην ιδιαίτερό του).
Γέφυρα - Πολιτιστικός φοιτητικός σύλλογος Ξάνθης: Βιωματικό θεατρικό παιχνίδι για την κατανόηση του προσφυγικού
Στα πλαίσια της 10ης Πολιτιστικής Εβδομάδας (5-20 Μαΐου 2017) η «Θεατρική Ομάδα της Γέφυρας» της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης μαζί με το «Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση» συνδιοργανώνουν τα «Περάσματα».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο των προκάτ (Πανεπιστήμιο) στις 14-5-2017 ώρα 2.00 μμ.
Τα «Περάσματα» είναι ένα βιωματικό παιχνίδι της Ύπατης Αρμοστείας, το οποίο βασίζεται στη μέθοδο της προσομοίωσης επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να βιώσουν γεγονότα και καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στην προσπάθειά τους να βρουν ασφαλές καταφύγιο σε μια άλλη χώρα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »